Sayfa 695/1006 İlkİlk ... 195595645685693694695696697705745795 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 5,553 - 5,560 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Buna göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 17,63'ten yüzde 19,31'e yükseldi. Dolar beklentisi de 9,98 oldu.
    Enflasyon beklentilerindeki bozulma devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) düzenlediği Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 19,31 oldu.

Bir önceki ankette yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 17,63 olmuştu.

12 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisi ise yüzde 15,61 oldu. Bir önceki anket döneminde bu beklenti yüzde 13,91 yönündeydi.

Ankette 24 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisi de yüzde 11,27 seviyesinden yüzde 11,76'ya yükseldi.

2. Lütfü elvan temkinli olmak lazım diye uyarısını yaptı yapılanların yanlış olduğunu biliyor ancak sadece dolaylı yoldan mesaj verebiliyor ekonomide tek liyakat sahibi kişi şu anda ama ne kadar etkili olabilir muamma umarım bu açıklaması sebebiyle görevden alınmaz

3.  Alıntı Originally Posted by Poyraz Yazıyı Oku
    Kalıcı çözüm üretecek ne bilgi birikimleri nede niyetleri var. Laklak ile masallar ile günleri geçiştiriyorlar. Hadi bizi geçtim ama gençlere, çocuklara keşke en azından bulduğumuz gibi bir ülke bıraksa idik.
    asıl soru kalıcı üretim yapabilir miyiz?
    Sizce kimse bunu denememiş olabilir mi?

4.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    asıl soru kalıcı üretim yapabilir miyiz?
    Sizce kimse bunu denememiş olabilir mi?
    Yeşilada son videosunda meseleyi güzel anlatıyor.

Herkesin bildiği şeylerden bahsediyor gerçi de tekrar edelim yeniden.

Kısaca, sermayenin kaçmadan uzun vadeli planlar yapabilmesi için güven ortamı lazım. Güven ortamı da adil olunarak elde edilir. Milletin malına mülküne çökülerek, gece yarısı saçma sapan kararlar çıkarılarak vs değil.

Hukuk, adalet vs...

Üretimi yapacak adamlar kaçıp gidiyor. Bunları tutamazsan üretim müretim olmaz. Olur da işte bu kadar olur. Ülkenin en büyük 3 şirketi Ereğli Demir/Çelik (yer altından maden çıkarıp satıyor), Froto (fason üretim), Koç Holding ...

Hani nerede katma değeri olan, bizim olan marka?

Togg belki değiştirir mevcut durumu. Togg. Togg Togg. Togggg. Yogg Troggzor ag.

5. syn Patrick Bateman;
    maalesef o treni kaçırdık.
    2,4 trilyon $ ithalat ile dünyanın en büyük ithalatçısı olan Amerika'ya mal satamayız.
    Çin Amerika'ya bizden daha yakın. çinin elinden Amerikan pazarını alamazsın.
    Avrupa'ya satabilir miyiz?
    Avrupa birliğine giremedik. ama doğu bloku ülkeleri AB ye doldu. üretimi doğu Avrupa'ya kaydırıyorlar.
    kaydırmasa da Almanya da Almandan çok Polonyalı işçiler var diyorlar.
    AB, Amerika gibi değil üstelik, yeşil enerji ve demokrasi konularında arıza çıkarıyor.(WW fabrika niye açmadı?)
    Sorun diyelim ki üretim yaptık Kime, ne satacaksınız.

6.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    syn Patrick Bateman;
    maalesef o treni kaçırdık.
    2,4 trilyon $ ithalat ile dünyanın en büyük ithalatçısı olan Amerika'ya mal satamayız.
    Çin Amerika'ya bizden daha yakın. çinin elinden Amerikan pazarını alamazsın.
    Avrupa'ya satabilir miyiz?
    Avrupa birliğine giremedik. ama doğu bloku ülkeleri AB ye doldu. üretimi doğu Avrupa'ya kaydırıyorlar.
    kaydırmasa da Almanya da Almandan çok Polonyalı işçiler var diyorlar.
    AB, Amerika gibi değil üstelik, yeşil enerji ve demokrasi konularında arıza çıkarıyor.(WW fabrika niye açmadı?)
    Dalga geçiyorum ya. Biz kim, kendi markamızı yapıp gelişmiş ülkelere mal satmak kim... Anca onun bunun fasonculuğunu yaparız.

Marka yaratmak öyle kolay mı... Sonra bu markanın ekran yüzü kim olacak? Reyiz mi? Bayraktar mı? Bilocan mı? Pfffffsdggfh.

7.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    *Dünya savaşını çıkarırsa zaten bu problem çıkaracak.

Herkes üretirse kim tüketecek?

İşin komiği, ABD şu an dünyanın en büyük tüketicisi. Ürettiğinden fazlasını tüketiyor. Bir nevi Türkiye'nin büyüğü aslında ABD. Tek farkı, adamların doları rezerv para. (hukuk/adalet olarak da bizden iyiler tamam vurmayın)

Bu rezerv para işinin sonu gelince izle cümbüşü. Dolar tahtı kaybederse... *

Sayfa 695/1006 İlkİlk ... 195595645685693694695696697705745795 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •