Ayrıca sigorta şirketlerini müteala ettik ama orada marjlar yükselir mi izcan daha iyi bilir temel olarak.
Ayrıca sigorta şirketlerini müteala ettik ama orada marjlar yükselir mi izcan daha iyi bilir temel olarak.
Kankim, Hisse önermek yönlendirmeye girer. Biliyorsun bu işler kişiye göre göreceli bir durum, neresinden bakmaya göre değişir zaten. Onun için Hisse sorulduğunda fikrimi söylerim, ama şu hisse diyemem...
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
İşin özeti sektör olarak öne çıkacak firmalardan bir sepet yapmak.
Demir Çelik= Bundan 6 ay önce 1 Ton Demir 7.000 - 7.500 TL iken, Müteahhitler Birliği yüksek inşaat maaliyetleri yüzünden devam eden inşaatları geçici durdurma eylemi başlatmışlardı. O fiyatlar bana göre uygundu, fakat piyasada ciddi olumsuz raeksiyon vardı. Şimdi Demir 16.000 - 16.500 TL olmuş kimsenin tepkisi yok. Kime satacaklar bu inşaatları diyen yok. Şimdi her şey güzel olmuş gibi algı var...
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
Diğer sektörlerde de ciddi derecede artan maliyetler var...
Petrokimya= Petrol fiyatları ve Emtia fiyatları tarihi zirvesindeler. Bundan sonra daha da yukarı gideceğini düşünmüyorum. Gitse de talep azalması görülür ve bir şeye yaramaz. Borsa geleceği fiyatlayacağına göre bu sektörden ekmek çıkmaz.
Gıda= Üretim zinciri (Hammadde, Enerji maliyeti, Ambalaj, Nakliye, işçilik vs) sıkıntılı.
Yer İmleri