Originally Posted by
Vosbaga
Selam trend paylaşımların yine akıcı ve sürüyükleyici bir film gibi olmuş eline sağlık lakin bu kadar ısctr nin 5 lerde dolaşmasının üzerinde durmana gerek yok çok basit birşey söyleyim eğerki bu iktidarın değişeceğini piyasa anlasın sana adim gibi eminim ilk önce ısctr önden uçuşa geçer ve 2023 yılına o dediğin fiyatlamara gelir yaşarsak o kadar yıl izleyip görelim
Selam VW. Seni tekrar görmekten dolayı çok mutlu oldum. Umarım sağlığın, işlerin, keyfin yerindedir.
Kelepir fiyatına işlem gören bir banka hissesi ISCTR. Müthiş bir potansiyele sahip. 800 milyar liraya yakın konsolide aktifleri olan bu bankanın şu anki kovit döneminde bile yılda banko 12 milyar tl net kâr yazması icap ederdi yani aktiflerin %1.5 i kadar. Normal zamanlarda ise aktiflerin %2.5'i asgari elde etmesi gereken yıllık kâr olurdu yani 20 milyar tl. Yönetimin aklını başına alıp gereken reformları bir an önce hayata geçirmesi gerekiyor. Nedir Bunlar?
1- Öncelikle karmaşık hisse yapısını tek 1 hisseye dönüştürmeli. Borsada işlem gören ISATR ISBTR ISKUR hisseleri toplanmalı, toplanamayanlar da çağrı yoluyla son 3 aylık hareketli ortalamadan satın alınmalı, veya da mevcut rayiç bedeller üzerinden İSCTR hisselerine dönüştürülmelidir.
2- Hissenin kelepir fiyattan işlem görmesi fırsat bilinerek hisse geri alımı yapılmalıdır.
3- Holdingleşme yolunda adımlar bir an önce atılıp İş Bankası sadece bir banka olarak kurumsal hayatına devam etmeli, bankaya bağlı tüm iştiraklerle ortaklıklar bankanın kendisi de dahil olmak üzere yeni tesis edilecek İş Holdinge aktarılmalı. Mevcut ISCTR hissedarları bu yeni kurulacak holdingin ortaklıkları olacaktır.
4- Atatürk hisseleri olarak adlandırılan %28'lik blok hisse ayrı ve de bağımsız bir finansal araç/kurum bünyesine atılmalı.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yer İmleri