Sayfa 426/582 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526 ... SonSon
Arama sonucu : 4655 madde; 3,401 - 3,408 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    FAvök nasıl 124 oldu ben onu anlamadım açıkcası...
    maliyetler beklenenden çok artmış ... başta sn tory dün yazmıştı sanırım enerji maliyeti...

Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Şimdi üç aylık dönemde 2 milyon ton satış oluyordu, bunu 1,5 almak haksızlık olur biz 1,7 milyon alalım.

Evet satış tonajı 1,7 milyon ton.

Maliyetlere bakalım.

Ortalama 100 dolar ton dan 150 dolar cevher tüketilsin.

Kömürde 0,380 deniyor ama 0,500 alalım, yani yarım ton. Oda en yüksek 400 dolar görmüştü, biz 200 dolar alalım.

Kömür cevher 350 dolar toplam oldu.

Kireç taşı azda hurda kullandıklarını düşünürsek en yüksek 50 dolar ekleyelim.

İşletme yada enerji veya üretim maliyetine de 80 dolar ekleyelim.

Mesela elektikle üretenlerde şuan enerji ve proses toplam maliyeti 320 dolar olmuş.

Neyise ereğliyi toplarsak 350+50+80 = 480 dolar 3.ceyrek toplam maliyet olsun. Eskiden alınan mallarda vardı. Yüksek fiyatlardan aldık.

Gelelim satışlara.

3.ceyrekte kesinlikle 1250 dolara teslimler vardı, 1250-1200-1150-1100-1000-900-800-700 her fiyattan teslimler oldu. En kötü şöyle yapmışlar, mesela 2000 ton 1000 dolar malı olana 600 dolardan paçal yapması için 500 ton vermişler.

En kötü satış 680 dolar olabilir.

680-480 dolar = 200 ton başı kar veya favök = 1,7x200=340 bin dolar*18 = 6120 bin.

4 milyar net kar gelsin.

Ancak bu hesaplarda ben maliyeti yüksek tuttum ve olayın içinde vergiyi dikakte almadım.

Kur haziran sonunda 17,943, eylül sonunda çok değişmedi.

2.  Alıntı Originally Posted by ece&efe Yazıyı Oku
    maliyetler beklenenden çok artmış ... başta sn tory dün yazmıştı sanırım enerji maliyeti...
    Evet elektrik maliyeti gördüm onu, yani o zaman Türkiye'deki tüm işletmelerin belinin bükülmesi lazım... bizimki sanirim 500 den 3 milyar olmuştu...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Evet elektrik maliyeti gördüm onu, yani o zaman Türkiye'deki tüm işletmelerin belinin bükülmesi lazım... bizimki sanirim 500 den 3 milyar olmuştu...
    Çok fazla maliyet

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. BIST 50 de Pd/dd 1 in altında sadece Ereğli var sanayi hissesi olarak. Ona en yakın Kardemir ve Vestel var. Onlar da 1.3 larda. Ereğli de 1.3 lara gelse fiyat 40 TL olur. BIST 100 e baksak muhtemelen orada da 1 in altı yoktur. Bu hisse borsa İstanbul'un açık ara en kötü fiyatlanan hissesi. İşler iyiyken de dahil. Hiç şüphem kalmadı artık.

Alıntı Originally Posted by tory Yazıyı Oku
    BIST 50 de Pd/dd 1 in altında sadece Ereğli var sanayi hissesi olarak. Ona en yakın Kardemir ve Vestel var. Onlar da 1.3 larda. Ereğli de 1.3 lara gelse fiyat 40 TL olur. BIST 100 e baksak muhtemelen orada da 1 in altı yoktur. Bu hisse borsa İstanbul'un açık ara en kötü fiyatlanan hissesi. İşler iyiyken de dahil. Hiç şüphem kalmadı artık.
    Günaydın sn. tory ,

güvenlik marjlı hesaplamalarıma göre ereğli 40 tl ederi var. İsdmr ise 20,30 tl
    Bu zor günleride atlatacağız hep birlikte sabır.

6.  Alıntı Originally Posted by tory Yazıyı Oku
    BIST 50 de Pd/dd 1 in altında sadece Ereğli var sanayi hissesi olarak. Ona en yakın Kardemir ve Vestel var. Onlar da 1.3 larda. Ereğli de 1.3 lara gelse fiyat 40 TL olur. BIST 100 e baksak muhtemelen orada da 1 in altı yoktur. Bu hisse borsa İstanbul'un açık ara en kötü fiyatlanan hissesi. İşler iyiyken de dahil. Hiç şüphem kalmadı artık.
    dolar artışı hariç hiçbir şeyi fiyatlamadık. geçen sene bu zamanlar dolar rallisiyle beraber 20lerden 30lara geldik ve bir yıldır oradayız. yani inanın o rekor bilançolardan sonra 42lere fln değseydik tamam dicektim ama yok. Debelenip duruyoruz şaka gibi 12 ay geçti. kkmden az kazandıran bi biz varız herhalde…

7.  Alıntı Originally Posted by tory Yazıyı Oku
    Ereğli de borsada sermaye kazancı üzerine yatırım yapılmaz maalesef.

Yüksek temetttü verimliliği ve şirketin iş yaptığı sektör sebebiyle Ereğli hisse fiyatı 1-3 dolar arasında gidip geliyor. Ama Ereğli yüksek temettü verimliliği ve yüksek temettü sayesinde yatırımcısını büyütür.

Ben yeni yılda minimum 0,18-0,20 usd civarında temettü bekliyorum inşallah. Bu da bugünkü fiyatlarla %10-12 arası bir temettü verimliliği demek.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by selcjk Yazıyı Oku
    dolar artışı hariç hiçbir şeyi fiyatlamadık. geçen sene bu zamanlar dolar rallisiyle beraber 20lerden 30lara geldik ve bir yıldır oradayız. yani inanın o rekor bilançolardan sonra 42lere fln değseydik tamam dicektim ama yok. Debelenip duruyoruz şaka gibi 12 ay geçti. kkmden az kazandıran bi biz varız herhalde…
    Sn. selcjk,

enflasyon sebebiyle kızmakta çok haklısınız. Hesap kitap yaparken işin içine enflasyonu kattığımızda işin içinden çıkılacak bir tarafı yok. İnsan kendini enayi gibi hissediyor. Diğer taraftan Ereğli'nin gerçeği bu. Dediğiniz gibi bu saatten sonra uzaya gitmiş diğer hisselere geçmek ne kadar doğru olur onu da herkes kendisi değerlendirir.

Şirketlere sadece borsadaki fiyatlamalarıyla bakmak bizi yanıltabilir. Hisse fiyatının böyle olması yanlış yolda olduğumuzu göstermez. Hisse fiyatının uzaya gitmiş olması da doğru yolda olduğumuzu göstermez.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 426/582 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •