Sayfa 210/666 İlkİlk ... 110160200208209210211212220260310 ... SonSon
Arama sonucu : 5323 madde; 1,673 - 1,680 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. İnşallah Emirhan Bey Üstadım.
    Haftalar önce mail atmıştım bende.Hisse geri alım yaparak yatırımcınızı koruyabilirsiniz diye.Şu an hisse geri alım için bir adım atacaklarını düşünmüyorum bende,birde ortada bir beklenti varken ve bu beklentiden önce hisse geri alım yapmaları ve sonrasında güzel haber veya haberlerin gelmesi yatırımcı lehine olmaz gibi geliyor bana.Kapta Olumlu dedikleri gelişmelerden sonra hisse geri alım yapsalar en azından hisse fiyatı yükseldiğinde tutunur,hemen geri gelmez.Bilmiyorum mantık doğrumu.

2.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Hissede anlamsız bir baskı var. Benim tahminim geçen hafta ve bu hafta başında teknikçiler ve kısacılar giriş çıkış yaptı yine hisseye.

Yoksa bu kadar beklenti öncesi hisse satmak çok akıl karı değil.

Paynet haberi hala daha gelmedi. En son bilgi görüşmelerin olumlu gittiği yönünde idi. 6 ay geçti ilk haberden bu yana. Bitmesi yakındır diye düşünüyorum ama ne zaman biter bilemiyoruz tabi.

Bilanço da 1 hafta içinde gelir sanırım. 2. çeyrek bilançosu genelde Ağustos ayının ilk 10 günü geliyor. Bu haftada gelebilir ama bence gelecek hafta Salı yada Çarşamba gelecek.

Orada belli olur hissenin yönü. Ben iyi bir bilanço bekliyorum. 6 aylıkta 60 milyon lira civarı bir net kar beklentim var. Öz sermaye de 950 milyon lira civarına çıkabilir.

Geçen senenin tamamında 67 milyon lira kar elde etmiştik. 2020 net karı da 64 milyon lira idi. O dönem bile şirket TL olarak bu seviyelerdeydi hatta üstündeydi.

Şimdi 1 yılda elde ettiği karın tamamına yakınını 6 ayda elde edecek ama yine aynı fiyattayız. Fiyatlama da yine büyük hatalar oluyor. Düzelecek inşaallah ama biraz daha sabır gerekiyor.

Endeks yükseliyor. Diğer hisselerin rasyoları yukarı doğru gidiyor , bu durumda yeni gelecek olan bilanço ile biz ucuz kalmaya devam edeceğiz. Elbet bu ucuzluk farkedilir.

Paynet haberi zaten herşeyi sil baştan hesap ettirecek ama önce haberin gelmesi lazım. Paynet satılırsa , satış fiyatına göre tüm değerlemeyi buradan tekrar yaparız. Ama mevcut bilanço ve gelecek olan 2. çeyrek bilançosuna göre bile ucuz kaldık şu endeksde.

Bilanço ile beraber hareketlenme başlayacak inşaallah. Pozisyonunuzu koruyun bence. Artık d*****n kuyruğuna kadar gelindi.

Hisse geri alım için bir gelişme hala yok. Zaten çok ümidimiz de yoktu ama Paynet satışı ile beraber bu da gündeme gelebilir. Gerçi Paynet satışından sonra hissenin yükselmesi için hisse geri alımına da ihtiyaç kalmaz ama yine de yapsalar iyi olur.

Muhtemelen şu anda yüksek borçluluk nedeniyle hisse geri alımı yapmıyorlar. Gerçi geçen burada yazdım , bu şirketin şu an günlük satışı 3 milyon USD civarı , 1 günlük ciroyu buraya rahatlıkla ayırabilirler çok borçlu bile olunsa. Sonuçta 3 milyon USD'ın tamamını hemen harcamayacaklar zaten. Belki de 3-5 ay içinde yavaş yavaş yapılacak hisse geri alım. Ama psikolojik etkisi hemen görülür. Maalesef yönetim bu kadarlık iyiliği bile yapmıyor yatırımcısı için.

Paynet satılırsa , hisse geri alım yapmamanın mazareti olan çok borçlu olunması gerekçesi de ortadan kalkar. Paynetten milyonlarca USD nakit girişi olunca bunun küçük bir bölümü ile hisse geri alımı yapabilirler.

Ama öncelikle buna niyetleri olması lazım. Yatırımcıyı koruma niyetleri olması lazım , şirketin değerini olması gereken yere çıkartma niyetleri olması lazım.

Biraz daha sabırla işlerin yoluna gireceğini düşünüyorum . Şu endeksde ucuz ve sağlam hisse çok yok. Elbet dikkat çekecektir.
    Çok güzel analiz paylaşımınız için çok sağolun.İyi ki varsınız Üstadım Emeğinize sağlık.

3.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    İnşallah Emirhan Bey Üstadım.
    Haftalar önce mail atmıştım bende.Hisse geri alım yaparak yatırımcınızı koruyabilirsiniz diye.Şu an hisse geri alım için bir adım atacaklarını düşünmüyorum bende,birde ortada bir beklenti varken ve bu beklentiden önce hisse geri alım yapmaları ve sonrasında güzel haber veya haberlerin gelmesi yatırımcı lehine olmaz gibi geliyor bana.Kapta Olumlu dedikleri gelişmelerden sonra hisse geri alım yapsalar en azından hisse fiyatı yükseldiğinde tutunur,hemen geri gelmez.Bilmiyorum mantık doğrumu.

Aslında güzel haberler öncesinde hisse geri alım yapsalar ve arkasından güzel bilançolar ve Paynet satışı ile ve başka güzel iş haberleri sonrasında hisse yükseldiğinde , şirket de aldığı hisselerden para kazanır ve bilançoların daha da güzel gelmesi sağlanabilirdi.

Yani eğer şirket Payneti satacaksa , bilançolar güzel gelecekse , yakında güzel iş haberleri olacaksa , şimdiden bu fiyatlardan hisse geri alım yapsaydı hisse 20-25 liralara gittiğinde buradan güzel de para kazanmış olurdu ve bu da bilançoları daha da güzelleştirirdi.

Ne düşünüyorlar bilemiyoruz ama benim ön görüm , bu hisse bu fiyata ucuz kaldı gelecek olan önümüzdkei 3-4 çeyrek bilançolara göre.

4. Teşekkürler.Emirhan.

5. Bu arada Küçükandonyadis teknik açıdan yorumlasa iyi olur.

13.30'dan 14,30'a giden hisse dün 13;55'e gördükten sonra sanki düşen trendi kırmanın da onayını alıp 13,95 seviyesine yükseldi şimdi.

Acaba buradan artık önünün açıldığını ve 14 üzeri kapanışlarda hedefin 15,75'ler olduğu anlamı çıkar mı teknik açıdan ?

Hacim biraz daha artarasa bence bir yukarı sert hareket daha olacak gibi.

6. teknik falan hikaye.perea da bunların adamı degilse ben de bir şey bilmiyorum dolar bazında şirket çöp seviyesinde bu endekste.istedikleri paşa keyifleri geldiginde goturecekler bunu çok sahipli bu tahta emin oldum artık.Bizleri dokmeye çalışıyorlar ama biz dokulmeyiz yapsınlar 3 dolar hayrını gorsunler
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.
    @borsavizyon

7. Abi bence bu adamların ne paynetle ne bilanço ne de teknikle alakaları yok.Çok güzel yere tezgah açmışlar.Alttan toplayıp Üstten satıyorlardır.Hisse gariban hisse nasıl olsa hiçbir kurum yazıp çizmiyor.2.çeyrek tahmini yazan bile yok.Yani şimdiye kadar alışların arkası gelmedi.Çarkı iyi çevirdiler kendilerine göre.
    Zaman gelir bu durumlarda düzelir inşallah.
    Ytd.

8.  Alıntı Originally Posted by borsavizyon Yazıyı Oku
    teknik falan hikaye.perea da bunların adamı degilse ben de bir şey bilmiyorum dolar bazında şirket çöp seviyesinde bu endekste.istedikleri paşa keyifleri geldiginde goturecekler bunu çok sahipli bu tahta emin oldum artık.Bizleri dokmeye çalışıyorlar ama biz dokulmeyiz yapsınlar 3 dolar hayrını gorsunler

Bence teknik de bir yere kadar çalışıyor ve bunu fırsat bilenler ara ara girip çıkıyorlar.

Mesela pazartesi 2 milyon lotun üzerinde işlem olmasını buna bağlıyorum.

Perea konusu biraz karışık. Bu kadar yüksek oranda hisse taşıyan bir adamın bizim konumumuzda olması beklenemez. Ya tahtacı ile yada patronlarla bir ilişkisi vardır mutlaka.

Ama benim Ömer Musa ile görüşmelerimde , sabretmemiz elbet ödüllendirilecektir tarzı sözler söylüyor. Yani o da bekleyenlerden. Şirketin potansiyeline inanıyor ve 3 USD seviyesini göreceğinden emin gibi.

Eğer götürmek için bizi dökmeye çalışıyorlarsa bunu yanlış seviyeden yapıyorlar . Dibe inmiş bir hissede ancak çok sabırsız yatırımcıyı dökebilirler. Hatta tam aksine bir sürü de yeni adamı mallandırırlar bu seviyede tutunca hisse fiyatını. Elbet ucuz olduğunu farkeder birileri ve ek alım yaparlar.

KY dökmek iseyen adam fiyatı biraz yukarı çeker burada tutması KY dökmez tam aksine daha da trene adam biner. Bence tahta çok sahipli değil daha çok temel dinamiklerle hareket ediyor.

Yoksa tahtacı varsa , onun yerinde olsam hisseye 2 tavan yaptırır herkesin elinden malı alır sonra da götüreceğim yere götürürdüm. Hisseyi çöp seviyesinde tutup mal toplayamaz tama aksine baskılamak için daha da fazla mal kaptırır.

Sayfa 210/666 İlkİlk ... 110160200208209210211212220260310 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •