Sayfa 46/751 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon
Arama sonucu : 6007 madde; 361 - 368 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    sadece 2. ceyrek icin
    Anladım.teşekkürler
    Burada paylaşılan hiçbir görüş, fikir,eylem v.s yatırım tavsiyesi değildir.G.P

Alıntı Originally Posted by bigdata Yazıyı Oku
    Demokrasiye bak, bakanlar başbakanı istifaya zorladı, boris istifa etti, ingiltere borsası %1 yukarda..
    Bizde olsa yeminle dolar 10 lira)

Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Sorarız da söyler mi veya buralarda yazmaya izin verir mi bilmem. Aşırı fazla dikkat ediyor her şeye. Bazı fon yöneticileri var alenen fonlarındaki hisselerin reklamını yapıyor. Bazı fon yöneticileri var ağzını bıçak açmıyor. Tacirler Portföy genel müdürü Okan Alpay da bu konularda çok dikkatli, dediği yanlış anlaşılır yanlış yorumlanır diye yayınlarda hiç şirket konuşmuyor. Bu noktada önemli bir sorunsal var bizler açısından. Değerli bir bilgiye sahip olmayıp boş dayanaksız faydasız tavsiyeler vermek için sabahtan akşama televizyonda sosyal medyada konuşup duran, tek işi konuşmakmış gibi hiç susmayanlar var, dediklerinin hiç anlamı olmuyor hatta onlara güvenip pozisyon almaya kalksan zararı oluyor. Bir tarafta da esas önemli bilgilere sahip olan ama hiç konuşmayanlar var. Halka açık platformlarda paylaşılan bilgilerin yanlış algılanma veya yanlış yorumlanma ihtimali oldukça yetki ve sorumluluk sahibi kişiler geride durmayı tercih ediyor. Haydar Acun Serkan Ünal ile birlikte galiba bu yılın sonuna doğru İstanbul'da bir yatırımcı toplantısı düzenlemeyi düşünüyormuş, Warren Buffett'ın yıllık toplantıları gibi, eğer yaparlarsa orada daha şeffaf bir soru cevap ortamı olabilir belki. Ben zamanında çok dedim online yapalım diye ama istemedi. Bir sürü aracı kurum sürekli her hafta hisse yorumu yapıyor, bazıları da her ay her hafta başka hisse öneriyorlar falan saçma sapan işler. Bu işi olması gerektiği gibi doğru düzgün yapan birileri de olmalı ama ben ikna edemedim. Ayda bir MAC için, üç ayda bir de MAS için bülten yayınlanıyor o kadar, MAC sitede halka açık, MAS yatırımcılara özel, ama bilinemeyecek veya halka açık kaynaklardan ulaşılamayacak bilgiler de vermiyor zaten. Ben yine bir sorarım burada paylaşılabilecek bir bilgi verebilir mi diye.
    Vermez bence.
    Aynı genel kuralları söyler.
    Bu kriterlere uyduğundan der.
    Ama bence gelecekle ilgili bize mesajı verdi.
    Almak isteyene yani.
    Mas a o kadar çok turco alması mesajdı bence geleceğe dair.

4.  Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    Vermez bence.
    Aynı genel kuralları söyler.
    Bu kriterlere uyduğundan der.
    Ama bence gelecekle ilgili bize mesajı verdi.
    Almak isteyene yani.
    Mas a o kadar çok turco alması mesajdı bence geleceğe dair.
    Turcas'ta ne potansiyel olabilir diye düşünürken şunu da dikkate almakta fayda olabilir. MAS olsun MAC olsun genelde döviz bazlı ciddi bir değerlenme olmadan veya şirkette ters giden bir şeyler olmadan kolay kolay fondan şirket satmıyor. Yakın geçmişte MAC'tan hangi şirketler çıkarıldı raporlarda hangi şirketlerde pozisyon kapamalar oldu diye düşündüğümde, ilk aklıma gelen ISGYO THYAO EREGL SAHOL gibi şirketler var. Dolar bazlı nereden nereye gelmişler diye bakınca SAHOL hariç diğerlerinde alış fiyatına kıyasla hisse fiyatı kabaca en az iki kat gibi yükselince satılmış gibi görünüyorlar. Elbette her hisse böyle değil ilk aklıma gelenlerden VAKBN ULKER gibi işler kötüye gittiği için fondan çıkartılan hisseler de oldu ama işi iyi giden şirketlerde çoğunlukla sanıyorum iki kata yakın bir getiri hedefleniyor. Eski KAP bildirimleri tek tek incelenip daha detaylı sonuçlara ulaşılabilir ama hatırladıklarımdan durum kabaca böyle gibi. Turcas'ta işlerin iyi gittiğini düşündüğümüze göre, alış maliyetinin de 40 cent civarları olduğundan hesapla, en az 70 cent veya sizin hep söylediğiniz 90 centlere kadar satmak gibi bir düşüncesi olmasa gerek diye tahmin yürütülebilir. MAS'ta daha işi iyi gidip de satılan bir hisse de olmadı zaten. Böyle bir niyeti olup olmadığını bilmiyorum ama Warren Buffett tarzı bir yaklaşımla ömürlük ortak olunacak şirket gibi görüp de fiyat yükselse bile çıkmama gibi bir düşüncesi de olacak olabilir. Türkiye'de bu tarz yatırımın pek oluru yoktur belki ama yine de zaten MAC'ta bile portföyde çok az değişim yapıyorken MAS'taki şirketlerde de daha fazla potansiyel görüyorsa o zaman burada daha da az değişim yapacaktır ve satmayı düşünmüyor olması işler iyi gittiği sürece yüksek bir olasılık gibi yorumluyorum.

Emin kaynaklardan aldığım bilgilere göre üçüncü tur tamamlanmıştır)

Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    Emin kaynaklardan aldığım bilgilere göre üçüncü tur tamamlanmıştır)
    We love bofa

7.  Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    We love bofa
    Burdan biraz maliyetleyor gibi

8. Temmuz ayınıda Mayıs gibi geçirtecek sanırım

Sayfa 46/751 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz