Sayfa 85/157 İlkİlk ... 3575838485868795135 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 673 - 680 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alıntı Originally Posted by uvy Yazıyı Oku
    Temettü emekliliği portfoyume yorumlarınızı bekliyorum;

(İlave İsdemir alımı hiç yapmayarak, portdoydeki ağırlığını düşünüyorum, hedefim %20 kere kadar düşürmek)

İsdemir 4500 lot maliyet 2.62 pf 3,90

Petkim 224 lot maliyet 5.76 pf 6.00

Aksa 55 lot maliyet 13.48 pf 14.00

Cimsa 20 lot maliyet 15.12

Turkcell 55 lot maliyet 11.63

Trakya cam 10 lot maliyet 3.90

isgyo 40 lot maliyet 1.47

Bu yola kesinlikle 1 lot dahi hisse satmak için çıktım ama özellikle İsdemirde guzel artış oldu.Satıp ,düşmesini bekleyip lot arttırmaya çalışmak mantıklı mı sizce. Yoksa temettü emekliliği yolunda hiç o toplara girmemek mı gerekir.

Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    İsgyo ve Tcell harici gerisi genel kabul görmüş kaliteli hisseler. Bu iki hissede uzun vadede dolar bazında yerinde saysa öpüp başa konuluyor. Haberiniz olsun, belki analizini yapıp geleceğini parlak görmüşsünüzdür ancak yıllardır tatminkar getiri yaratamadı ikisi de. Hayırlısı olsun.

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Temettü makinesi "PETUN" yıllardır kıpırdamadan duruyor...cukk sabırlı ...öylece yatay yatay bekliyor...nedendir acep?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alıntı Originally Posted by fzcan Yazıyı Oku
    Temettü makinesi "PETUN" yıllardır kıpırdamadan duruyor...cukk sabırlı ...öylece yatay yatay bekliyor...nedendir acep?
    Net Kar artışı yok, olursa hisse hareketlenecektir. Geçenlerde 2Ç kar tahminini yaptım tabloda bulabilirsiniz. 15,5mn üzeri net kar açıklarsa olumlu tepki verme ihtimali kuvvetli bence.

4. homemade dividends türkçe karşılıgı ev yapımı temettü.

Yani kendi temettünü kendin yaratma durumu.

bir hisseden mevduat üzeri para kazanmak istiyorsunuz diyelim örneğin %20 yıllık düzenli geliriniz olsun istiyorsunuz ne yapmalısınız?

tabiki gidip %20 temettü dağıtan bir hisseye balıklama almak doğru bir yaklaşım olmaz.

Öncelikle her yıl en az %20 yukarı yönde hareket edebilecek hisseyi seçmelisiniz.

Bu hisse her yıl %10 temettü dağıtıyorda olabilir hiç dağıtmıyorda olabilir. daha çok dağıtıyor veya daha az dağıtıyorda olabilir. Bunların önemi yok nasılsa elinizde

HOMEMADE DİVİDENDS yani EV YAPIMI TEMETTÜ VAR.

Dolayısıyla öncelikle bilanco analizleriyle sağlam kar eden karını arttıran şirket(ler)i seçiyoruz alımı yapıyoruz.

Eğer bu hisse hiç temettü dağıtımıyorsa aldıgınız yerden %20 yukarı gittiğinde sadece %20 lik karı realize ediyorsunuz ve beklemye devam ediyorsunuz. diğer yıl tekrar %20 yaptıgında yine realize ediyorsunuz böylece ana para sabit kalırken her yıl %20 kazanıyorsunuz. Lotu düşünmenize hiç gerek yok.

Yine seçtiğiniz hisse senedi %5 temettü dağıtıyor olabilir. sorun yok aldınız aldıgınız yerden %15 yukarı gitti ve %5 temettü dağıtıldı.

aynı gün %20 ye tamamlamak için %15 lık daha satış yaparsınız. böylece her yıl %20 karınızı cebe atarsınız.

Fakat dikkat etmeniz gereken nokta hangi hisseyi seçerseniz seçin %20 yukarı gitmesi gerekiyor.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5. Teşekkürler borsianer
    Temettüsu her yıl böyle olup ( kar artışı olsa da olmasa da ) böyle yıllarca yatay bekleyen varmıdır ! ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alıntı Originally Posted by fzcan Yazıyı Oku
    Teşekkürler borsianer
    Temettüsu her yıl böyle olup ( kar artışı olsa da olmasa da ) böyle yıllarca yatay bekleyen varmıdır ! ?
    Yıllarca değil de 2-3 yıl karı aynı giderse fiyat da aynı kalabilir temettü vermesine rağmen. Ancak seneye de 1 TL verip 9 TL altına düşmesini beklemem mesela, her şeyin bir ölçüsü sınırı var.

Syg.

7.  Alıntı Originally Posted by uvy Yazıyı Oku
    Temettü emekliliği portfoyume yorumlarınızı bekliyorum;

(İlave İsdemir alımı hiç yapmayarak, portdoydeki ağırlığını düşünüyorum, hedefim %20 kere kadar düşürmek)

İsdemir 4500 lot maliyet 2.62 pf 3,90

Petkim 224 lot maliyet 5.76 pf 6.00

Aksa 55 lot maliyet 13.48 pf 14.00

Cimsa 20 lot maliyet 15.12

Turkcell 55 lot maliyet 11.63

Trakya cam 10 lot maliyet 3.90

isgyo 40 lot maliyet 1.47

Bu yola kesinlikle 1 lot dahi hisse satmak için çıktım ama özellikle İsdemirde guzel artış oldu.Satıp ,düşmesini bekleyip lot arttırmaya çalışmak mantıklı mı sizce. Yoksa temettü emekliliği yolunda hiç o toplara girmemek mı gerekir.

Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bence ''bir lot dahi hisse satmamak'' doğru bir felsefe değil. Alırsın, takip edersin, kötü bir haber gelirse (örn. önemli bir ihalenin kaybedilmesi), geleceğe dair kötü bir gelişme olursa (örn. çok güçlü rakibin ortaya çıkma ihtimali) veya yatırım yapmaya değer daha iyi bir firma bulunursa hisse satılır. Hisse satmak kötü bir şey değildir. Ancak kısa aralıklarla hisse alıp satmak (traderlık) uzmanlık ister, kendinizi geliştirmeden sakın bulaşmayın.
    Benim gibi küçük miktarlarla yatırım yapan arkadaşlara çok sayıda hisseye yatırım yapmamalarını önerebilirim. 10 lot TRKCM, 40 lot ISGYO, 20 lot CIMSA almak yerine toplam miktarla bu üçünden birini almayı daha doğru buluyorum. Eğer üçünden en iyi olanı seçemediğinizi farkedersiniz satıp bir diğerine geçebilirsiniz.

8.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın ctugrul ;

tablodaki "homemade temettü" sütunu TEMETTÜ VERMEYEN hisse ile karşılaştırmak için yapılmış.

Eğer TEMETTÜ VEREN HİSSE ile hazırlanırsa "homemade temettü" sütunu şöyle olacaktır :

99TL (son fiyat) x 990 (son hisse adedi) + 1000TL (10 hisse satılmasının geliri) + 990TL(temettü geliri) =100.000 TL

"gerçek temettü" sütununda ise sonuçta 99.850 TL olacaktır. (temettü geliri 60.000 TL yi geçtiğinde extra vergi çıkması da bu rakamı daha da aşağı çekecektir).
    Teşekkürler. Bu doğru hesap.
    Peki kıyaslama 6-7 döngüde nasıl oluyor?

Birde sormadan edemeyeceğim. Sizin temettü konusundaki yaklaşımınız nedir?

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 85/157 İlkİlk ... 3575838485868795135 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •