Sayfa 564/853 İlkİlk ... 64464514554562563564565566574614664 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,505 - 4,512 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Telefondan bankacılık uygulamanıza erişiyorsanız, şifre girmeniz yetmez, genelde sizden sms veya bildirim ile onay ister.

Bu onay sayesinde şifreniz çalınsa bile hesabınızı güvene almış olursunuz. Şifrenizi bir şekilde çalmış olan dolandırıcılar, sms onay işlemini aşmak için geçmişte size telefon edip o an gelecek olan sms deki kod numarasını bir bahane ile istiyordu. Veren yanıyordu.

sms 'i atlamanın yeni yolunu bulmuşlar. telefonunuza viruslü uygulama yükleyip, bu virus ile sms ve bildirimlere erişmeye çalışıyorlar. Böylece sizi arayarak, gelen sms deki bilgiyi istemelerine gerek kalmıyor.

Viruslu uygulamayı yüklediğinizde, o uygulama sizden bildirim ve sms'lerinize erişim hakkı istiyor. Verdiğiniz anda artık o uygulama sizin şifre doğrulama bildirim ve smslerinize erişebilir. Dolayısı ile dolandırıcılar kolaylıkla banka hesaplarınıza veya sms onayı ile girilen başka bilgilerinize erişebilir.

Telefonunuza kurumsal olmayan (bankanız, şirketiniz veya devlet kurumları harici) uygulama yüklediniz. Uygulama sizden yapacağı işle alakasız yetkiler istiyorsa şüphelenmeniz gerekir.

Örneğin en yakın atm yi bulan program yüklediniz, program sizden konuma erişme, mikrofona ve kameraya erişim hakkı istedi.? Konumu anladık, sms ve bildirim erişim hakkı ne âlâkâ değilmi.! Bunun gibi. Aslında zor iş ya. Bu sebeple telefonuma neredeyse hiç bir uygulamayı yüklemiyorum. Çok maadurum çok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Artıkn501 ve halen yukarıyı zorluyor
    USD yükseldikçe, direk pozitif korelasyona sahip olduğu için gram altında yükseliyor.

Artık USD yükselişlerinde "satmak için iyi fırsat" da diyemiyorum. tayyip tamamen gerçeklerden kopuk uzayda yaşamaya başladı. Doviz ne zaman düşecek diye beklemeyi bıraktım.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    NASA, Mars da minyatür helikopter uçurmuştu. Helikopterin uçabilmesi için gazla kaplı ortam gerekir. Dünya atmosferi oksijen ve diğer gazlarla kaplı olduğundan helikopterler uçabiliyor. Yükseldikçe gaz oranı düştüğünden, helikopterlerde yükseldikçe uçabilme yeteneğini yitirirler.

Mars atmosferide karbondioksit(CO2) gazı ile kaplı. Helikopteri CO2 içinde uçurmuşlar.

CO2 nedir.? Lise bilgimizi hatırlayalım, C: Karbon. O2: 2 adet Oksijen atomu.

CO2 yi Karbon ve Oksijen olarak parçalarına ayırırsanız oksijen elde etmiş olursunuz. Mars dada bu işlemi yapıp,insanın soluyabildiği oksijen'i elde etmişler.

alicemal forumdadeniz43 diye değerli bir insan var vobelit diye topiği var nacizane tavsiyem arada bir orayıda oku son 2 senedir sürekli takip ediyorum abd ve fed üzerine hiç yanılmadı dolar ve altın analizleti çok iyi. Abd ve Türkiye verilerini ekonomik rakamları çok iyi analiz ediyor. Bence çok yararlı bi başlık
    bir halt olacağı yok.

Günaydın.

Siteye adblock kapatarak giriyordum az önce yine girdim bu sefer adblock kullanıyorsun uyarısıyla karşılaştım. Bakıyorum adblock kapalı, yetmez kaldırayım dedim, yok yine adblock kullanıyorsun diyor.

Farklı 0 bir tarayıcı denedim onda da aynı, en sonunda adblocku açınca adblock kullanıyorsunuz uyarısı silindi, artık siteyi görebiliyorum. :P

Gram altın konusunda da böyle düşünüyorum.

Mesajı düzenleyeyim dedim yine aynı hata, bu sefer anti adblock killer'i aktif etmek zorunda kaldım. Bu killer adblock kullanıyorsunuz uyarısının ekrana düşmesini engelliyor.

Eğer android kullanıcısı iseniz ve herhangi bir APK yüklemediyseniz korkmanız gereken bir durum olduğunu sanmıyorum. Zira bu tür olaylar için Play Store, "Play Protect" adı altında tüm uygulamaları tarıyor, riskli gördüklerini mağazadan kaldırıyor -imiş-.

Bu olayların gördüğüm kadarıyla yüzde 99.9'u APK (Android Application Package) yüklenmesi sonucu oluşuyor. APK ne demek derseniz, Android cihazınızda yükleme yapmak için gerekli tüm öğeleri barındıran bir dosya derim. Kullandığımız bilgisayarlardaki karşılığı .exe.

Normalde tüm uygulamalar apk olarak yüklenir, play storeden indirilen her şey aslında apk olarak iner ve kurulur lakin bu apk ların kaynağı bellidir, güvenilirdir.

Ama internetten telefonlarınıza indirebileceğiniz, hatta çoğu zaman da reklamlar yüzünden inen apk ların kaynağı genelde belli değildir veya güvenilirliği tartışmaya açıktır. Bu yüzden mağaza harici apk indirmeyin. :D

ios kullanıyor iseniz zaten yukarıda yazdıklarımı okumanıza gerek yok, ios'ta böyle bir problem yok. -eğer jailbreak yapmamışsanız, zaten yapmışsanız yine boşa konuşmuş olurum :D

Geçmiş yıl gider iptali: "Piyasa fiyatı ile değerlerken, faizlerin yükselmesi nedeniyle değeri düşüp zarar yazan portföyündeki menkul kıymetleri bu defa"muhasebe oyunuyla"üzerinde yazılı olan faiz ile değerlemeye başlayarak aslında olduğundan değerli göstermek suretiyle kağıt üzerinde kârlı gibi göstermek"
    Son düzenleme : abigailcat; 14-05-2021 saat: 10:54.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    alicemal forumdadeniz43 diye değerli bir insan var vobelit diye topiği var nacizane tavsiyem arada bir orayıda oku son 2 senedir sürekli takip ediyorum abd ve fed üzerine hiç yanılmadı dolar ve altın analizleti çok iyi. Abd ve Türkiye verilerini ekonomik rakamları çok iyi analiz ediyor. Bence çok yararlı bi başlık
    deniz hocayı arada sırada okuyorum. Verdiği bilgiler detaylı ve derinlemesine. Sanırım ekonomi dallarından birinde akademisyen.

Tabi tahminleri konusunda farklı düşünüyoruz. Çok sıkı takip etmiyorum ama geçmişte doviz seviyesine ait çok iddialı bir tahminini gördüm, heyecanlı sürüye paralel tahmindi ve tutmadı. Verdiği bilgiler değerli. Ekonomi kitabı okur gibi oluyorsun. Onu okurken akademisyen Deniz Gökçe aklıma geliyor.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by abigailcat Yazıyı Oku
    Günaydın.

...
    Sendemi gram altın aldın. Bol şans.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Sendemi gram altın aldın. Bol şans.