Sayfa 628/883 İlkİlk ... 128528578618626627628629630638678728 ... SonSon
Arama sonucu : 7062 madde; 5,017 - 5,024 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by ToKKan Yazıyı Oku
    mutlu sonla biter diye bir ifade kullanmadım. yükseliş ihtimalinin yüzde 80 olduğunu yazdım. bunun anlamı yüzde 20 yanılma
    payı olduğudur. istatistiklerin böyle sonuç verdiğini de yazdım. formasyonlar uzun yılların birikimi ile belli anlamlar kazanmıştır.
    (100 aşkın süredir). her zaman bir istisna ile karşılaşmak mümkündür. bazen yanıltıcı sonuçlarla da karşılaşılabilir. teknik analiz
    bir bilim dalı değildir. grafikler sürekli incelenerek dengenin hangi tarafa doğru gelişmekte olduğu anlaşılmaya çalışılır.
    sonuçta " tahmin" yapılır. grafiklerin yorumlanması önem kazanır. aynı grafiği analiz eden iki analizci farklı yatırım kararları verebilir.
    grafikte yazdıklarımı okumamış olamazsın. takoz ihtimalini bir yerden duyduğun ve sataşma amaçlı bu cevabı yazdığın belli oluyor.
    "takoz" model şekillerden biridir. eğer "takoz" un ne olduğunu bilseydin grafik gönderir ve kendi grafik yorumunu paylaşırdın.
    eğer "takoz" un ne olduğunu bilseydin " yatırımcıların orta-uzun vadede korkmasına gerek yok şimdilik" ifadesini kullanamazdın.
    çünkü "takoz" trend değişikliğini gösterir ve alçalan trend başlatır. takoz ortaya çıktımı o hisse artık yükselemez. oysa sen korkmaya gerek yok diyorsun. özellikle borsayla yeni tanışmış olanların kafalarını karıştırabilirsin. ama bana yediremezsin. "GRAFİK GÖNDER
    VE GÖRDÜĞÜN TAKOZU ANLAT" ahlaklı olmak dürüst olmaktır..
    aslında ben ufak bir uyarı olarak yazdım sadecce,çünkü teknikte görmek istediğin formasyonu görürsün biraz da...o sebeple daha çok trende güvenen bir yatırım anlayışım var...ama sanırım biraz BEN BİLİRİM havası sezdim şahsınızda,o kadar uzun cevap yazmışsınız ki gören de size sövdüm sizi aşağıladım zanneder...bence kompleks yapmayı gerektirecek bir durum yok ortada...yapıcı eleştirileri yaftalamadan düşünmenizi tavsiye ederim,kimseden grafik görüp yazmam,sizin kadar muhteşem olmasak da 15 yılllık bi geçmişimiz var borsada kaldı ki grafik çizmek bi meziyet değil şahsımca...olasılıkları görmek için kullanılan bi araç sadece...aslolan hissenin geleceği parlak mı değil mi,tabi yatırımcı için önemli bu dediğim...bu arada grafiğimi ve yükselen takozu sorgulamışsınız...

önceki mesajımda da uyarımı sadece kısa vade düşünenler için yaptığımı yazmıştım...bilançosu iyi gelecek ve önü şimdilik açık şirkette zaten orta vade yatırımım bulunmakta...

2. ""eğer "takoz" un ne olduğunu bilseydin " yatırımcıların orta-uzun vadede korkmasına gerek yok şimdilik" ifadesini kullanamazdın.çünkü "takoz" trend değişikliğini gösterir ve alçalan trend başlatır. takoz ortaya çıktımı o hisse artık yükselemez.""

demişsiniz HÜSTADIM,siz daha iyi bilirsiniz de yine de teknikte şöyle bişey de var aslında....kimi 5dklık kimi 15dklık kimi saatlik kimi günlük kimi haftalık kimi de aylık bakar formasyona...kağıtta ne kadar duracağına göre değişir bu...yani 15 dklık grafiğe bakıp seanslık-günlük işlem yapanlar da formasyon bakar,onların çok kısa vadede trend dönüşü için kullandıklarını biliyorsununuzdurr sanırım
    günlük bakınca takoz olasılığı mevcut,ama orta-uzun vade bakanlar zaten haftalık grafik bakar en kısa...
    o sebeple orta-uzun vadede problem yok demiştim,
    velhasılıkelam ben sataşmadım ve suçlama da yapmamıştım şahsınıza mesajımda ama sanırım siz beni grafik bilmemekle,intihal yapmakla itham etmişssiniz...kişi kendi gibi bilir herkeşi fikirlerle tartışıp doğruyu bulmak varken kişiyle yani şahsımla tartışmanız hoş olmadı...kalın sağlıcakla yüce insan...

3. """GRAFİK GÖNDER
    VE GÖRDÜĞÜN TAKOZU ANLAT" ahlaklı olmak dürüst olmaktır..""
    son cümleyi gözden kaçırmışım,keşke daha edepli yazsaydınız...ahlakımı ve dürüstlüğümü de sorggulamışsınız...keşke seviyeli yazsaydınız en azından yukarda da dedğim aynen geçerli...kişi kendi gibi bilir herkeşi bu arada ş harfine takılmayın hüstadım...

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    İZMİR- ÇEŞME-ÖZDERE
    Gönderi
    1,201
     Alıntı Originally Posted by antispek Yazıyı Oku
    aslında ben ufak bir uyarı olarak yazdım sadecce,çünkü teknikte görmek istediğin formasyonu görürsün biraz da...o sebeple daha çok trende güvenen bir yatırım anlayışım var...ama sanırım biraz BEN BİLİRİM havası sezdim şahsınızda,o kadar uzun cevap yazmışsınız ki gören de size sövdüm sizi aşağıladım zanneder...bence kompleks yapmayı gerektirecek bir durum yok ortada...yapıcı eleştirileri yaftalamadan düşünmenizi tavsiye ederim,kimseden grafik görüp yazmam,sizin kadar muhteşem olmasak da 15 yılllık bi geçmişimiz var borsada kaldı ki grafik çizmek bi meziyet değil şahsımca...olasılıkları görmek için kullanılan bi araç sadece...aslolan hissenin geleceği parlak mı değil mi,tabi yatırımcı için önemli bu dediğim...bu arada grafiğimi ve yükselen takozu sorgulamışsınız...

önceki mesajımda da uyarımı sadece kısa vade düşünenler için yaptığımı yazmıştım...bilançosu iyi gelecek ve önü şimdilik açık şirkette zaten orta vade yatırımım bulunmakta...
    o kadar basit değil. yeterli de değil. yorumun yok. internetten şekiller kopyalamışsın hepsi o kadar.
    benim asıl tepkim yükselen takozun anlamını bilmeden yorum yapman. yükselen takoz ortaya çıktı mı senin söyledikleri olmaz.
    yükselen takoz bir düzeltme modeli değildir. bu formasyonda kısa vadeli yorum olmaz. "yükselen takoz büyük tehlikeyi işaret
    eder. senin şekillerinde görüldüğü gibi trend çizgisinin kırılması hemen satışı gerektirir. fiyat çoğunlukla satış fırsatı yaratmadan
    büyük düşüşler kaydeder. düşer ama daha sonra yükselir OLMAZ. yükselen takoz TRENDİ DEĞİŞTİRİR . hissenin 12 liradan
    başlayan yükselen trendi sonlardırdığının farkında değilsin. yükselen takoz ortaya çıkar ve alt çizgisi kırılırsa hisse 20 liralara iner
    olur mu böyle bir şey..
    kısa vadede fiyat bir kaç lira geri gelirmi. evet olabilir kazanç amaçlı satışlar olabilir mümkündür. daha sonra ise tekrar trendine döner ve
    yükselmeye başlar..
    işte şekil yükselen takoza benziyor.. bu da öyledir.. çizelim olsun. olmaz öyle trendin döndüğüne dair bir çok sinyal alman gerekir.
    yükselen takozu anlamını daha detaylı araştır.. bir TREND DÖNÜŞ FORMASYONUDUR.. hisse uzun süreler hatta yıllarca tekrar
    yükselmeyebilir.
    Grafik Yorumcusu

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    İZMİR- ÇEŞME-ÖZDERE
    Gönderi
    1,201
    takoz un ereğli hisse senedinde geçmişte büyük zararlara yol açtığı güzel bir örnek.. yükseliş trendini sonlandırıp alçalan trendi
    başlatıyor..
    https://hizliresim.com/pjxoQZ
    Grafik Yorumcusu

6.  Alıntı Originally Posted by ToKKan Yazıyı Oku
    o kadar basit değil. yeterli de değil. yorumun yok. internetten şekiller kopyalamışsın hepsi o kadar.
    benim asıl tepkim yükselen takozun anlamını bilmeden yorum yapman. yükselen takoz ortaya çıktı mı senin söyledikleri olmaz.
    yükselen takoz bir düzeltme modeli değildir. bu formasyonda kısa vadeli yorum olmaz. "yükselen takoz büyük tehlikeyi işaret
    eder. senin şekillerinde görüldüğü gibi trend çizgisinin kırılması hemen satışı gerektirir. fiyat çoğunlukla satış fırsatı yaratmadan
    büyük düşüşler kaydeder. düşer ama daha sonra yükselir OLMAZ. yükselen takoz TRENDİ DEĞİŞTİRİR . hissenin 12 liradan
    başlayan yükselen trendi sonlardırdığının farkında değilsin. yükselen takoz ortaya çıkar ve alt çizgisi kırılırsa hisse 20 liralara iner
    olur mu böyle bir şey..
    kısa vadede fiyat bir kaç lira geri gelirmi. evet olabilir kazanç amaçlı satışlar olabilir mümkündür. daha sonra ise tekrar trendine döner ve
    yükselmeye başlar..
    işte şekil yükselen takoza benziyor.. bu da öyledir.. çizelim olsun. olmaz öyle trendin döndüğüne dair bir çok sinyal alman gerekir.
    yükselen takozu anlamını daha detaylı araştır.. bir TREND DÖNÜŞ FORMASYONUDUR.. hisse uzun süreler hatta yıllarca tekrar
    yükselmeyebilir.
    Hala itham etmeye devam ediyorsun, hala kendi bildiğini okuyorsun yüce üstad.trendler 5dklıkta da 15 dakikalıjlarda da oluşur. Dönüş 5 dakikalık grafikte oluşursa oformasyon hedefi kadar düşer. Kişinin 15 dakikalık grafiğe göre işlem yaparsa ona göre grafik ve hedef oluşur. seninle polemiği uzatmak düşünmüyorum. Bizim buralarda Bi laf vardır, sen ne bilirsen bil ne anlatırsan anlat, karşındakinin anladığı ya da anlamak istediği kadardır. Bi de sana Bi tavsiyem olsun, bişeyleri çok bildiğini düşünmeye başladıysan kendini geliştirme faslın da bitmiş demektir. Ufak Bi uyarıyı - ki bunu da şu anda kağıdı almayı düşünen kısacılara uyarı olsun diye yapmıştım- bu kadar büyütüp kendini bu kadar yıpratma.Atomu parçalamıyorsun zaten burda

RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    İZMİR- ÇEŞME-ÖZDERE
    Gönderi
    1,201
     Alıntı Originally Posted by antispek Yazıyı Oku
    Hala itham etmeye devam ediyorsun, hala kendi bildiğini okuyorsun yüce üstad.trendler 5dklıkta da 15 dakikalıjlarda da oluşur. Dönüş 5 dakikalık grafikte oluşursa oformasyon hedefi kadar düşer. Kişinin 15 dakikalık grafiğe göre işlem yaparsa ona göre grafik ve hedef oluşur. seninle polemiği uzatmak düşünmüyorum. Bizim buralarda Bi laf vardır, sen ne bilirsen bil ne anlatırsan anlat, karşındakinin anladığı ya da anlamak istediği kadardır. Bi de sana Bi tavsiyem olsun, bişeyleri çok bildiğini düşünmeye başladıysan kendini geliştirme faslın da bitmiş demektir. Ufak Bi uyarıyı - ki bunu da şu anda kağıdı almayı düşünen kısacılara uyarı olsun diye yapmıştım- bu kadar büyütüp kendini bu kadar yıpratma.Atomu parçalamıyorsun zaten burda

RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    evet kısa keselim. borsa benim işim. büyük amaçlara sahibim. başkalarının tavsiyesi ile hareket etmem. araştırmalarımı ve kararlarımı kendi gözlemlerime göre oluştururum. büyük fiyat hareketlerini yakalamak için uzun süre bekleyebilirim. her başarıya sevinmem. her başarısızlıktan sonra üzülmez , nedenlerini araştırır. hatalarımda yeni öğretiler ararım. sonuç ne mi? bu ülkede borsada sürekli ve iyi para kazanan az sayıdaki insanlardan
    biriyim..
    Grafik Yorumcusu

8. Sn Tokkan ın değerini bilin...sahi burada orta uzun vade hedef grafigi var miydi...

Sayfa 628/883 İlkİlk ... 128528578618626627628629630638678728 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •