Sayfa 615/853 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,913 - 4,920 arası.

Konu: Bana kalırsa.

  1.  Alıntı Originally Posted by akresta Yazıyı Oku
    Daha okumadım, birazdan okuyup ben de kanaatlerimi serrişte edeceğim.
    Okudum. Öncelikle günaydın! Eğitici ve kimilerini sarsmaya yönelik. Ama sarsılmak için de kabiliyet gerek!

    İsimlerle güncel/geçici hale gelmiş yazının kalıcılığına katkıda bulunayım.

    Menkıbe/ adam anlatıcilığı hem uyutur hem tuzaktır hem anlatıcısına hayâl pâyeler verir. (Kurnazların bu paye ile çıkar sağlamaları kaçınılmaz son)

    Atatürk şoyle zeki böyle komutandı.. Falan şeyh şöyle uçar böyle kaçardı...

    Öyle olsa bile bunun sana kattığı hiçbir şey yoktur. Onlar öyle olabilir... Sen ne işe yarıyorsun?

    Masal anlatıcısı... anlattığın mahalle ve argüman farklı olsa da mesleğin bu!

    Üniveriste denen okulumsu yapıların hocaları da büyük çoğunlukla eski bir bilim adamının, düşünür ve yazarın kuyruğundan tutup onu anlatarak doç prof gibi ünvanlanır maddi manevi mutlu olurlar...



    Maxwel, Kant, Molla Gürani...

    Sadece ce hep özelliklerini ve buluşlarını anlatma...

    Sadece ve hep anlatıp bunlarla mevki devşirne maddi çıkar sağlama!

    Üstüne bir tuğla koyabiliyor musun?

    Bana o tuğladan haber ver.

    Senden.. Ama sen yoksun!

    Önemli bunlar....

  2. #4914
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw alyel'le akresta yı okudum, derin yazmışlar üç beş kere okuyup anlamam lazım. Şu an sabah ekonomi haberlerini takip ediyorum, bugün BIST de ne olacak oda belli değil Cuma günü kontrolsüz kapadı. kafam BIST de.

    alyel'den sanırım eleştiri aldım. tabi konu yılmaz özdil olunca bende durup 15 dakka düşünüyorum. Adam benzersiz biri. Ben onu tek sebebe dayanarak zararlı diyorum ama belki adam bana beş çekiyordur ve onun yanında hıyar kalıyorumdur. Gerçektende benl onu kıyaslarsanız düşünsel açıdan belki o kazanır. Yazdıkları, gördükleri ve olayları birbirine bağlaması, çelişkileri anında yakalaması hepsi ileri insan özelliği. Ancak aydın doğan'ı savunması her özelliğini çöpe atıyor.

    Yani özdil haklı, ben haksız olabilirim. O konuda kendimi savunmam çünki dediğim gibi yazdıkları ortada.

    akresta her zaman olduğu gibi fazla kafa yormam gereken bir yazı yazmış. Akşam sakin kafa ile okuyayım.
    Birde akresta nın kızdığı konuyu netleştireyim.

    Ben savunma sanayii şirketlerimizi övdüm ama insan öldürdükleri için değil. O silahlarla öldürdüğümüz insanlar, apo gibi paşinyan gibi abd, rusya dan para alan başka ülkelerden emir alan kötü insanların emri ile cephede savaşan, ne olduğundan habersiz zavallı çocuklar, gençler. Hepsi bir kaç hırsızın uğruna cepheye gidip ölüyorlar.

    Savunma sanayiimizi övme sebebim, dünya ile yarışan ileri teknoloji üreten firmalar. Özel sektörümüzde yok. Mesela togg arabası düzgün yapılsa onu öveceğim ama oda devletten beslenme girişimi ve ithal teknoloji. arçeliği öv vesteli öv. Hayır onlar kaliteli mal üretiyor ama teknolojileri ithal. Kendileri teknoloji üretebilecekken bilinçli olarak tercih yapıp teknolojiyi siyonist global firmalardan ithal ediyorlar. Yani sömürgecilere çalışıyorlar. Aracılar.

    Savunma sanayii firmalarımızı övme sebebimi yanlış anlamayalım. İstediğimizde Kolaylıkla ileri teknoloji yapabiliyoruz anlamında o firmaları seviyorum. O sebeple her buluşlarını paylaşıyorum ancak buldukları şeyler insan öldüren şeyler. Gerçekten çok acı silahla değil üreten şeylerle övünmak isterdim.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  3. #4915
    alicemal başkan, nasıl bu kadar yanlış ifade ettim ki, sıralamaya bile girmeyecek birini dediğimi sandınız ya.
    Savunduğumu sandığınız kişi, düşünsel rantçıdır, işim olmaz.
    Başkan iyidir.

  4. #4916
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by alyel Yazıyı Oku
    alicemal başkan, nasıl bu kadar yanlış ifade ettim ki, sıralamaya bile girmeyecek birini dediğimi sandınız ya.
    Özür dilerim yaw, sabah 08:00 den beridir sürekli siyasi ve ekonomik haberlere kafa yordum. Senin yazıyı ilk okuyuşta anlayamadım.
    Bugün BIST açılışı benim için çok önemliydi cuma akşamı riske girmiştim. Kafamı veremedim yazdığına.

    ---

    BIST vadeli şu an 0,30 arıtda. BIST de 1400 üzerinde açacak demektir. Bu durumda Cuma günki düşüş siyasi korkuya dayanan satışmış. Hafta sonu riski almak istememişler diyeceğim. Yanlız bu durum çok kötü. En küçük rüzgarda sallanan bir BIST, UZUN VADEDE en büyükler hariç kimseye para kazandırmaz.

    Hiç bir yeni haber gelmeden 1400 üzerinde bugün kalmazsak, cuma günki satış hafta sonu korkusu satışı değilmiş diyeceğim. Satış için hâlâ ciddi sebep yok. Sadece siyonist kanalların haftalardır dünya borsaları düşecek BIST de bu sebeple düşecek korkutması var. Onunda temeli yok.

    Bu sabah yine çıkmış siyonistin kadını, Asya kıpkırmızı diyor. Bakıyorsun Asya'daki önemli borsalara, düşüşler 0.03 veya 0,06. Kırmızı diye saydığı borsalar Tayland, Malezya. Önemsiz borsaları sayıyor. Çin, Japonya, Kore borsalarını saymıyor onlar yatay. Yani bunlar düşüşe oynamış gibi sürekli bir kötü yönden bakma durumu içindeler. özellikle mor rujlu bu kadın acaip bir kötü yönden bakma durumu içinde. Sanırım BIST de short oynamış bu kadın.

    Yeni haftaya başladık bol şans.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  5. #4917
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST ilk etapta 1400 altında kaldı, hatta bir ara kırmızıydı.

    Yabancı alıyor yerli almıyor gibi bir görüntü var. Acaba yine viop vade sonu silkeleme hareketimi yapıyorlar.? Pek belli değil. Net sebebi bilemiyorum günlerdir yerli neden almıyor. Yabancı bir kaç gün alıyor, bir gün satıyor, onlar daha anlaşılabilir durumda. Bu aralar yerli ne halt yiyor belli değil.

    Bugünü 1400 üzerinde kapatırız diye düşünüyorum ancak satış sebebini bilemediğimden, kendimden eminde değilim. Cuma günü biraz long takviye yapmıştım, onları kazançsız kapadım. Çünki bugün çoğunlukla para piyasaları ekranı başında olmayacağım. Riskli pozisyon taşımak istemedim.

    Son durum. Bir miktar XU030 ağustos longla devam.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  6. #4918
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Şimdi baktım 200 günlük hareketli ortalamanın altında kapamışız. Yerli satınca bir müddet sonra xbank da satışa katılmış.

    Bu artık vade sonu viop silkeleme operasyonuna döndü. Eğer yeni aya geçtikten sonra endeks yukarı dönerse, "vade sonu silkelemesiydi" diyeceğim. Tüm dünya günlerdir yükselmişken ve bizde ve dünyada veriler süper gelmişken düşmek, doğal değil.

    Silkeleme = manipulasyon.
    Ancak buna silkeleme deyip geçiyor ekrandaki medya soytarıları. Ülkede hırsızlık normalleşmiş. Çalıyor ama çalışıyor diyen bir sürü var. Lan senden çalıyor zibidi. Ayağında don yok köprü yaptı diyorsun, o köprüden geçecek araban yok, araban olsa, vergisini sigortasınıda tarlanı sattın verdin diyelim, köprü parası veremeyeceksin gelirin yok. Köprü yaptın diyorsun, senin paranla yaptı ama geçemiyorsun. Bunu anlayacak bilincin yok. tarikat imamları beynini almış.(fetö ve benzerlerini kast ediyorum başka yere çekmeyin darılırım)

    BIST çapında manipulasyonuda ancak en büyükler yapabilir. Büyükler karşındayken ben bir kaç büyük senedi bir kaç yüzmilyon TL lik satışla düşüreyim diyemezsin. Tahminimce BIST çapındaki silkelemeleri piyasa yapıcı 3 banka yapıyor. Suç işliyorlar. BIST içine ediyorlar. Güvenilirlik kalmadığından sağlam FON lar yerine vurkaç FON ları geliyor.

    Eğer yeni aya geçtikten sonrada satışlar devam ederse bu kez olay değişmiş olacak. Geriye korku satışı kalıyor. Tapering artı FED faiz artışı tartışmaları korku yarattı diyeceğiz. Nedense bizden başkada korkan yok. EM ler yükselirken biz düştükki zaten onlardan son yıllarda ayrışıp aşağı inmiştik. yani katmerli anormallik.

    Korkuyu siyonist kanallar saldılar. Özellikle mor rujlu kadın Gizem sürekli korku aşıladı. 10 iyi 3 kötü haber varsa hemen kötüleri işledi iyileri görmemezlikten geldi. Fazlada yüklenmeyeyim ama manipulatörlerle ortak çalışıyormuş gibi bir hali var. Endeks yukarı döndüğünde Gizem de olumlu havaya geçerse, kadını mimleyeceğim. Şimdilik inceleme altında.

    Evet şüphelileri buldum. 3 piyasa yapıcı banka ve ortakları siyonist kanalın mor rujlu Gizem'i.

    Bu perşembe yeni vadenin ilk günü. O gün veya sonraki gün veya en son olarak gelecek haftanın başında durum netleşir. İnşallah

    Elinde senet olanların korkmasına gerek yok. batmazsınız ama bunaltıcı ve bezdirici üst üste spekülasyonlar var. lanet olsun böyle BIST e dediğinizden eminim. Tabi şanslı yada çok başarılı iş yapanlarınız vardır. Onları hariç tutuyorum, umarım sayınız fazladır.

    Sorun viop tarafında.

    Seneti satmazsan ve batan şirketin senedini alacak kadar şanssız değilsen eni sonu paranı geri alırsın. Ama viopda malı elde tutarsan 2 günde batabilirsin.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  7. #4919
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TV de ata yatırımın odunu konuşuyor.

    Siyonistten maaşlı güzel kadın soruyor "KY neden kaybediyor.?"

    ata yatırımın odunu cevaplıyor "Parayı bize vermedikleri için, kendileri beceremiyor, paralarını bizim FON lara yatırmalılar."

    Mor rujlu kadın yine soruyor "Hisse elde tutma süresi neden düştü, neden 17 günde bire kadar indi.?"

    odun cevaplıyor "çünki gerçek FONlar değil ülkeye vur kaç FON lar geliyor"

    Odun kendi kendini yalanlıyor.

    Neden sağlam FON değilde vur kaç fon geliyor.? Çünki BIST güvenilir bir yer değil. Bir kaç büyük oyuncunun elinde herkes oyuncak olmuş. Yani KY nin kaybının sebebi parasını FON a vermemesi değil BISTin güvenilir bir yer olmaması. Kendi kendine itiraf ediyor.

    tayyip'in yaptıklarına rağmen yinede BIST yönetimi profesyonellerin kontrolunde bir büyük FON kurarak manipulatörlerin tersine hareket ederek onları cezalandırıp büyük zarara sokarak BISTi güvenilir hale getirebilir. Bu iştende tek kuruş zarar etmeyeceği gibi BIST e tüm dünyadan sağlam FONları çekerek büyük kazanç sağlar ve haram maaşları helal hale gelir. Primleri bence hep haram. Devlet kurumunda prim olmamalı kötüye kullanılıyor.

    S&P ye bakın, sebepsiz kısa süreli hızlı iniş yada çıkışlar anında cezalandırılıyor. Beş on dakka içinde hareketin sebebi anlaşılmaya çalışılıyor, sebepsiz ise anında ters yönde alışla hareketi yapan pişman ediliyor. Sebepli iniş yada çıkışlara karışılmıyor. Parasını S&P ye koyan, kaybedebileceğini ama soyulmayacağını biliyordur. Kötü seçim yapar, yanlış zamanlama yanlış yön tutturursan kaybedersin. Ama doğru yapsan bile endeks ters yöne götürülmeye çalışılıyorsa S&P de kaybetmezsin, BIST de kaybedersin.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  8. #4920
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    info nun adamı BIST 200 günlük ağırlıklı ortalama üzerinde kapadı diyor.
    200 günlük ağırlıklı ortalamayı 1373 olarak veriyor.

    200 günlük hareketli ortalama(MA) 1383 de
    200 günlük üssel hareketli ortalama(EMA) 1373 de.

    Dün ben "200 günlük hareketli ortalamanın altında kapamışız" demiştim oda 1383 de çelişki olmasın diye açıkladım. Birden fazla çeşit hareketli ortalama hesabı var ve endeks fiyatları üzerinden hesaplandığından, endeks değiştikçe ağırlıklı ortalama rakamlarıda her gün değişiyor. Aynı kalmıyor.

    Teknik analizde önemli olan büyük FON yöneticilerinin kullandığı teknik analiz yöntemini kullanmak. Onlarda ORTA-UZUN VADE için benim bildiğim fibo ve ağırlıklı ortalamalar.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 615/853 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •