Sayfa 768/808 İlkİlk ... 268668718758766767768769770778 ... SonSon
Arama sonucu : 6460 madde; 6,137 - 6,144 arası.

Konu: Günlük viop ticarethanesi

1. Henüz yorgunluk belirtisi yok. Ama orta çizgiye göre kritik yerde.

1-3'e paraleli orta çizgiye göre çektim.

2. 30 endeks. Haftalık barlarda sanki uç vermiş gibi bu seviyeler!

3. 30 endekste haftalık bar olarak buralarda kaparsa hedefin daha yukarılar olacağını düşünüyorum.

Bugün ve yarın kritik olacak. Bu iki gün aşağı basarlarsa haftalık bar yukarıya çizgi üstüne gölge bırakacak, bu durumda piyasa debelenmeye devam eder..

4.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku

bu p....çlerin beni silkelediğini biliyordum
    Buradaki yandaki yatay barlar o fiyat aralıklarındaki işlem miktarını mı gösteriyor?

Eğer öyleyse Tradingview'da nereden görüyoruz bunu acaba?

5. Eskiden casaubon ustanın yatay işlem hacimlerini gösteren bir gösterge kullandığını görmüştüm.

Çok efektif bir gösterge olabilir..

6. Hocam yeni gördüm ..
    Atayım size..
    Buraya..
    Yörük hocanın sayfasında var ..
    Aslında coin takip ettiğim için kullanıyorum da silmeden gösterdim sadece..
    Birisi 150 bar işlem hacmi fiyat ortalaması diğeri de
    Kademeler ortalaması
     Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Buradaki yandaki yatay barlar o fiyat aralıklarındaki işlem miktarını mı gösteriyor?

Eğer öyleyse Tradingview'da nereden görüyoruz bunu acaba?
    M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Geçen atamadım ama .. Elliott için değil ama endekste eurusd bolersenis trendler ciddi anlamda daha iyi okunuyor..vop topigine attım mal gibi buraya atsaydim keşke..
    Pc başına geçince demek istediğimi atacağım
     Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Düşünüyor, A=B noktasında (1628) itkiselleşsem mi, flata mı dönsem diye, 18 Kasıma çok var yakın olsaydı onu beklerdi..

Şöyle bir şeyler olmalı...gerçi şimdiye kadar çok mesafece kurallar dahlinde estetik hareket ettiğini göremedik ama, çızıktıralım gene de..

Şu ana kadar üçlü yaptı, minik bir bacak eksik gibi..tamamlamış da olabilir..artık orası piyasaya göre..YTD

M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Eskiden casaubon ustanın yatay işlem hacimlerini gösteren bir gösterge kullandığını görmüştüm.

Çok efektif bir gösterge olabilir..
    Eskiden bunlar volume indikatörleri başlığı altında geçerdi sonra genişledi söylem biraz, şu an genel adı Order Flow Dynamics Analysis deniyor, Talimat Akış Dinamiği Analizi, derinlik analizi aslında..

Uzun süre derinlik takibi yapanların gözle de gözlemledikleri şeyler bunlar aslında,

Özetle;
    -Aktif emirlerin değişimi, (büyüklüğü, hızı)
    -Pasif kademelerdeki değişiklikler (iyileştirmeler, iptaller, alt tarafa üst tarafa gelen büyük miktarlar v.s.)
    -Spread/makas açılması (yüksek montanlı satış veya alış ile gerçekleşmesi, bunun sinyal değeri)
    -En çok işlem hacminin gerçekleştiği, ortalama fiyat seviyeleri ve destek direnç onayları
    -Alıcı satıcı total rasyo değişimleri,

Şuradan kabaca bakabilirsiniz;
    http://www.orderflows.com/dynamics.html

Aslında bizim derinlik takibi yaparken, duyusal olarak farkında olup gözlemlediğimiz şey, bunun arayüzlü grafikli ve geçmiş kayıtlı olan hali..

Bu tabi bizim anlattığımız basit düzey, bir de bunun ileri düzeyini yapıyorlar, non-lineer denklemlerle, volatilite, momentum, döngüsel rölativite üzerine, ileri matematikle. Aslında endüstride kullanılan şeyleri nonlineer finansal piyasalara uyguluyorlar. Bofanın algosu da galiba öyle bir şey, çünkü ben bakıyorum yurt dışı çok başka bir boyutta, bizim tayfa, 15-20 yıl önce metastock'ta/tradestation/amibroker'da yaşanan formül, sistem, optimizasyon fırtınasını, idealin ve matriksin nihayet daha yeni bu fonksiyonlara kavuşmasıyla, tekrardan yaşıyor. En nihayetinde fiyattan türetilen indikatör ve osilatörlerin fiyat tahmininde kullanılamayacağını bizzat tecrübe ederek anladıklarında terk edecekler, ancak şu an ne deseniz yanlış anlaşılır, kendilerinin bunu anlamaları gerekiyor. Dünya şu an matematiksel modellemeler kullanıyor, en hızlı tick datanın peşinde, hazır bir paket program beni kısıtlar ve yavaşlatır diye, belki grafiksel bir arayüzü bile olmayan kendi özel yazdığı programcığı kullanıyor, tarif ediyor, 10.000 tane data var, hepsini indirmek bana zaman kaybettiriyor, bu tarz işlem yapacağım zaman sadece o datayı indiriyorum gerisini daha porttan girmeden filtreliyorum onlar tick yerine 5-15 dakikalık gelse de yeter diyor, şu şu tarz işlem yapacağım zaman linux çekirdeği daha uygun olduğundan linux çalıştırıyorum diyor, hatta adam o kadar hızlandırıp optimize etmiş ki işlemlerini, ortalama bir bilgisayar donanımı bana yetiyor da artıyor diyor.

Aslında bu da vardı eskiden, neuroshell, genetica diye programlar vardı, datayı sayı dizinine çevirip, bir tür volatilite hesabı üzerinden muhtemel fiyat aralığı verirdi, mesela adamlar Hindistandı galiba, bunların müteakip yıllar GSMH ları şu şu olacak deyip/programı kullanarak, tutturmuşlardı diye hatırlıyorum.

Selamlar..

Sayfa 768/808 İlkİlk ... 268668718758766767768769770778 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •