Sayfa 158/684 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon
Arama sonucu : 5469 madde; 1,257 - 1,264 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by ismettarhan Yazıyı Oku
    Sayin brosavizyon, emirhan06 ve sorpressa,

Acaba bu sene gec kalmalarinin arkasinda Redington mali yilinin 31 Mart'ta bitiyor olmasi olabilir mi? Tabi bu her sene boyledi ama belki de Redington YK'sinin alacagi bazi stratejik kararlar ve kendi mali yillarini kapatmadan bunu halletmeyi istemeleri bu sene extra'dan Arena'ya yansiyor olabilir mi?

Eger boyleyse bu sapkanin icinden bir tavsan cikma olasiligini cok yukseltiyor.
    İsmet Bey şapkanın içinden birşey çıkacak ama ne çıkacak bilmiyorum ben.
    İnşallah güzel bir şey çıkar.

Eskiden takip ediyordum redington grubunun finansal raporlarını özellikle Arena kelimesini aratıyordum dipnotlarda ne açıklamışlar diye.
    Call transcript paylaşımlarında Arena ile ilgili analizler oluyor.

Yorumunuz çok mantıklı.Okuyunca mutlu oldum :)

2.  Alıntı Originally Posted by ismettarhan Yazıyı Oku
    Sayin brosavizyon, emirhan06 ve sorpressa,

Acaba bu sene gec kalmalarinin arkasinda Redington mali yilinin 31 Mart'ta bitiyor olmasi olabilir mi? Tabi bu her sene boyledi ama belki de Redington YK'sinin alacagi bazi stratejik kararlar ve kendi mali yillarini kapatmadan bunu halletmeyi istemeleri bu sene extra'dan Arena'ya yansiyor olabilir mi?

Eger boyleyse bu sapkanin icinden bir tavsan cikma olasiligini cok yukseltiyor.

Hocam bence de birşey bekliyorlar. Yoksa yıllardır bilançosunu şubatta açıklayıp , bilanço açıklamasından sonraki 1 hafta 10 gün içinde genel kurul ve temettü kararını açıklayıp , mart bitmeden genel kurulunu yapan , nisan bitmeden temettüsünü veren şirket neden bu sene mart bitmesine rağmen hala daha genel kurul tarihini ve temettüsünü açıklamadı ?

Burada bence birşey var ama ne var bilemiyoruz. Hani yerel seçimler sonrası AK parti seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı , " hiçbir şey olmadıysa bile kesin birşey oldu " demişti ya , bu da onun gibi birşey :)

Birşey olmadıysa bile kesin bir şey oluyor şu anda ve bence Hintliler bunun netleşmesini bekliyor. Yoksa hakikaten durum normal değil.

Kaldı ki ortada , genel kurulların hesap kesiminden sonraki 3 ay içinde yapılmasını gerektiren bir kural ve teamül var. Yani yaptırımı olmasa bile kural 3 ay içinde yapman lazım diyor.

Şimdi bu 3 ay gerekçesiz olarak aşılmaz diye düşünüyorum. Mutlaka haklı bir gerekçesi vardır ve bu gerekçenin de önemli bir gerekçe olması lazım. Boşu boşuna yada zevk olsun diye bu 3 ay aşılmaz.

Bakalım ne çıkacak altından göreceğiz.

Bu arada son 2 günde yatırım fonları İş , İnfo ve Halk yatırım aracılığı ile 120 bin lot daha mal almış.

Yatırım fonları alışları son 3 ayda 1,5 milyon lotu aştı. Mal toplanmaya devam ediyor. Bu arada HSBC amca yada sürpriz bir şekilde Ömer Musa amca devreye girse ve 14 lira üstüne yüksek işlem hacmi ile atabilsek güzel şeyler olacak ama talep o kadar kırılgan ki , azıcık satış gelsin herkes satışa dönüyor , alış da olmayınca gevşiyor kaç gündür.

Beklemekten başka çare yok. Elbet tüm haberler teker teker gelecek.

3. Nazlanma gari,var bi kıpırtılar

4. O çok beklediğimiz , merak ettiğimiz , devamlı sözünü ettiğimiz 2022 1. çeyrek bugün itibari ile bitmiş bulunuyor.

Şimdi sonuçlarını bekleyeceğiz. Allah utandırmasın , hayırlısı olsun inşaallah. Her ne kadar sonuçlar 40-50 gün sonra açıklanacak olsa da beklentisi yavaş yavaş fiyatlanmaya başlar.

1. çeyrek sonuçları çok önemli. Aylardır burada 2022 çok farklı olacak deyip duruyoruz. İşte o farkı göreceğimiz ilk yer ilk çeyrek sonuçları. Maalesef savaş ile birleşti ve USD kurunda %7-8'lik bir artışla sonuçlandı ama bakalım finansal sonuçlar nasıl etkilenecek.

Hayırlısı olur inşaallah. Yönetim genel kurul ve temettüyü açıklamakta gecikti , inşaallah ilk çeyrek sonuçlarını erken açıklarlar.

Selamlar Emirhan hocam, ilk ceyrek 13.2de basladi kur %11e yakin kapatti (14,65) saniyorum. Malesef enflasyon beklentisine gore her ceyrek benzeri gorulmese de totalde %40a yakin bi kur artisi beklentim var. 18 18,5 civari kapanis yapabilir dolar. Hal boyle iken ilk ceyrek sonuclari buyuk oranda isik tutacaktir dengeli bilancoya. Net kar yansimasi faiz giderlerinden dolayi baskilanmaya devam eder diye ongoruyorum 2.c sonuclarindan once (nisan mayis haz anlasma yapilirsa) paynet sonuclanip odemeler dengesi oturursa baska seyler konusuruz. Saygilar selamlar

6.  Alıntı Originally Posted by atansu Yazıyı Oku
    Selamlar Emirhan hocam, ilk ceyrek 13.2de basladi kur %11e yakin kapatti (14,65) saniyorum. Malesef enflasyon beklentisine gore her ceyrek benzeri gorulmese de totalde %40a yakin bi kur artisi beklentim var. 18 18,5 civari kapanis yapabilir dolar. Hal boyle iken ilk ceyrek sonuclari buyuk oranda isik tutacaktir dengeli bilancoya. Net kar yansimasi faiz giderlerinden dolayi baskilanmaya devam eder diye ongoruyorum 2.c sonuclarindan once (nisan mayis haz anlasma yapilirsa) paynet sonuclanip odemeler dengesi oturursa baska seyler konusuruz. Saygilar selamlar

Hayırlısı diyelim Hocam.

Brightstar etkisini göreceğimiz ilk çeyrek bu. Savaş olmasa , bu kadar enflasyon ve kur artışı olmasa daha güzel bir çeyrek olabilirdi. Bakalım nasıl gelecek sonuçlar.

Ciro ve EFK artışını çok net göreceğiz İnşaallah. Net karın da ne olacağını göreceğiz ama geçen sene ilk çeyrek 2 milyon lira gibi komik bir kar geldiği için bu sene bunun çok üstünde geleceğini düşünüyorum.

Kur meselesine gelince. 2021 4. çeyreğinde USD kuru dönem sonu , dönem başına göre 3 ayda %40 yükselmişti ama 2,1 milyar lira ciro ile 25 milyon lira net kar elde etmiştik.

Şimdi %10-11'lik artışa ne reaksiyon gösterecek göreceğiz. Konsolide bilançoda Brightstar ve Paynet ağırlığı %35-40 arasında olacak. Bunlar muhasebeyi TL tutuyor. Bakalım ne kadar dengeleyecekler bu kur artışını.

Eğer 2021 yıl sonu bilançosu sene ortalama kuru ile hesaplandı ise , o zaman demek ki 10-10,5 lira arası bir kur ile hesaplandı demektir. O zaman 2022 ilk çeyrek ortalama kuru 14 lira civarı olacağı için belki bu %40 artış net karı olumsuz etkiliyebilir. Ama bu sefer de öz sermayeyi çok iyi etkiler.

Hakikaten çok merak ediyorum ilk çeyrek sonuçlarını.

Eğer savaş bir an önce biterse , bu enflasyon , emtia fiyatları ve kur üzerinde bir rahatlama getirecektir ve sonraki çeyrekler daha rahat geçer. İnşaallah savaş da biter , insanlar ülkelerine geri döner , rahatlar . Bu savaş maalesef Ukrayna halkını her türlü olumsuz etkiliyor ama tüm dünya halklarını da ekonomik anlamda kötü etkiliyor. Kimseye bir yararı olmayan bir savaş. Rus halkına da yararı yok.

Hayırlısı ile biter inşaallah. Herkese hayırlı cumalar , hayırlı Ramazanlar dilerim.

7. Bu haberlerden daha çok gelecek bundan sonra. Bunlar Paynetin değerini arttırıyor ve satışını kolaylaştırıyor.

Ama mesela bununla ilgili neden Arena KAP haberi yollamaz onu anlamıyorum işte.

Fibabanka, Paynet ile iş birliği anlaşmasına imza attı

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Teknolojik alt yapısı ile müşterilerine ve sektöre değer katan ürün ve hizmetler sunan Fibabanka, hızlı, güvenli ve yenilikçi tahsilat çözümleri sunan Paynet ile iş birliği anlaşmasına imza attı.

Bu doğrultuda, Fibabanka müşterisi olsun olmasın herkes, Paynet üye işyerleri üzerinden sunulan 50 bin TL'ye varan kredi ile alışverişlerini kredi kartından daha uzun vadede ödeme imkânına sahip oluyor.

Fibabanka Ekosistem ve Platform Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Fibabanka olarak, teknolojik değişimlere hızlı şekilde uyum sağlayacak, dijital dönüşümün öncüsü olacak stratejik yaklaşımlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çözümler üretmeye devam ediyoruz. Dijitalleşme ve teknolojiyi iş süreçlerimize uyarlıyor, Türkiye'nin önde gelen markalarıyla iş birliği anlaşmaları imzalıyoruz. Amacımız, Fibabanka üzerinden herkesin benzersiz bir müşteri deneyim yaşaması. Bu amacın son halkası da Paynet ile olan iş birliğimiz. Bu iş birliği ile Paynet'in iş ortağı olarak çalışan KOBİ'lerin ürün satışlarında müşterilerine sunacakları "şimdi al taksit taksit öde" alternatifi ile cirolarını arttırmaya destek olurken tüketicilerin de kredi kartı limitlerine takılmadan, bütçelerine uygun vade ve taksitlerle ihtiyaçlarını başka bir platforma gitmeden doğrudan Paynet üzerinden gerçekleştirebildiği dijital kredi hizmetimizi hayata geçirmiş oluyoruz. Hızlı ve basit bir sürecin ardından tüketicilere ihtiyaçlarına uygun tutarda ve vadede esneklik sağlayan alışveriş kredisi sunuyoruz. Hedefimiz, KOBİ'lerin ve tüketicilerin günlük hayatlarında kullandıkları platform, uygulama ve mağazalarda işlem yaparken aynı noktadan bankamız hizmetlerine de ulaşmasını sağlayarak hem KOBİ'lerin hem tüketicilerin her an ve her yerde yanlarında olmak."

Paynet CEO'su Serkan Çelik ise Fibabanka ile PayKredi çözümleri odağında gerçekleştirdikleri iş birliğini şu sözlerle değerlendirdi: "İş ortaklarımızla birlikte finansal çözümlerle teknolojiyi birleştirerek yeni ürün ve çözümler geliştirmeye devam ediyoruz. Ağırlıklı olarak B2B2C pazarında faaliyet gösterdiğimiz için sepet ortalamamız sektör ortalamasının çok üzerinde. Online kartlı ödemeler sırasında müşterilerin sıklıkla limit sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını ya da kredi kartı limitlerinin tamamını alışverişte kullanmaktan kaçındıklarını gözlemledik ve fiziksel ticarete de dokunan PayKredi ürünümüzü geliştirdik. Bu ürünle KOBİ müşterilerimizin son kullanıcıya yeni ödeme seçenekleri sunabilmesini ve KOBİ'lerin işlem hacimlerinin büyümesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Fibabanka ile yaptığımız iş birliği ve entegrasyon sayesinde tüketiciye ödeme anında kredi kullanarak alışverişlerini kesintisiz bir şekilde tamamlama ayrıcalığını sunuyoruz, işletmelerin de enerjilerini tahsilatlarına değil büyümelerine odaklamalarını sağlıyoruz. Üye işyeri, tamamen dijital ve ön onaylı kredi ile dakikalar içinde ödeme alarak ödeme yöntemlerini çeşitlendiriyor ve müşteri kaybının önüne geçerek satış rakamlarını artırabiliyor."

8. Pazartesi ye kadar baskılamaya devam edinki bu aylık tasarrufumuzla biraz daha fazla hisse alalım.

Sayfa 158/684 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •