Alıntı Originally Posted by atmaca124 Yazıyı Oku
size katılıyorum hocam .temettü veriliyor lot azalmıyor ama paran eksiliyor .temettüden sonra senet i aşağı basıyorlar .örnek doaş senedi. 71,10 dan temmettü verdi 6lira civarı senet ertesi gün 6540 dan işlem gördü .sonrada aşağı bastılar eksi 3 civarı .birde vergisi kesiliyor.oda ayrı cabası. temmettüden önce alırsın yükselince temmetü verdiği günden önce satarsın .temmettüden sonra aşağı basıyorlar ordan istersn fazlasıyla al.doaşta öyle yaptım sattım hem param aynı kaldı aşağıdan yerine fazlasıla yerine koydum .yükselirse ne ala .yükselmezse bakarız ..saygılar
aynısını ereglide yapsaydınız zarar edecektiniz üstad... çünkü hisse temettü verince ertesi gün yanılmıyorsam yüzde 5 veya en kötü yüzde 3 yukarıdan açtı ... burada hisse düşerse karlı artarsa zararlı olduğundan sanki %50 ihtimali kabul etmiş gibi oluyoruz ancak ... temettüden önce hisse satıp, hissenin yükselme riskini almanın gereği olmadığını, burada aldığımız riskin yüzde 50den fazla olduğunu çünkü zaten bir sonraki yıl da karını arttıracak şirketlerde, piyasadaki diğer oyuncuların bir gün öncesinden daha düşük fk'dan bu hisseye yönelme ihtimalinin artacağını düşünüyorum .. ..
ama doasta işe yaradığı ve lotlarınızı arttırdığınız için gerçekten çok sevindim .. piyasada bu kadar çakal robot at koşturup milletin parasını alıyorken forumdaşların para kazanmasına gerçekten çok seviyorum... bereketli olsun inşallah saygılar