Henüz yorgunluk belirtisi yok. Ama orta çizgiye göre kritik yerde.
1-3'e paraleli orta çizgiye göre çektim.
Henüz yorgunluk belirtisi yok. Ama orta çizgiye göre kritik yerde.
1-3'e paraleli orta çizgiye göre çektim.
30 endeks. Haftalık barlarda sanki uç vermiş gibi bu seviyeler!
30 endekste haftalık bar olarak buralarda kaparsa hedefin daha yukarılar olacağını düşünüyorum.
Bugün ve yarın kritik olacak. Bu iki gün aşağı basarlarsa haftalık bar yukarıya çizgi üstüne gölge bırakacak, bu durumda piyasa debelenmeye devam eder..
Eskiden casaubon ustanın yatay işlem hacimlerini gösteren bir gösterge kullandığını görmüştüm.
Çok efektif bir gösterge olabilir..
Hocam yeni gördüm ..
Atayım size..
Buraya..
Yörük hocanın sayfasında var ..
Aslında coin takip ettiğim için kullanıyorum da silmeden gösterdim sadece..
Birisi 150 bar işlem hacmi fiyat ortalaması diğeri de
Kademeler ortalamasıM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen atamadım ama .. Elliott için değil ama endekste eurusd bolersenis trendler ciddi anlamda daha iyi okunuyor..vop topigine attım mal gibi buraya atsaydim keşke..
Pc başına geçince demek istediğimi atacağımM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eskiden bunlar volume indikatörleri başlığı altında geçerdi sonra genişledi söylem biraz, şu an genel adı Order Flow Dynamics Analysis deniyor, Talimat Akış Dinamiği Analizi, derinlik analizi aslında..
Uzun süre derinlik takibi yapanların gözle de gözlemledikleri şeyler bunlar aslında,
Özetle;
-Aktif emirlerin değişimi, (büyüklüğü, hızı)
-Pasif kademelerdeki değişiklikler (iyileştirmeler, iptaller, alt tarafa üst tarafa gelen büyük miktarlar v.s.)
-Spread/makas açılması (yüksek montanlı satış veya alış ile gerçekleşmesi, bunun sinyal değeri)
-En çok işlem hacminin gerçekleştiği, ortalama fiyat seviyeleri ve destek direnç onayları
-Alıcı satıcı total rasyo değişimleri,
Şuradan kabaca bakabilirsiniz;
http://www.orderflows.com/dynamics.html
Aslında bizim derinlik takibi yaparken, duyusal olarak farkında olup gözlemlediğimiz şey, bunun arayüzlü grafikli ve geçmiş kayıtlı olan hali..
Bu tabi bizim anlattığımız basit düzey, bir de bunun ileri düzeyini yapıyorlar, non-lineer denklemlerle, volatilite, momentum, döngüsel rölativite üzerine, ileri matematikle. Aslında endüstride kullanılan şeyleri nonlineer finansal piyasalara uyguluyorlar. Bofanın algosu da galiba öyle bir şey, çünkü ben bakıyorum yurt dışı çok başka bir boyutta, bizim tayfa, 15-20 yıl önce metastock'ta/tradestation/amibroker'da yaşanan formül, sistem, optimizasyon fırtınasını, idealin ve matriksin nihayet daha yeni bu fonksiyonlara kavuşmasıyla, tekrardan yaşıyor. En nihayetinde fiyattan türetilen indikatör ve osilatörlerin fiyat tahmininde kullanılamayacağını bizzat tecrübe ederek anladıklarında terk edecekler, ancak şu an ne deseniz yanlış anlaşılır, kendilerinin bunu anlamaları gerekiyor. Dünya şu an matematiksel modellemeler kullanıyor, en hızlı tick datanın peşinde, hazır bir paket program beni kısıtlar ve yavaşlatır diye, belki grafiksel bir arayüzü bile olmayan kendi özel yazdığı programcığı kullanıyor, tarif ediyor, 10.000 tane data var, hepsini indirmek bana zaman kaybettiriyor, bu tarz işlem yapacağım zaman sadece o datayı indiriyorum gerisini daha porttan girmeden filtreliyorum onlar tick yerine 5-15 dakikalık gelse de yeter diyor, şu şu tarz işlem yapacağım zaman linux çekirdeği daha uygun olduğundan linux çalıştırıyorum diyor, hatta adam o kadar hızlandırıp optimize etmiş ki işlemlerini, ortalama bir bilgisayar donanımı bana yetiyor da artıyor diyor.
Aslında bu da vardı eskiden, neuroshell, genetica diye programlar vardı, datayı sayı dizinine çevirip, bir tür volatilite hesabı üzerinden muhtemel fiyat aralığı verirdi, mesela adamlar Hindistandı galiba, bunların müteakip yıllar GSMH ları şu şu olacak deyip/programı kullanarak, tutturmuşlardı diye hatırlıyorum.
Selamlar..
Yer İmleri