Sayfa 451/1003 İlkİlk ... 351401441449450451452453461501551951 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 3,601 - 3,608 arası.

Konu: Viop XLII

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Bu ülkeyi 500 milyar dolar borca sokan yöneticileri şimşek, babacan, reis değil mi?

Seçimlerde iki ittifak var. Birine basarsan reis birine basarsan babacan.

Biri bana bunlara oy vermenin mantığını izah edebilir mi?

Benim oyum Mansur başkan aday olursa ona yoksa ümit ozdag açık açık yazayım.
    Mansur Yavaş'ın dürüstlüğünü ve mütevazi yaşantısını, yönetimde şeffaflığa ve hesap verilebirlik prensiplerine bağlılığını polemiklere girmemesini ,işiyle meşgul olmasını ben de takdir ediyorum.Umarım Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilir.Desteklenmeyi hak ediyor.

Mevcut koşullarda eğitim ve iş hayatında büyük başarılara imza atmış, çok yetenekli, zeki , üstün donanımlı , bilgili birisinin Türkiye siyasetinde öne çıkması mümkün değil.Çünkü siyasete soyunanların çok büyük çoğunluğu kendi alanlarında başarısız, vasat kişiler, ancak kendi içlerinden birisi başlarında olabilir.(Sadece Türkiye değil, diğer ülkelerde de benzer bir durum var,ABD'sinden Fransasına,Ingilteresine kadar başkanları başbakanları vasat kişiler)

Bu nedenle Mansur Yavaş mevcut şartlarda olabilecek en iyi adaylardan biri, aday olursa ben de desteklerim.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Sn. Deniz hocam ben kendisini değil ama ailesini tanıyorum. Aile dostlarımız. Pırıl pırıl insanlar. Emeklilik hayali Kızılay'daki başı dik yürümek olan insandan bu ülkeye zarar gelmez.

Ama malesef son 20 sene bana bir şey öğretti ise aday yapmazlar.

Yaparlarsa seçim icin kapı kapı çalışırım sonra da buradaki işimi konumunu bırakır ülkeme donerim seçilirse.
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Mansur Yavaş'ın dürüstlüğünü ve mütevazi yaşantısını, yönetimde şeffaflığa ve hesap verilebirlik prensiplerine bağlılığını polemiklere girmemesini ,işiyle meşgul olmasını ben de takdir ediyorum.Umarım Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilir.Desteklenmeyi hak ediyor.

Mevcut koşullarda eğitim ve iş hayatında büyük başarılara imza atmış, çok yetenekli, zeki , üstün donanımlı , bilgili birisinin Türkiye siyasetinde öne çıkması mümkün değil.Çünkü siyasete soyunanların çok büyük çoğunluğu kendi alanlarında başarısız, vasat kişiler, ancak kendi içlerinden birisi başlarında olabilir.(Sadece Türkiye değil, diğer ülkelerde de benzer bir durum var,ABD'sinden Fransasına,Ingilteresine kadar başkanları başbakanları vasat kişiler)

Bu nedenle Mansur Yavaş mevcut şartlarda olabilecek en iyi adaylardan biri, aday olursa ben de desteklerim.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku

Biri bana bunlara oy vermenin mantığını izah edebilir mi?
    aradigin mantığa su an ulasilamiyor.
    yapılması gereken çok basit. babacan david of ve karamolla beyin ittifaktan gönderilmesi.

ekonomiye babacanı kaldırsam bile ben dış islerinde bir stratejuk derinlik daha kaldıramayacagim abi.

4. Can Pulak (8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Baş Danışmanı) internet sitesinde şöyle yazdı:
    "Olumsuz haberlerden sonra, bir de piyasaları geçici olarak rahatlatacak haber vereyim sizlere. Sabah yürüyüşü yaptığım çok önemli ve değerli bir dostum, birkaç güne kadar 55 milyar $'ın

https://twitter.com/senolbabuscu/sta...c_s4Bg3tg&s=19

Hazineye gireceğini fısıldadı. Kim olduğunu sormayın, çok yetkili ve önemli bir dostum. Paranın 20 milyarı Suudi’lerden, 15 milyarı Katar’dan, 10 milyarı BAE'den, 10 milyarı da Rusya’dan geliyormuş. Haydi hayırlısı, karşılığında ne vereceğiz, yine neyimizi satacağız bilemiyorum"

https://twitter.com/senolbabuscu/sta...4SEm5Lg0A&s=19
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5. Aslanımı toprağa koyalı tam 1 sene oluyor.

Vatan dediğin bu aslanlar, bir de bu aslanları doğuran aslan analar.

Siyasetçilerin alayı...

Mansur başkan hariç

Biz boşuna bırakıp da gitmedik.
     Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    aradigin mantığa su an ulasilamiyor.
    yapılması gereken çok basit. babacan david of ve karamolla beyin ittifaktan gönderilmesi.

ekonomiye babacanı kaldırsam bile ben dış islerinde bir stratejuk derinlik daha kaldıramayacagim abi.

6.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    TR nin tabi ki..

Özel ve Kamu Bankaları dövizmevdutalarını swapla merkeze alıp, BOTAŞ ödemesi yapıyorsun..
    50 milyar USD bu sene tahmini cari açığın var..

Sen TL'den bahsediyorsun..
    Konu arabana doldurduğun benzin(USD) ve evde yaktığın doğalgazın faturası(USD)..Para(DVZ) yok..

Yetmiyor...BOTAŞ'ın 900 milyon USD ,döviz borçlanması da ne demek???
    Döviz geliri olmayan ithalatçı firma, döviz kredisi kullanıyor?

v.s..bitmez..

Sonuç?
    CDS yükseliyor, Notun düşüyor..USD tekrar yükselmeye devam..

Sende kendini borç/gdp ile avutuyorsun...
    eyl.2022 --2,5 milyar $
    mar.2023 --1,5 milyar $
    ara.2023 --2,0 milyar $

önümüzdeki yılın sonuna kadar eurobond itfaları bunlar..
    kerem bey, hangisinde anaparanın ödenemeyeceğini düşünüyorsun ?

yok cari açık, yok botaş motaş falan varsa bi şüphen git kendine cds al, yıllık yüzde 9 öde.. yıllık diyorum.. mesela 2030 vadeli eurobond varsa elinde, 7 sene her sene yüzde 9 prim ödeyeceksin..

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    eyl.2022 --2,5 milyar $
    mar.2023 --1,5 milyar $
    ara.2023 --2,0 milyar $

önümüzdeki yılın sonuna kadar eurobond itfaları bunlar..
    kerem bey, hangisinde anaparanın ödenemeyeceğini düşünüyorsun ?

yok cari açık, yok botaş motaş falan varsa bi şüphen git kendine cds al, yıllık yüzde 9 öde.. yıllık diyorum.. mesela 2030 vadeli eurobond varsa elinde, 7 sene her sene yüzde 9 prim ödeyeceksin..
    Bunların hiç birini bilmezdi. Bi hatun sevdi. Oğlum dedim bu kız sana yaramaz.

Amk karısı bi sapladı bütün birikimi gitti.

Sonra bi kız buldu tertemiz. Evlendi. Çocuğu oldu. Geçen sene de ellerimle mezara koydum.

Aslan gibi subay idi. Onun tutunamadığı düzeni de, düzeni kuranı da.... Onun çocuğu için borsa oynuyorum yalan yok benimkiler kendini kurtasın p...nkler. Banane benimkilerden.

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Bunların hiç birini bilmezdi. Bi hatun sevdi. Oğlum dedim bu kız sana yaramaz.

Amk karısı bi sapladı bütün birikimi gitti.

Sonra bi kız buldu tertemiz. Evlendi. Çocuğu oldu. Geçen sene de ellerimle mezara koydum.

Aslan gibi subay idi. Onun tutunamadığı düzeni de, düzeni kuranı da.... Onun çocuğu için borsa oynuyorum yalan yok benimkiler kendini kurtasın p...nkler. Banane benimkilerden.
    Başın sağolsun.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 451/1003 İlkİlk ... 351401441449450451452453461501551951 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •