Sayfa 484/853 İlkİlk ... 384434474482483484485486494534584 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,865 - 3,872 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Sabah haberlerinide okudum-izledim, sanırım gece abd borsasının hızlı düşüşü sebebi Fransa nın kendini 1 ay kapaması.
    Bu gelişme S&P yi ne kadar düşürür. Bilinmeyen sürpriz ilk defa olan bir olay olmadığı için fazla düşürmemesi gerekir. Eğer ilave bir gelişme olmazsa 1900 biraz aşağı geçilir ve sonra döner.

Bizde vaka sayısı 20 bine çıktı, işler kötüye gidiyor. Bu durumda Turizm geliri hayallerimizi unutmamız gerekir. Bu şekilde giderse geçen seneden biraz daha iyi olur hepsi o.

Dünki Almanya nın abd borsasına bağlı olarak düşmeme sebebi ise İngiliz aşısı astra zeneca'nın çuvallamış olması. Sanırım budur.
    Normalda alman borsası abd borsası ile birebir aynı gider. Bizden daha fazla abd borsasına bağlanmışlar. Düşmesi gerekirdi düşmedi.

Alman aşısı çok satıyor, ingiliz aşısı ise çuvalladı, İngilterenin imajını çizdi zaten ortada bir imajı kalmamıştı.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    MB faiz artışını ifade ederken "önden yüklemeli" demiş. Bunun lafı çok geçiyor.

Ne demek önden yüklemeli.? "Daha sonra yapmam gerekenide şimdiden yaptım."

Bu anlama gelir. Bu durumda önümüzdeki aylarda MB den başka faiz artışı görmeyeceğiz. Tabi herkes enflasyonun Mayıs ayı ile beraber düşüşe geçmesini bekliyor, planlar buna uygun. Yok eğer enflasyon Mayıs ayından sonrada yükselmeye devam ederse durum değişir.

EK: Hisse longları şu an biraz artırdım.

.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün faiz öncesi yazdığım tahminler büyük ölçüde çıktılar.

Faiz artar, sonra biraz çıkarız, bazı FON lar satışa geçer ve düşeriz, 1550 civarı yabancılar satışı karşılar, doviz de 20-30 kuruş düşer... demiştim.
    Dünü aynen bu şekilde kapadık 1550 de.

Bugün içinde yabancılar diğer endekslerdeki satışa katılırsa düşüş işi biraz uzar demiştim. Ama yine yukarı döneriz. Şu anda aynen bunu yaşıyoruz. Henüz xbank kararını vermiş değil.

Dünki gelişmelerde hesapta olmayan 2 şey vardı.
    Birincisi faiz anormal arttı. Bu artış yabancıların kafasını karıştırır. Hisse satıp faize geçebilirler. Hoş MB nin geçen haftaya ilişkin verileride kafa karıştırıcı. Yabancılar DİBS de(devlet kağıtları) satmışlar.

İkincisi Dün akşam abd borsası satışıda eklendi. Biliyorsunuz abd borsası satışı-alışı çoğunlukla bizi direk etkiliyor. Bu sebeple bu sabah eksi açtık yoksa 1550 den de dönebilirdik ama birinci maddedeki risk olmasaydı.

Şu an yabancılar ne yapacaklarına karar verme aşamasındalar gibi. Ya yukarı döneceğiz yada satış devam edecek. Bu kısımda benimde kafam net değil.

Bol şans.

4. Cemal abi
    Hisse fon aldım hedge amaçlı da yabancı hisse fon aldım.
    Viop da +80.000 takasa güvendik.
    Bu nasıl iş, sen bilirsin hepsinden zarardayız.
    İstesem bunu ayarlayamazdım 😎

alicemal bugün durum bu 40. saniyeden sonraki o kel uzun boylu varya hortumun içine zincir koymuş
    https://www.youtube.com/watch?v=lRUoQBiy1Fc
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by rasit Yazıyı Oku
    Cemal abi
    Hisse fon aldım hedge amaçlı da yabancı hisse fon aldım.
    Viop da +80.000 takasa güvendik.
    Bu nasıl iş, sen bilirsin hepsinden zarardayız.
    İstesem bunu ayarlayamazdım ��
    Raşit, yerli FON'u UZUN VADE aldıysan sorun yok. Yıl sonuna BENCE ortalama %50 kazanç elde edersin.
    Kısa vade aldıysan valla bende kısa vadede kafamı her hafta duvarlara vuruyorum, yapçak bişey yok. İşin dışında olanlar için(aracı kurum çalışanı değilsen)Şans olayı. Kısmet olayı.

Hedge olayı hassas bi olay. Şu ana kadar ben hedge olayını tam beceremedim. O konuda yardımcı olamam. Tamamen benim eksik bilgime dayanırsan, yabancı hisse fon kapat. Çünki o konuda bilgim yok. Kendi bilgine güveniyorsan devam et.

Bol şans dilerim.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    alicemal bugün durum bu 40. saniyeden sonraki o kel uzun boylu varya hortumun içine zincir koymuş
    https://www.youtube.com/watch?v=lRUoQBiy1Fc
    ayhan şu an kafam hafiften çakır keyif. Dediğini tam anlamadım. Aslında hiç anlamadım. Uzun boylu kel pzvnk den bahsetmişsin, onu bende sevmemç. Adi herifin bana çok zararı oldu. Evini biliyosan siyah çelenk kolayım.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ne demiştim.? Ha ne demiştim.?

%19 yüksek faiz.

Yabancı adiler %17 iken hisse sattı faize geççti, %19 da niye hisse satmasın.? Bu endişemi yukardaki yazılarda bildirmişimdir.
    Bildirmediysem bende adiyim.

Sinirlerim bozuldu, yime erkem long aldım. aslında elimde fazla long da yok ama çok yıprandım. Özellikle geçen yıl çok yıprandım ve bu seneye pek de psikolojik açıdan rahat başlamadım.

BIST yönetimini sürekli tokatlamak istiyorum ama onlarında belli ölçüde suçu yok. Popo öpe öpe o kademeye kadar gelmişler. Kokolu o rezalet iğrenç siyasetçi popolarını yıllarca öpmelerinin tek bir sebebi var, yüksek maaşla bir yerlere kıçlarını oturtmak. BIST yuönetimine oturtmuşlar. Kimse bilgi, yetenek, tecrübe sormamış. Sadece popo öpme yeteneği ile oraya gelmişsin.

Sistem bozuk. Popo öpmeye miğdeleri müsait olan BIST yönetimini suçlayamazsın. 100 yıllık birikimin sonucu bu zevat(bebeler).

Du yaw. Konu neydi, gene niye ağlamaya başladım.?

Erken long almaya başladım.

Sırf kendi yazdıklarıma uysam köşeyi dönecem ama uymuyorum.

Önceki yazılarımda tahmin ettiğim gibi, yabancı %19 faizin cazibesine kapıldı ve ellerindeki büyük şirketleri satmaya başladı. Bunu bekleyen yerli büyük oyuncularda satışa katıldı ve bugünki görünüm ortaya çıktı.

Sabah kafam net değil demiştim. Aldığım longlardan yani kendimden emin değildim.

Yabancı %19 faiz için hisse sattı ve yerlide ona katıldı.

Nerde durur.?
    Şu anki çakır keyif halim ile bilmiyorum.

Bugün saat 16:00 civarı yine çıktım ve sahilde koştum. Yağmur, rüzgar, dalgalara aldırmadım. Bu havada sadece bir kaç kişi vardı sahilde. Bir kısmı yiyişmeye gelmiş, bir kısmı ise sağlık için. Hava güzel olsa sahili pisleten hayvanlarla dolu olacak ama allahtan hava kötüydü ve hayvan nesli sahilde yoktu. Sadece sağlık için gelenler vardı.

Geçen gün basketbol oynayan bir çift vardı. Bayıldım onlara. Bir kadın ve erkek. İkiside orta yaşlı. Basketbol alanında kimseye aldırmadan oynuyorlardı. Rahatsız etmemek için ilgisiz görünmeye çalıştım ama onları çok sevdim, bildiiniz gibi deil.

.
    Son düzenleme : alicemal; 19-03-2021 saat: 20:08.

Sayfa 484/853 İlkİlk ... 384434474482483484485486494534584 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •