Originally Posted by
Emirhan06
Ömer Musa cevap yazdı hocam. Cevabı aşağıda. O almamış. Zaten o alsaydı KAP şirket kartında farkederdik. Orada değişiklik yok. Ama bu 800 bin lot nereye gitti orası hala sır. Ayrıca gelir tablosundaki faiz ve genel yönetim giderlerindeki artışı da sormuştum ona.
O da sürekli olmayan , tek defalık danışmanlık ödemeleri var , bir de faizler artıyor ama tek bir çeyrek sonucuna bakmayalım ben rakamların gelecekte iyileşeceğini düşünüyorum ama emin değilim demiş.
Brightstar alımında kaynaklı , ilk 6 ay 21 milyon lira danışmanlık ücreti ödendi. Bu ödeme bundan sonra olmayacak. Faizlerin de düşmeye başladığını görüyoruz. Özellikle Merkez bankasının son hamlesi bankaları %28'den daha fazla kredi veremez hale getirdi. Bu da bize olumlu yansır. Şu ana kadar son alınan kredilerin ortalama vadeleri %35-45 arası iken bundan sonrakiler %25'ler civarında olacaktır. Dolayısıyla bundan sonraki çeyrekler faiz gideri de düşecek.
Ben de bundan sonraki çeyreklerde karlılığın artacağını düşünüyorum ama bu da çok hızlı olmayacak. Her çeyrek net kar istikrarlı bir şekilde artacak İnşaallah.
Selamlar ,
I hope you are well. I did not buy any new shares recently.
The interest expense is certainly increasing and there were non-recurring consultancy expenses. I do not put too much emphasis on any one quarter so I am looking forward to seeing how this evolves. I would guess the figures should improve, but I am not sure.
Sincerely,
Omar
Yer İmleri