Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Bu başlıkta en az orta vade, kişiye göre uzun vadeli portföy yatırımlarını, bu bakış açısıyla tasarruf ve yatırım felsefelerini konuşuyoruz.

Trade etmek, heyecan tatmini için işlem yapmak olayımızın özüne ters. Bu demek değil ki kazanamazsın, bu demek değil ki böyle bir yöntemi hiç kimse kullanmamalı. Sadece bakış açımızın özüne ters bu durum. Onu demek istiyorum.

Adrenalin için işlem yapma dürtüsünü, kısa vadede kazancı maksimize etme isteğini uzun vadeli düşünenler için virüs gibi görüyorum. Bu bir hastalık, kimisi bu virüsle yaşayabilir, ama çoğunluk için bu hastalık ölümcül olacaktır. Gençken, vücut direnci saglamken öldürmeyebilir, ama ilerleyen dönemde, bünye biraz zayıf düşünce bu virüs galip gelecektir.

İstisnalar her zaman olacaktır, %1-5, belki en fazla %10, bizler düşük ihtimale değil, her zaman yüksek ihtimale göre yol çizmeliyiz ki, orta uzun vadede kazanalım. Yoksa sonumuz, vurdu vurdu, vuruldu oluyor maalesef.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu başlıkta en az orta vade, kişiye göre uzun vadeli portföy yatırımlarını, bu bakış açısıyla tasarruf ve yatırım felsefelerini konuşuyoruz.

Trade etmek, heyecan tatmini için işlem yapmak olayımızın özüne ters. Bu demek değil ki kazanamazsın, bu demek değil ki böyle bir yöntemi hiç kimse kullanmamalı. Sadece bakış açımızın özüne ters bu durum. Onu demek istiyorum.

Adrenalin için işlem yapma dürtüsünü, kısa vadede kazancı maksimize etme isteğini uzun vadeli düşünenler için virüs gibi görüyorum. Bu bir hastalık, kimisi bu virüsle yaşayabilir, ama çoğunluk için bu hastalık ölümcül olacaktır. Gençken, vücut direnci saglamken öldürmeyebilir, ama ilerleyen dönemde, bünye biraz zayıf düşünce bu virüs galip gelecektir.

İstisnalar her zaman olacaktır, %1-5, belki en fazla %10, bizler düşük ihtimale değil, her zaman yüksek ihtimale göre yol çizmeliyiz ki, orta uzun vadede kazanalım. Yoksa sonumuz, vurdu vurdu, vuruldu oluyor maalesef.
    Yalnıs anlamadıysam bu topık benım borsaya bakıs acıma ters olan konular ıcermekte oldugunu soyluyorsunuz.Madem oyle bende artık buraya yazmam sıkıntı verdıysem ozur dılerım.

bu son mesajımdır sıze bol kazanclar dılerım.
    bazen orta vadede kazanılacak olan para mantıklı yapılırsa 10 gunde o beklentıye ulasılabılır.
    Mesala kozalda herkez yılbasından berı hedef 200 lıra dıyordu ama olmadı ben sattıgımda hısse 132 lıra ıdı oradan cıkıs yaptım.
    Ama sattıgım gercek fıat
    yanı 132 lıradan sattıgım hııse 178 e geldıgınde aldıgım zaman bugune kadaryanı yılbasından berı hıc kazanmadan almıs olurum.
    132 lıradan sattıgım kozal al satlar sayesınde galıba 178 e takabul edıyor

178 olayını yalnıs hesaplamıs olabılırım.
    Soyle dıyım yuvarlama rakamlar kullanacagım
    150 lotumu satacak oldugum gun malıyet tablosunda 12 lıra gozukmekteydı.yanı -1800 lıraya 150 lotu aldın dıyordu.
    15o lotu satınca şımdı 18075 dıyor komısyon ucretım ıse 2600 lıra.Bana kalan para bu durumda 15475lıra
    Söyledıklerım Benı Baglar Kesınlıkle Yatırım Tavsıyesı Degıldır.

3.  Alıntı Originally Posted by fenerLEE Yazıyı Oku
    Yalnıs anlamadıysam bu topık benım borsaya bakıs acıma ters olan konular ıcermekte oldugunu soyluyorsunuz.Madem oyle bende artık buraya yazmam sıkıntı verdıysem ozur dılerım.

bazen orta vadede kazanılacak olan para mantıklı yapılırsa 10 gunde o beklentıye ulasılabılır.
    Mesala kozalda herkez yılbasından berı hedef 200 lıra dıyordu ama olmadı ben sattıgımda hısse 132 lıra ıdı oradan cıkıs yaptım.
    Ama sattıgım gercek fıat
    yanı 132 lıradan sattıgım hııse 178 e geldıgınde aldıgım zaman bugune kadaryanı yılbasından berı hıc kazanmadan almıs olurum.
    hisse ticareti yapıyor ve düşük marjla çalışıp sürümden kazanıyorsunuz.
    benim de ara ara uyguladığım bir yöntemdir, zaman alır takip ister, zayıflıkları da vardır ben yazmam kendiniz deneyimlemeniz daha iyi olur. dört ay çok kısa süre gaza gelmeyin bir iki sene devam edin sonra tekrar yazın lütfen, bakalım aynı performansı tutturabiliyor musnuz, devam ediyorsa yürüyüp gidersiniz zaten yolunuz açık olsun.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    hisse ticareti yapıyor ve düşük marjla çalışıp sürümden kazanıyorsunuz.
    benim de ara ara uyguladığım bir yöntemdir, zaman alır takip ister, zayıflıkları da vardır ben yazmam kendiniz deneyimlemeniz daha iyi olur. dört ay çok kısa süre gaza gelmeyin bir iki sene devam edin sonra tekrar yazın lütfen, bakalım aynı performansı tutturabiliyor musnuz, devam ediyorsa yürüyüp gidersiniz zaten yolunuz açık olsun.
    Oncekı mesajlarıma cevaben arkadaslardan bırı yazmıs bu kadar basarılısın neden tavsıye ıstıyorsun dıye.
    bende buraya cekırge mısalı gelebıldım bu sans her zaman olmaz dedım.
    Iste o yuzden portfeyımın 3/1 ını al sat ıle oynama dıger kısmıyla nasıl kazanabılırım dıye danısmaya gelmıstım.
    Yanı hıc bır zaman bu sekılde devam edebılmemın ımkanı yok.
    Bastan berı yalnıs anlasılıyorum.Sureklı al sat cı olan ve sureklı bu sekılde devam edeckmısım gıbı herkez ben anladı.
    orta ev uzun vadecı olmak ıstıyorum ama tecrube olmadıgı ıcın tecrube sahıplerınden yardım ıstıyorum nasıl yaparım dıye
    Söyledıklerım Benı Baglar Kesınlıkle Yatırım Tavsıyesı Degıldır.

5.  Alıntı Originally Posted by fenerLEE Yazıyı Oku

Ama sattıgım gercek fıat
    Bu başlık 3 ciltten oluşuyor, 1000 lerce sayfa yazıldı, yeni yazılacak çok bir şey olmadığı için son dönemlerde sakin buralar.

öncelikle bir yol belirlenmeli, bu noktada seçtiğin yolda başarılar dilerim. Ama hem orta uzun vade yatırım yaparım, hem de kusa vade al sat(trade) yaparak portföyü çok daha hızlı büyütürüm mantığı bir arada yürümez. Bu zaten farklı bir tarz. Bu yolu seçen pek çok trader var dünyada. Ama bu iki tarz birlikte bir kafada, bir yürekte barınamaz.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6. Ben her ikisinide yapmaya kendince çalışan birisi olarak nasıl yaptığımı anlatayım.

4 tane araci kurum ile çalışıyorum, 2 adet ideal ekranım var. Birinde Manuel hisse trade, birinde oto viop trade, bir hesabımda tamamen mekanik olarak her 3 ay bilanço çalıştığım teknik filan hiç bakmadığım temel analiz ile alınan hisseler var, bir hesabımı ise orta - uzun vade viop poz için kullanıyordum ama parayı batirdigim için artık kullanamıyorum

Böyle olunca hem tüm yöntemlerin performansı ayrı ayrı çok rahat hesaplanabilir oluyor, hem de kendini tanıma ne yaparsan ne oluyor görme imkanı oluyor. En sağlam parayı temel analiz ile hisse alıp beklemek kazandırdı, 2 sırada ise oto trade var ama hiç hiç kolay değilmiş hatta düzgün yapmak en zor işlerden birisi olabilir. Diğer alanlara ise sürekli çalışıyorum ama mesela şunu gördüm Manuel olarak kesinlikle iyi bir trader değilim özellikle bir süre kazandıktan sonra mutlaka ya short ya long terste kalıyorum sanırım bir kişilik problemi demek ki ısrar etmek çok anlamlı değil. Bunların hepsinde aynı anda başarı olur olmaz elbette bilemiyorum. 15 i 105 yapmak çok büyük bir başarı, tebrik ederim, ancak her türlü yöntem 3 4 sene türlü türlü piyasalarda denenmeden bana göre geçerli sayılmaz bol şans ve kazançlar dilerim.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu başlık 3 ciltten oluşuyor, 1000 lerce sayfa yazıldı, yeni yazılacak çok bir şey olmadığı için son dönemlerde sakin buralar.

öncelikle bir yol belirlenmeli, bu noktada seçtiğin yolda başarılar dilerim. Ama hem orta uzun vade yatırım yaparım, hem de kusa vade al sat(trade) yaparak portföyü çok daha hızlı büyütürüm mantığı bir arada yürümez. Bu zaten farklı bir tarz. Bu yolu seçen pek çok trader var dünyada. Ama bu iki tarz birlikte bir kafada, bir yürekte barınamaz.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by fenerLEE Yazıyı Oku

Ama sattıgım gercek fıat

178 olayını yalnıs hesaplamıs olabılırım.
    Soyle dıyım yuvarlama rakamlar kullanacagım
    150 lotumu satacak oldugum gun malıyet tablosunda 12 lıra gozukmekteydı.yanı -1800 lıraya 150 lotu aldın dıyordu.
    15o lotu satınca şımdı 18075 dıyor komısyon ucretım ıse 2600 lıra.Bana kalan para bu durumda 15475lıra
    Valla bana mantıklı geldi,aslında denenebilir.Benim ana kuralım zarardayken satış yapmam,hep toplarım,şu ara aldığım kağıtda sanırım 6 aylık bilançodan sonra artıya geçerim,az bişi deneyeyim bakayım.Benim sıkıntım çok yüksek komisyon ödemem,paranın çoğu işbankta,az bişi bilinçli olarak düşük komisyonlu alternatiflere parayı aktarmıyorum.Yüksek komisyon ödeyeceğimi bildiğimden az işlem yapıyorum.Ama az bişi deneyeyim bakalım.Nibaş ın meşhur videosunda o spek kadın aman ha günlük trade etmeyin diyordu çakal arkadaşlarına.Aslında speklerde bizlerin günlük trade etmesini istemiyor sanırım.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •