Sayfa 365/1000 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,913 - 2,920 arası.

Konu: Vıop XLI

1.  Alıntı Originally Posted by ahfado Yazıyı Oku
    Akşam seansında da vadeli fışkırtmadı gün içinde de satış baskısı vardı dışarısı yeşil iken.
    Eğer bono yok haberi doğru olsa idi sanırım abartılı bir yeşil olurdu pala herşey den haberdar.
    Normalde insanlar hissede long, endeksde short oluyor. Hiisseler aylık, endeks vadeliler 2 aylık oluyor belki bu vade sonuna bir oyun planlıyorlar.

Temmuz'da 1 yılllık bono/tahvil çıksa vade sonu seçimler sonrasına kalır, o yüzden ertelenmiş olabilir. Sonra her ay 1 yıllık enflasyona endeksli tahvil çıkar 12 ay sürekli vade olur.

Enflasyon her ay 3 ünde genelde açıklanıyor, enflasyonun açıklandığı güne veya ertesine vadeler planlanabilir. Ay sonuna planlanır ise spekülasyon manipulasyon çok olur.

Muhtemelen kurumlara enflasyona endeksli ürünlerden vergi muafiyeti gelir belki kişilere de gelir. Kurumlarda döviz kazançları vergileniyor diye biliyorum, o yüzden dövizi fazla olan yurt dışında şirket kurup orada biriktiriyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Bankalar kamunun malı olmalı,amme hizmeti vermeliler.!
    Veya Besim Tibuk un dediği gibi herkes (evini kiraya verdiği gibi) parasını da bankalar gibi kiraya verebilmeli.!(evini kiraya vermesi cümlesi bana ait)

Ytd
    Bence tersi olmalı. Parayı istediğin gibi kiraya verebiliyor musun? Hayır.

Evi de kiraya verememen lazım.
    Banka evini kiralar, sonra başkasına kiraya verir. Sen bankadan kiranı alırsın. Bankada kiraladığı kişiden böylece kira garantin olur ve vergi kaçırma diye bir şey olamaz. Adres beyan sisteminden devlet takip eder.

Ne öyle önüne gelen kira belirliyor. Adam evi 2 milyona alıyor 300'e aldım gösteriyor.
    Adam futbolcu 5 milyon alıyor vergi mergi yok 2,5 milyon vergisi olmalı. Vergi cennetiyiz vergi.

Arkadaş söyledi Arnavutluk'ta en adi sigara 50 tl'ye geliyor diye.
    Bence bir paket 100 tl olmalı sigara. İçen içmeyen belli olmalı

1 temmuz 2021 itibarıyla hekimlerin
    İstifa ve emekliye ayrılmaları yasağı kalkmıştı..

9.000 Dr. (yak.) Emekliye ayrılmış ya da kamudan
    Özele geçmiş..

Yılın ilk 4 ayında 800e yakın Dr. Yurt Dışı çıkış
    İçin tabipler birliğinden belge almış..

Teokratik düzen yanlısı, aşırı dindar ve şeriatçı AKP yönetiminin ülkeye katkısı..

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Tam tersi olmasın üstad.
    Müslüman bir kişinin aç insanı doyurmak birinci görevi biliyorum.. Bu sorgulanamaz doyurun caya kadar..
    Bu sorumluluğu almak
    Yada böyle bir durumda olan insanları yok saymak iman eksikliği olur ancak..
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Geçen açız diyorlar yalan söylüyorlar dendi, müslümanım deyince açız demek iman eksikliği oluyor. Müslüman olunca hamd edersin, şükür edersin, eksiğin var ise dua edersin.

Muhalefet arada eski diyanetçileri filan alıyordu tutmadı. Masa başı sloganlar da bazen etki etmiyor.

Göklerden karara göre değil akıl ve bilim ile vs deyince muhatap ters anlıyor, bunlar hepden dinsiz imansız diye anlaşılıyor.

Mevlam ne yapar ise güzel yapar, bekleyelim görelim sonumuz ne olacak.
    SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

5.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Tam tersi olmasın üstad.
    Müslüman bir kişinin aç insanı doyurmak birinci görevi biliyorum.. Bu sorgulanamaz doyurun caya kadar..
    Bu sorumluluğu almak
    Yada böyle bir durumda olan insanları yok saymak iman eksikliği olur ancak..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Doğrudur. Bir seferinde biri önümü kesti açım dedi cebimdeki tüm parayı verdim, ertesi gün yüzünü sakladı.Bana şu dilencilere kanma derler. Açlık korkusu bende de var.

Benim demek istediğim siyasette dil çok önemli, insanlar aç demek yerine sağlıklı beslenemiyorlar, kiralarını, elektrik, telefon paralarını, aidatlarını ödeyemiyorlar, çocuğuna kıyafet alamıyor, arabasına benzin/LPG alıp ayda bir pikniğe gidemiyor, gençler evliliklerini erteliyor, çeyiz düzemiyor gibi daha modern ve gerçekçi dil kullanılmalı.

Dışarıdan bakınca fakirler iktidarı ele geçirmeye çalışıyor hepden batacağız gibi geliyor.

Görüntü iktidar din bezirganlığı ve milli söylemlere pazarı kurmuş, ya daha kapsayııcı olmak ya da akıl, bilim, iş birliği, paylaşım, istişare vs konularına girmek lazım ama %51 dini argümanlardan daha çok etkileniyor gibi. Mecburen o alanda bir şeyler söyleniyor olabilir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Cuma super bono yok dendi, bugün bir haber olabilir deniyor.

>>>>>>>>>
    HABERLER>FİNANS
    29 Mayıs 2022 Pazar - 09:27
    Piyasalar süper bonoyu bekliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çıkaracağı enflasyona endeksli enstrüman ile dolara yatırım yapanların dolarlarını bozdurmaları ve TL’ye dönüş yapmaları amaçlanıyor.

...
    İyice b. sardı işler. Sadece döviz bozduran alacak deseler döviz düşeceği için kafadan sıfır etkiye dönüşür, tl olan da gelsin deseler kkm de çöker para oraya kacacagi için piyasa durur. Mevduat ve kredi faizleri artar reel piyasa tam anlamıyla duvara carpar.

Yok arkadaş lider dedigin yenilgiyi kabullenecek. Eger Eskişehir-kutahya savasinda atam orduyu Sakarya'nın doğusuna cekmese yunan pis cizmesiyle Ankara'ya girer işimiz biterdi.

İnatla bitirdiler ülkeyi...
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

7. Tahviller borsada işlem görecek gibi bir şey vardı.

Enflasyon endeksli tahviller vs de vardır.

Borsada hisse sıraları gibi bence tahvillerin de halka açık sırası olmalı. Hatta TUFE ve UFE enflasyon endeksi de değşik vadelerde işleme açılmalı. Şu an nitelikli yatırımcı veya kurumlar işlem yapabiliyor olabilir.

Belki halk tahvil borsasına para sokar bankalara kaynak kalmaz, spekülasyon, manipulasyon çok olur, piyasa kontroü kaybolur diye bu tip yapmıyorlar,

Geçen TRLibor 1 Temmuz'dan itibaren kalkıyor, açık işlemler TLREF'e dönüştürülecek diye haber vardı. TLREF de herkese açık olmalı normalde.

8. 50 kontrat shortla başlıcaz bakalım yeni haftaya...

sizde durum nedir?

Sayfa 365/1000 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •