Sayfa 888/1006 İlkİlk ... 388788838878886887888889890898938988 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 7,097 - 7,104 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Bu son 2 haftada açıklanan strateji uygulanacaksa 2022 enflasyon beklentim %100.
    Ama tuik ne açıklar bilemiyorum tabi.
    Öte yandan Türkiye durum itibariyle %100 enflasyonu kaldıramaz ve bir süre sonra yüksek oranlı faiz artışları ve sıkılaştırmaya gidilmek zorunda kalınabilir.
    Indir indir indir kucuk adimlarla 5-6 ay, sonra birden hepsini birden olacak sekilde 6-7 puan artir..

Bizim isimiz budur..

En az 10 kere yasadik..

Yina akillanmadik..

Yine akillanmadik..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. ....Faik Öztrak sunumda Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Türkiye'ye 10 milyar dolarlık yatırım fonu açmasına ilişkin, "Merkez Bankası Başkanı ‘Ben artık enflasyona değil, çekirdek enflasyona bakacağım’ dediğinde, Varlık Fonu’nun dolar cinsinden değeri 34,5 milyar dolardı. O günden bugüne dolar hızla değer kaybetti. Bugün Varlık Fonu’ndaki varlıklarımızın değeri 23,5 milyar dolara düştü. Yani Abu Dabi’den gelen para, neredeyse yarısını satın alabilecek duruma geldi" demiş...

Sağlam şirketler halka arzı, varlık satışlarını en tepeden yapar....

En dipten yapanlar ise genellikle (içi boşaltılıp) yolun sonunda gelmiş şirketlerdir...

Ülkenin tüm varlıkları, Apple ın toplam değerinin nerdeyse 15-20 de biri bir değer mi düşmüş?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

tefas çöktü şuan.

Yok zorlansa da aciliyo, ben tum eksi getirileri excelime cektim bile

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    tefas çöktü şuan.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

5. Maliye Bakan Yrd.sının açıklamaları nasıl okuyacağız?

1- Kendi vurguladığı gibi, Mevcut politika devam edecek şeklinde mi? Ki faiz düşüşü 2022 de devam ederse TL çok daha savunmasız kalmaz mı?

Bu savunmasızlığın iki nedeni-etkisi olabilir:

a. Oynaklığa karşı ya gerekli aracınız eksik-yok ya da bilinçli olarak kullanmak istemiyorsunuz. Ki sonuçtaki etki her iki durumda da değişmiyor.

b. Son ağır devalüasyondaki psikoloji nedeniyle ekonomi politikalarına güven kalmadığı için yerel daha fazla değer kaybına karşı kendini korumaya yönelecek. Dışarıda ise sıcak para gelmeyecek. Ki o kadar yakın geçmişten sonra BAE ile 10 milyarlık vaad ilişkisine girilmesi 2022 de bütçenin finansmanı konusunda endişeleri açık mı etmiştir?

2- Ya da üstüne yaranmak için kendi oy verenlere yönelik gevezelikten yapmıştır...

TL nin değer kaybı konusunda bu kadar hassas ve kırılgan bir dönemden geçerken piyasaları yatıştırma yerine bu meydan okuyan açıklama neden yapıldı?

Sanki dolar 14-15 lere gitse de umurumuzda değil şeklinde mi anlamamız gerekir?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

herşey olabilir.ona göre pozisyon alın nokta.finans piyasalarının bir anlamı kalmadı.tefasta gırgır olsun diye baktım.herşey gibi o da çökmüş durumda.

7.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Maliye Bakan Yrd.sının açıklamaları nasıl okuyacağız?

1- Kendi vurguladığı gibi, Mevcut politika devam edecek şeklinde mi? Ki faiz düşüşü 2022 de devam ederse TL çok daha savunmasız kalmaz mı?

Bu savunmasızlığın iki nedeni-etkisi olabilir:

a. Oynaklığa karşı ya gerekli aracınız eksik-yok ya da bilinçli olarak kullanmak istemiyorsunuz. Ki sonuçtaki etki her iki durumda da değişmiyor.

b. Son ağır devalüasyondaki psikoloji nedeniyle ekonomi politikalarına güven kalmadığı için yerel daha fazla değer kaybına karşı kendini korumaya yönelecek. Dışarıda ise sıcak para gelmeyecek. Ki o kadar yakın geçmişten sonra BAE ile 10 milyarlık vaad ilişkisine girilmesi 2022 de bütçenin finansmanı konusunda endişeleri açık mı etmiştir?

2- Ya da üstüne yaranmak için kendi oy verenlere yönelik gevezelikten yapmıştır...

TL nin değer kaybı konusunda bu kadar hassas ve kırılgan bir dönemden geçerken piyasaları yatıştırma yerine bu meydan okuyan açıklama neden yapıldı?

Sanki dolar 14-15 lere gitse de umurumuzda değil şeklinde mi anlamamız gerekir?
    devlette böyle önemli şeyleri bakan açıklar, savunur. bu işi bakan yardımcısı yapıyorsa bende üç nokta diyorum

Crash tüm hızıyla delip geçebilir !!!

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    herşey olabilir.ona göre pozisyon alın nokta.finans piyasalarının bir anlamı kalmadı.tefasta gırgır olsun diye baktım.herşey gibi o da çökmüş durumda.

Sayfa 888/1006 İlkİlk ... 388788838878886887888889890898938988 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •