Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
ben mühendislik hesap kitap işinden anlamam.Ama...
1-eğer çok pahalı olsaydı çin bu kadar çok yüklenmezdi
2-eğer çok ucuz olsaydı amerika çine göre bu konuda geride kalmazdı
Gene anlamam ama...
-avrupadaki elektirikli oto konusunda petrol ve doğalgazı bol norveç in bu konuda lider olmasına da aklım almıyor.
o kadar doğalgazı petrolü olamayan ülke var yani...niye onlar değilde sen...?
Gene hesap kitap yapan biri değilim ama...Birde şu an pahalı mı ucuz mu bilemem ama diyelimki bedava olsa bile ..ben klimayı açınca evdeki sigortalar atıyor
çok soğuk veya sıcaklarda mahalle trafosu atıyor..
herkes akşam evinden dolduracaksa bu oto pillerini nasıl bir altyapı lazım ? ne kadar kaynak gidecek bu kablo değişimlerine vs vs...
enerji üretimimiz şu an zar zor yetiyor iken...tüketimimiz kaç katına çıkacak ...gerçi yapacak çok verimli yerde kaldığını sanmıyorum ama kaç tane daha baraj yapılmalı,kaç adet nükleer termik güneş santrali vs vs..kurulmalıı maliyeti nedir heleki bu döviz yokluğunda gereken para nereden bulunacak vs vs..
henüz fikrim yok ama yüzü astarından pahalıya gelecek gibi belkide.( içimdeki ses öyle diyor sadece bilimsel dayanağım yok )
y.t.d.
elektrik altyapısı vergisi gibi yekün tutan bir vergi gelecek belkide ?!bizi üzen oranlarda (hele bi otoları bize aldırsında sistem) gazlı araba alırken ne kadar avantajlıydı gaz benzine göre ...aynısı elektrikde olacak belkide .
dediğim gibi bedava bile olsa sistem allem eder kullem eder bizim elimizde para bırakmaz.( az yakan klimalar ın pahalı olması vb..örnekler)
y.t.d.
Gravitas: British oil firm BP reports highest profit in 14 years
https://www.youtube.com/watch?v=hrM30da3yxY
Dünyanın bütün kazancını başta 7 kız kardeş ve petrol üreten ülkeler yiyor şu sıralarda.
Önce bir sistem kur.
Sen sadece sistemi denetle yeter.
Başladı başladı.
Sebep sonuç.
O ne mi?
Ahaber’de Nebati var.
fordun elektrikli hibrit kugası 2.700.000
mondeosu ondan az bişey yukarıda
bir halt olacağı yok.
DHA : Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince KPSS sorularıyla ilgili iddialar kapsamında, Yediiklim Yayınevine yönelik operasyon düzenlendi. Ankara'da yayınevine ait 2 adreste arama başlatıldı
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri