İnşallah beklediğimiz olur diye umut ediyorum. Daha öncede paylaşmıştım. Dediği gibi aşağıya salarsa biz daha çok mal sahibi oluruz.
0.225 krş temettü, %122 bedelsizi olan 2/3 fk, 0.63 dd işlem gören bir şirket bana göre bedavadır. Hele ki 4'lere getirmeye kalkarsa %100 portföyümle beklemeye geçerim. Sabredip satınca da kuşlu sitelerde Sasa, Hektaş, Şişe vb. gibi hisselerin ekranlarını atanlar gibi bizde atarız.
Kimse bu oyunun kurallarını belirleyen kendileri bilir. Hatta çok sevdiğim dostlarıma güzel ve beleş tatil imkanı sunacağını söyleyebilirim. Bize de hatırı sayılır bi hikaye daha... YTD
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Barış Yılmaz’ın hesabıyla 2022 1. çeyrek için gemi başına günlük maliyet 8666 dolarmış. Dolar / TL arttığı için 2021 3. çeyrekteki 12000 dolarlık maliyet epey düşmüş.
Sayın Meteor tekraren teşekkür ederim. Burdan ham size hem de Burak Yılmaz beye. Tweterdan ben sormuştum.
Fevkalade güzel bir tablo çalışması var. Şirketin adeta röntgenini çıkarmış. Gemiler günlük kiralama bedeli 194.000 dolar tesbit etmiş. Ben de maliyetlerini merak etmiştim. 8.666 x 7 desek 60.000 maliyeti var biz buna 64 desek 130.000 dolar kazanıyor buna. Burda gün sayısı ayın tamamını kapsıyor. Hafta sonları da kazanç sağlayan nadir şirketlerden. 130.000 doları 92 günle çarparsak 11.960.000 dolar üç aylık , yıllığı ise 47.840.000 dolar. Geçtiğimiz ilk çeyrek bilançosunu da yazmış Burak bey ve orada sadece denizcilğe ait 131. 323.000 TL. kar var. doları 14.5 baz almış . Bu hesaba göre de 47.839 .990 milyon dolar sadece denizciliğe ait maliyetler düşüldükten sonra ki kar. Şirketin bugünkü dolar bazlı değeri (16.4)118.754.428 dolar.
Bu şirketin bilançoda esas faaliyetinde gözükmeyen , yatırım gelirlerinde gözüken gizli bir değeri var. kendi kömürü ile üretim yapan Silopi ortaklığı ve orası da favkalde güzel bir dönem geçiriyor. Yani bu sene 1 milyara yakın bir getiri doğru ve fiatlanmamış beklenti olur.1 milyarlık kar ise bugünkü 16.4 kur üzerinden 61 milyon dolar net kar demek. Şirket değeri ne demiştik 118 milyon dolar. yani dolar bazlı 2 yılda amorti. Şimdi tahta yapıcı eski ucuz maliyetlenenleri dökmek istiyor. Fakat bu değerlemelerle iştah kabartıp, trene yeni binenler de mutlaka olacaktır. Fiatlara arabanın dikiz yanasından değil, ön farların aydınlattığı gelecek beklentilerive fiatlamaları olacaktır.
Bilanço tarihine yakın 26 ağustos yakını temettü açıklanması da tesadüfi değil. Çok iyi bir 2. çeyrek gelecek. 270 milyon kaçınılmaz gibi duruyor. Geçen sene 2. dönem düşük olan baz etkisi ile F/K açık seçik bu fiatlarla 2nin altına gelecektir. Yani mızrak çuvala sığmaz. Eskisi gibi değil. Şimdi iletişim çok fazla.Tahtayapıcılarında işi zor ve algılara oynamak istiyorlar. Borsanın sert yükselişinde burayı satıp THY gibi baba kağıtlara atlayıp , kar realizesiyle tekrar moralsiz yatırımcının elinden malları yerine koymak isteyeceklerdir. THY da bir ulaşım aracı , bizim gemilerde. Sanırsınız gemiler batmış. Selamlar.
Muhtemelen adamlar da süper bono muhabbetine aşağı bastılar. Yani döviz ,navlunlar yüksek iken bu kadar aşağı salmamaliydi. Ama kendisi seviyor bu tarz hareketleri. Tüm yükseliş trendlerinde illaki sağlam bir düzeltme yapmış. 20 Aralık dususunde yabancı ve fonlar birlikte satış yapmıştı. İnsafsızca 2.50 ye kadar bastılar. Bu sefer fon satışı pek gözükmüyor bıyıklı yabancı satmış gibi gözüküyor. Karşılayan iş ve garanti. Ky mi aldı yoksa oradaki hesabına mi aktardilar bilemem. Ky çok mal topladiysa burada daha temel çok konuşulur bunlar isteyince çok acımasız olabiliyorlar.
Pandemi düşüşü, Naci Ağbal düşüşü, 21 Aralık -31 Aralık arası yabancı satışı ve yatırım fonlarının kısmen bu malı karşılaması, navlunlardaki mevsimsel düşüş nedeniyle yeni yılda yatırım fonlarının anlamsız satışı ve 2.50’ye düşmemiz, Şubat ayında Ukrayna krizi nedeniyle 2.50’ye düşmemiz. Hepsinde doğru veya yanlış bir neden vardı, şimdilik ortalıkta neden yok, ayrıca güçlü bir satış da yok. (3. çeyrek bilançosu öncesi yatırım fonlarının, 21 Aralık sonrası ise sırasıyla Citi, yatırım fonları ve Deutsche satışlarını hatırlayan ne demek istediğimi anlar. Tacirler mesela son 1 ayda aldığını dün sattı desek o satış da bir şekilde karşılandı, Citi ve Deutsche’nin son 1 aydaki satışları ile hisse fiyatı TL olarak değer kaybetmedi.)
Forumda bilinçli yatırımcı çok fazla ve sağolsunlar bilgilerini paylaşıyorlar da.
Merak etttiğim bu iskonto oranlarında, döviz geliri olan, büyüme projeksiyonu olan radarınıza takılan başka hisse var mı dostlar?
Malum tek hissede föyün tamamının olması çok sağlıklı bir allokasyon değil.
Paylaşabilirseniz yatırım tavsiyesi olmamakla birlikteçok memnun kalacağım.
Saygılar ve güzel günler dilerim.
Kendime notlar... İstediğin fiyattan alamıyorsan alma, kar kaçırmak zarar etmekten iyidir!
Bu hafta bizim endekslerde mini düzeltme oldu. Ama 8-9 bin dolarlık maliyetlere göre inanılmaz marja devam. Özellikle 3. çeyrek vadelilerin yüksek kalmaya devam etmesiyle sektör hisselerinde (dolar bazlı olarak) son 1 yılın en yüksek değerlerini gören denizcilik hisseleri bile var.
Supramax’ta,
Haziran vadeli 30003 dolar
3. çeyrek vadeli 29772 dolar
Spot yaklaşık 29733 dolar
Handysize’da,
Haziran vadeli 29375 dolar
3. çeyrek vadeli 28833 dolar
Spot yaklaşık 28710 dolar
Aşağıdaki iki tweette özetle şunu diyor: geçtiğimiz 18 ayda talepteki patlama kaynaklı güçlü kazançlar vardı, önümüzdeki 2 yılda bunun yerine gemi arzındaki kısıtlı büyüme kazançları destekleyecek.
https://twitter.com/drybulketf/statu...gvoajwpSF_RVzg
https://twitter.com/drybulketf/statu...gvoajwpSF_RVzg
Son düzenleme : meteor78; 02-06-2022 saat: 19:03.
Yer İmleri