Sayfa 649/853 İlkİlk ... 149549599639647648649650651659699749 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,185 - 5,192 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1. Kedinin kuyruğuna ufak bir bez bağlasan, kedi kuyruğunu yakalamak için fırıldak gibi döner durur. Piyasalar da aynı bu şekilde kendi kuyruğunu yakalamaya çalışıyor, bu yüzden görünür bir trend yakalayamıyor.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçen hafta abd düşecek o sebeple bizde yükselmeyiz, dalga oluruz. Gün içi dalgaya oynayayım demiş ona uygun davranmıştım.

Bu sabah ise, abd den önceki gün gelen haberler yüzünden, düşecek düşüncemden, kararsız kalma durumuna geçtiğimi yazmıştım.

Bugün piyasa ekranı başında değildim. Şu an bakıyorum abd borsası iyi düşmüş. abd düşüşe geçince BIST de az miktar katılmış. abd düşüşüne çok katılamıyor çünki bir sürü sebep var, bir tanesi düşecek yeri yok. kağıtlar ucuz veriler iyi, yabancı para BIST de az filan.

İlk düşüncem gerçekleşti ve abd borsası düşmeye devam etti. Bu durumda teknik analizine baktım. S&P nereye kadar düşer.?

İlk önemli direnç 4140 civarında. Uzun vade Ağırlıklı ortalamalar orada.
    Orada dururmu emin değilim, daha aşağıda 3990 da, hem fibo %23 hemde psikolojik direnç var. Buraya kadar inme ihtimali var ama yetermi.? 4bine inerse %14 düşmüş olacak. balon hala devam edecek.
    3650 de fibo %38 var. %25 civarı düşüşe denk geliyor. Bu düşüş balonu epey indirirdi ve yükselişde hazmedilirdi. abd için iyi senaryo olurdu ama oraya kadar indirmezler diye düşünüyorum.

Senaryo yazmam gerekirse, 2022 ilk çeyrek sonuna kadar bu seviyeye, çık-in, çık-in, dalgalı şekilde düşmesi iyi olurdu. Tabi bu vade epey uzun bir süre. KISA-ORTA vadeye bakarsak ilk destek 4140 da. Oradan yukarı bir veya birkaç yeşil dalga yapar.

4140 a kadar inermi. Ekstra gelişme olmazsa iner. abd borsasını yükseltecek ekstra gelişme ne olabilir.? abd verileri çok kötü gelmeye başlar. FED taperingi ve-veya faiz yükseltmeyi çok erteledim der. biden "yeni paralar saçacam bildiiniz gibi deil" der.

Normal şartta S&P de 4140 görünüyor. 4140 %10 civarı düşüşe denk geliyor. Biz pek iştirak etmeyiz. BIST de 1300 ün altına ineceğimizi sanmam eğer S&P 4140 altına inmezse.

Böyle bir teknik değerlendirme yaptım. Karışık gibi oldu ama önümüzdeki günler için bilmemiz gereken S&P 4.140 desteği. Eğer oraya kadar inerse ki ineceğini düşünüyorum, Oradan bir veya bir kaç dalgalık tepki alışı gelir. abd böyle olma ihtimali yüksek. Biz ise dediğim gibi abd düşüşüne pek katılmayız.

Ben aynı taktiğe devam edeceğim. Çok az BIST 30 long ve gün içi kazancı görünce sat, tekrar düşmesini bekle. Kısa vadeli teknik destek ve dirençlere göre oynayacağım. Aracı kurumlar teknik destek ve dirençleri her sabah yayınlıyorlar, ayrıca çalışma yapmak gerekmez.

Bol şans.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün abd borsasına alım geldi. Bizde ekonomi kanalları tarafından abd ile korkutulduğumuzdan abd borsasını takip ettik. abd inince indik, çıkınca çıktık.

Bizdeki korku büyük olduğundan, abd kadar yükselmedik. Yerli büyük oyuncular korkudan alamadı. Öyle şartlandırılmışızki o TV de gördüğünüz abd ye hizmet eden bizi soymaya aracılık edenler tarafından, abd liden daha çok abd borsası düşecek diye korkar hale gelmişiz.

Dün yine gün içi dalgaya oynadım ve fena gitmedi. abd borsası düşüşünü tamamlayana kadar Taktik artık bu.

abd borsası belki bir küçük dalga yukarıya yapar sonra eğer abd de ekstra gelişme olmazsa yine aşağı döner. 4.140'ka kadar S&P nin aşağı inmesini bekliyorum.

Bizde endeksi aşağı yukarı garan başta olmak üzere özel BIST bankaları belirlerdi. Durum değişmiş garan diğer bankalardan ayrılmış. katar lıların kontrolune geçmiş olsa gerek. akbnk, ykbnk ve işc, garanı takip etmiyor, ayrı takılıyorlar. Önceden garan ı takip ederlerdi. garan ve diğer bankaların yeni sahipleri farklı olmalı.

BIST de bugünde aynı taktik devam. Bugünde yeşilli kırmızılı bir gün olacağa benziyor. Dün abd borsası iyi yeşil kapadı ancak şu an 8:20 de 0.35 kadar kırmızı.

TCMB nin faizi indirmeye başlaması ve doviz hedefinin yüksek belirlenmesi, bizim abd borsasından ayrışmamızı engelledi.

ons altında yükseliş beklemediğimi yazmıştım. FED komutanlarının açıklamaları ile bazen hafif yükseldiği oluyor ancak, yükselmesi için sebep yok. abd borsası gibi bir miktar daha inmesini bekliyorum.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yıllar önce cnbc-e de sarışın bir kadın vardı, "yapacağız" demezdi, "yapıyor olacağız" derdi. "yapacağız" kelimesi ile "yapıyor olacağız" kelimeleri arasında hiç bir anlam farkı yok, SIFIR fark. Hatta yapıyor olacağız kelimesi daha hatalı. Başlayıp hiç bitmeyecekmiş gibi. Yapacağız kelimesi daha çok yapıp bitireceğiz anlamı taşıyor.

O kanal battı ve O ezber beyinli düşünme yeteneği olmayan sarışın hatunun hatalı kullanımını diğer kadınlarımız aldılar kullanmaya başladılar. Kullananlarda aynı beyne sahip. Düşünemiyor, ezberliyor. Genel Kabul gören biri söyledi ise doğrudur.
    Ezber beyinlilerin doğruyu ve yanlışı ayırma yöntemlerinden biridir bu. Kendi beyninin sorgulama yeteneği yoktur.

bluumbergin sabah haberi yapan esmer bir kadını var. Bu ay başladı çıkmaya, kadın o kadar çok kullanıyorki bu "yapıyor olacağız", "gidiyor olacağız", "konuşuyor olacağız" vallahi o kadını görünce anında kapatıyorum kanalı. fetö cü olduğunu bildiğim eko lu türk kanalına geçiyorum. Haftalardır böyleydi. Bu sabah ekolu türk kanalının kadınıda aynı yapıyı kullandı. "yapıyor olacağız".

Gelde kafayı yeme.

Birde kumarbaz sergen yalçın ın ve dansçı ve bar fedaisi tüketici ekran siması turabi nin toplumumuza kazandırdığı bir yapı var. "problem yok" "sorun yok" demek yerine "sıkıntı yok" diyorlar. Bu yapı da yerleşti ve ciddi olması gerekenlerde kullanıyor.

Sadettin Tantan denen TV simasıda güzide Türkçemize "noktasında" kelimesinin yanlış kullanımını kazandırdı.
    Süper eğitimli kendisine sanatçı dediğiniz hırsız reza zarrabın eşi olan şarkıcı kadın(adı neydi.?), dinlediği şarkıya "lezzetli" dedi. Geçen gün TRT spor TV ye konuk biri, bir spor müsabakasına "lezzetli" dedi. Sunucu "öküzmüsün sen" diyerek düzelteceğine aynı kelimeyi kullandı "hakkaten lezzetli" dedi. Lan sen dilinlemi seyrediyorsun müsabakayı. Yarışmacının tadınamı baktın.?

Spor kanalı voleybol anlatırken "sayı aldı" demek yerine acaip bir buluş yaptılar "top öldü" diyorlar. O topu yedireceksin o ezber beyinliye.

Eskiden güzel - doğru Türkçe yi herkese öğreten ve benimseten TRT kanalları vardı. TRT yi en son 3 yıl önce açma hatası göstermiştim, arapça kuran yarışması yayınlıyorlardı. Ne zaman açsam arapça kuran. TRT biteli çok oldu. Birtek bazı spor yarışmaları için açıyorum. trt spor yıldız kanalı hafta sonları uluslararası motorsiklet yarışları yayınlıyor, denk gelirsem seyrediyorum. Bazende kadınlarımızın uluslararası voleybol maçları yada olimpiyatlar gibi.

Yaw bunları yazdıktan sonra kendi yanlış kullanımlarım aklıma geliyor. "Mesela" yerine "örneğin" demem gerekiyormu.? "yaw" yerine "yahu" demem gerekiyormu.?

Ben TV siması değilimki. yazdığımı 3 kişi okuyordur. Üstelik beni gençler okumuyor. Savunmam böyle takdirinize sunarım.
    Sunarım yerine "sunuyorum" demem gerekirmiydi.? yaw bu iş zormuş en iyisi bırakayım kim ne istiyorsa kullansın. Zaten bende düzgün kullanmıyorum, ülke de batmış halde. Zorlamayayım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün maalesef BIST speklerinin etkisinde bir gün geçirdik. Ayrıca gün içi gelen bir kaç haberde ortalığı karıştırıp toplu satışa sebep oldu.

Başlangıçta abd kırmızısı sebebi ile hafif satıcılı açılmıştık, sonra petkim in anormal satışı ortalığı bulandırdı, alıcılar kenara çekilip nooluyor demeye başladılar. Petkim'e fetöcüler sebebi ile baskın yapılıp 22 kişi fetöcü oldukları gerekçesi ile tutuklanmış.(Böyle durumlarda tahtayı işleme kapatırsın. Herkesin olaydan haberi olup, petkimdeki baskın sonuçlanıp, olay sonuçlarını herkes hazmettikten sonra tahtayı açarsın. Bu beyne BIST sahipmi.?)

Günlerdir inip çıkma sebebimiz abd borsası idi. Bugünede öyle başlamıştık sonrasında bize özel anormal sebeplerle aşırı kızardık. BIST i güvenli kılan hiç bir mekanizma olmadığından, olan KY sürüsüne oluyor hep. KY yok oluncada büyüklere sıra geliyor. KY yi yiyen büyükler hükümete ağlamaya başlıyorlar, Borsada kimse yok bişeyler yapın diye. yemek isteyen timsah gibiler.

Neticede önce abd sonra petkim sebebi ile biraz satıcılıydık ama ağırlıklı olarak yerli sepekülatörler satıyordu. Yabancılar satmıyordu, geriden geliyordu. Yerli satmasa yabancı hiç satmayacakmış gibi bir görüntü vardı.

Derken.

akepe li polisle cehape li zabıtanın İstanbul da birbirine girdiği haberi geldi. Bu haber yabancıyı korkuttu. Herkes korkmuştur çünki 2 ilkel grup birbirine girince sadece ilkellerin değil, çevredeki ilgili ilgisiz herkesin kellesi tehlikeye girer.

Yerli satışına, bu haberle beraber korkuya kapılan yabancının da satışı eklendi ve abd toparlamaya başladığında bile satış yedik. İşlem hacmide ortalamanın hafif üzerindeydi.

Bugün ve bir kaç gün abd de düşüşe tepki alışı gelir, sonra tekrar aşağı döner diye hesap yapmıştım. abd aşağıdan döndü şu an toparlıyor gibi. yaklaşık umduğum gibi gidiyor ancak BIST den yine bir çuval dayak yedik KY ler olarak.

abd şu an için yukarı dönük durumda, aşağı dönmezse yarın BIST normale dönebilir ve yeşil açabiliriz.

Neden hep yeşil diyorum.?
    Bankalar komik fiyatlarda. özel büyük bankalardan en yüksek F/K sı olan garanti bankasının F/K sı 4 küsür lerde, İş bankasının 3 ün altında.

Bu ne demek.? İş bankasını satın aldınız. Bankanın 3 yıllık kârı, bankayı satın almak için ödediğiniz parayı karşılıyor. PD/DD si ise dahada komik. 0.33 de. Bu ne demek. İş bankasını borsa fiyatından satın aldın. Sonra bankanın kapısına kilit vurdun. Bankanın malını mülkünü arsasını binalarını sattın. Verdiğin paranın 3 katını geri alırsın. 0,33 o demek. bankayı 33 TL ye satın aldın, binasını 100 TL ye sattın demek. 3 katı. Yıllık kârını hiç hesaba katmadıkki ülkenin en çok kâr eden kuruluşları bunlar. Garanti bankası PD/DD side aynı. Borsa fiyatı, bankanın malı mülkünün yarı fiyatında. Bankayı 50 TL ye satın aldın, binasının fiyatı 100 TL. PD/DD nin en basit anlatımı bu.

Peki neden böyle.?
    Baştaki siyasetçilerin yüzünden. Tüm herşey aynı, hükümeti at yerine beni koy, BIST üçe katlar yinede ucuz olur. Beni den kastım, temiz dürüst ahlâklı namuslu az da olsa kapasiteli yakışıklı, karizmatik, 100 metreyi 16 saniyealtında koşma ihtimali olan, yüksek atlayabilen biri.

Borsadaki bu fiyatlar akepe nin fiyatları.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

6. Bankaların malı mülkü, merkez ve eğitim binaları, bilgisayarları, ipotekle gelen gayrimenkulleri ancak bunların toplamının piyasa değerinden az olduğunu tahmin ediyorum, ne kadar az olduğunu bilmiyorum. Nasıl ki bitcoinin gerçek, elle tutulur bir değeri olmamasına rağmen fiyatlaması 1 trilyon doları geçtiyse, aynı şekilde bankaların piyasa değerleri de, malına mülküne göre hesaplanmıyordur. Eğer dediğim gibiyse 0.33 PD/DD bir hikayeden ibaret olur.
    Öte yandan hükümeti atıp seni başa geçirseler ve de sen sömürü düzenini bozsan, bankalar iyice dibe vurur. Bankalar birşey üreterek kazanmıyor, faizden kazanıyor ve de faiz sömürü düzeninin en büyük silahıdır. Bankaları değerli kılmak için sömürüyü destekliyor olman gerekir, burada bir tezat var.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    cumartesi abimizi okuyunca, bu topikte "Yerli araba yapamayız edemeyiz" diyen 2 teknik eleman vardı, onlar aklıma geldi. Dünyanın en ileri teknolojisi yapay zekalı, yapay görülü otonom uçaklar üretmişiz ki o uçakları üreten firmalar sadece 50-40 yıl kadar önce kurulmuş lar. Araba üretemeyiz diyorlardı ki 80 sene önce uçak üretmişiz. Araba üretemeyiz diyorlardı çünki yeni ortaya çıkıp dünyada tutunan araba firmalarının gelişim süreçlerini ve başarılarının sebeplerini bilmiyorlardı. Daha pek çok gelişme var, onları bilmiyorlardı. Yüksek eğitimlerine rağmen ,yazmaları var okumaları yoktu. Kendileri bilmiyor diye de kimse bilemez sanıyorlardı. O 2 "çocuğa" cevap vermeye gerek görmemiştim çünki saygılı şekilde "nasıl yapacaksın" diye sormayıp, nasıl yapamayacağımı anlatmaya başlamışlardı.

Her neyse yaw. cumartesi abimiz yine küsüp kaybolacak da kendisi kaşınıyor. Yine hiç bir şey yazmadım sayılır.

---

S&P epey aşağıdan yeşile döndü ve kapanışıda yükselerek yaptı. Sabah bizim açılışımızda eğer vadeli S&P kırmızıya dönmezse ki dönerse sürpriz olur, yeşil açacağız demektir. Sonrası sürpriz yumurta. petkim'i, zabıta polis kavgasını bilebilirmiydik.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vadeli S&P yükselmeye devam etmiş. Günlük grafikteki bir önceki tepeyi geçeceğini sanmam.

Bir önceki tepe 4472 de. Orta vade Fibo %50 ise yaklaşık 4.400 de.

Bu ikisinden birinden aşağı dönme ihtimali var. 4472 yi kalıcı olarak geçerse, uzun vade tepe 4550 ye kadar çıkabilir.

BIST de bize özel durumlar hariç şu aralar abd yi takip ediyoruz.

abd bugün ve-veya yarın, yukarıda saydığım dirençlere kadar hafif yeşil kapatabilir. Biz abd fazla yükselse bile o kadar yükselmeyiz çünki bu ayın 21 inde TCMB faiz kararı toplantısı var.

Her zaman yaptıkları gibi, TCMB ye baskı amaçlı dovizi yüksek, BIST i düşük tutacaklardır. Sömürge olarak gördükleri TR nin kulağını çekip, burnunu sürtüyorlar, kuyruğuna teneke bağlıyorlar. Tenekelerin sesini duyunca bizde süperiz Almanya bizi kıskanıyor, Aya üs kuracağız diyoruz. YERSEN tabiki. Hipnoza yatkın %80 içinden yiyen çok oluyor.

.
    Son düzenleme : alicemal; 07-10-2021 saat: 10:38.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 649/853 İlkİlk ... 149549599639647648649650651659699749 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •