BIST 50 de Pd/dd 1 in altında sadece Ereğli var sanayi hissesi olarak. Ona en yakın Kardemir ve Vestel var. Onlar da 1.3 larda. Ereğli de 1.3 lara gelse fiyat 40 TL olur. BIST 100 e baksak muhtemelen orada da 1 in altı yoktur. Bu hisse borsa İstanbul'un açık ara en kötü fiyatlanan hissesi. İşler iyiyken de dahil. Hiç şüphem kalmadı artık.
dolar artışı hariç hiçbir şeyi fiyatlamadık. geçen sene bu zamanlar dolar rallisiyle beraber 20lerden 30lara geldik ve bir yıldır oradayız. yani inanın o rekor bilançolardan sonra 42lere fln değseydik tamam dicektim ama yok. Debelenip duruyoruz şaka gibi 12 ay geçti. kkmden az kazandıran bi biz varız herhalde…
Ereğli de borsada sermaye kazancı üzerine yatırım yapılmaz maalesef.
Yüksek temetttü verimliliği ve şirketin iş yaptığı sektör sebebiyle Ereğli hisse fiyatı 1-3 dolar arasında gidip geliyor. Ama Ereğli yüksek temettü verimliliği ve yüksek temettü sayesinde yatırımcısını büyütür.
Ben yeni yılda minimum 0,18-0,20 usd civarında temettü bekliyorum inşallah. Bu da bugünkü fiyatlarla %10-12 arası bir temettü verimliliği demek.
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.
Sn. selcjk,
enflasyon sebebiyle kızmakta çok haklısınız. Hesap kitap yaparken işin içine enflasyonu kattığımızda işin içinden çıkılacak bir tarafı yok. İnsan kendini enayi gibi hissediyor. Diğer taraftan Ereğli'nin gerçeği bu. Dediğiniz gibi bu saatten sonra uzaya gitmiş diğer hisselere geçmek ne kadar doğru olur onu da herkes kendisi değerlendirir.
Şirketlere sadece borsadaki fiyatlamalarıyla bakmak bizi yanıltabilir. Hisse fiyatının böyle olması yanlış yolda olduğumuzu göstermez. Hisse fiyatının uzaya gitmiş olması da doğru yolda olduğumuzu göstermez.
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri