Sayfa 134/472 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 1,065 - 1,072 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Bende yıllarca eyt yi bekledim ,çıkmadı a.q ,sağlık sorunlarından emekli olmamak için de 1.5 yıl direndim ama mevcut ekonomik koşullar zorlayınca emekli oldum...

Türemişler , bu can bu beden de olduğu sürece söylemden bu günlere gelindi...Hak haktır ,yasaların yanlış olması hak sahibini ilgilendirmez , Hiçbir kanun geriye doğru işletilemez...Ama bize işlettiler ve 4.5 yılım gitti...Hakkımı bu iktidardakilere ve o kanunu yapanlara helal etmiyorum...Aynı zaman da AYM de aleyhimizde oy kullanan mahkeme üyelerini de Allah'a havale etmişim.

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Bence de sizin bakış açınız yanlış.

Çalışan üreten kurallara uyan ceza görüyor.

Yatan ödemeyen bize bir şey olmaz diyen ödül.

Buna laf edene de vicdansız diyorsunuz.

El insaf nesi vicdansızlık bu nedenlerle sevdiğim ülkemden ayrıldım diyorum daha vicdansız diyorsunuz konuyu vicdanınıza havale ediyorum benim için kapanmıştır.
    Daha önce de bunları yazdın. Biz eyt lilerde aynı şeyi yazdı. Suriyelilerle harcanırken bu kadar üzülmedin. Benim ödediğim vergi benim emekli maaşımı öder, kimseden bana bir şey geçmez.

Vergilerinizin hesabını milyar dolarlık vergi afları yapılırken sorun, zenginler daha da zenginleşirken sorun. Elin ecnebisine harcanırken sorun.

Sınıf bilinci bu kadar yok olmuş, bu kadar ezilmiş bir kitle yoktur. Son 15 yılda en çok ezilen, adeta itin kıçına sokulan beyaz yakalı abilerinizin bir hakkı iade ediliyor. Kıyametiniz kopuyor. Elinizde olsa işsiz, zorda beyaz yakaya bir tekme de siz atacaksınız.

Şunu da herkes kafasına soksun, bu gaspedilen ve hukuk oyunlarıyla tescillenen bir hakkın şok geçilmeli de olsa iade edilmesidir.

Dürüst olun ve 15 yıldır emekli olamayan eyt lilerin hakkını arayın. Onlar da hakkını arasın.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3.  Alıntı Originally Posted by exxcalibur Yazıyı Oku
    Bazı yazanlar işçiden fazla işvereni düşündüklerine patron heralde. Herşeyin sorumlusu eytlilermi yani.
    Ben iki ay sonra zaten emekliyim, eyt benden sonra çıkar. . Yıllarca bekledim eytye denk geldi oda ayrı konu.
    İşgücü sorunu olacaksa emekli olanları işden çıkarmasınlar, emekli oldu diye işten çıkmak isteyen çok az olur. Çünkü o çok madur olacak patronlarımız yıllarca çalışanının maaşını asgari ücretten gösterip hem devletten vergi çaldı, hemde çalışanın geleceğinden çaldı çalmayada devam ediyor.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ağzına sağlık, şeyden paşa yapmışlar, önce babasını asmış, beyaz yakalı da beyaz yaka arkadaşından çok patronu düşünür olmuş. Yok işten ayrılan çok olur. Burada yazdık aylar önce, tecrübeli iş yakan çalışanlarınıza iyi davranın, gerekirse ücret iyileştirmesi yapın. İşine gelen çalışır, işine gelen emekli maaşımla idare ederim der.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Bende yıllarca eyt yi bekledim ,çıkmadı a.q ,sağlık sorunlarından emekli olmamak için de 1.5 yıl direndim ama mevcut ekonomik koşullar zorlayınca emekli oldum...

Türemişler , bu can bu beden de olduğu sürece söylemden bu günlere gelindi...Hak haktır ,yasaların yanlış olması hak sahibini ilgilendirmez , Hiçbir kanun geriye doğru işletilemez...Ama bize işlettiler ve 4.5 yılım gitti...Hakkımı bu iktidardakilere ve o kanunu yapanlara helal etmiyorum...Aynı zaman da AYM de aleyhimizde oy kullanan mahkeme üyelerini de Allah'a havale etmişim.
    Hakkınızı helal edin, bir hak geçdiyse sizin hakkınız hepimize geçti, esas mağdur siz oldunuz. İnş kayıp yıllar için maaşlarınıza %3-5 az da olsa bir iyileştirme yapılır. Mesela yaştan kaybedilen her yıl için %x maaşa ilave. 10 yıl kaybı olan %10 iyileştirme alsın mesela.

5. Selam
    Bence EYT konusunda hak teslimine karşı yaygara çıkaranların %90’ı konuyu anlamamış. Anlamamakta da direniyor. Bence kasmayın anlatmakla.

6. 2017de erken emekli ettim kendimi. O tarihten bu güne özellikle forumda, son yıllarda da Twitter da çok uğraştım beyaz yaka için. Sınıf bilinci oluşsun, hakları için mücadele etsin insanlar. EYT konusunda da kendimce çok uğraştım. Çünkü Bb konudan en çok mağdur olan, şu an en zorda olan beyaz yakalı kesim.

Bu süre zarfında şunu çok net gördüm. Taksicilerde, minibüsçülerde olan sınıf bilincinin çeyreği bizde yok. Sokakta bir taksici kavga etse, 10 taksici toplanır. Beyaz yaka dayak yese, kafasını çevirir diğer beyaz yaka.

İşin en acısı da şu. Ülkede ezilen, horlanan i ve hakkı yenenlerin en başında gelen beyaz yakalı, yeri geliyor ülkeyi terkediyor, ekmeğini elin ülkesinde arıyor. Ama iş dayanışmaya gelince vermeyin hakkı yenenlerin hakkını diyor. Bu bilinç kaybıdır, başka bir şey değil, bu kadarına ancak pes denir, başka bir şey denmez.

7. Aynen ben böyle düşünüyorum artık gına geldi borcunu ödemeyene af adam öldürene af askere gitmeyene af emekli olmak isteyene 45 yaşında emeklilik çalışana naaaahhhhhh

Yeter abi ben patron olarak sömürmeye dönersem dönerim yoksa kim ödüyor size bakıyorsa baksın tiksindim şaka değil. Bu sınıf dayanışması değil bu belli bi yaş grubuna kıyak yapmak için başka bir yaş grubunun hayatını kaydırmak buna nasıl beyaz yaka dayanışması dersin benim de onu aklım almıyor.

Ben suriyeli ler gelmesin de dedim ama ben dersem samimi olur 45 yaşında emekli olan adam derse samimiyetsiz oluyor haberin olsun! Çünkü o suriyeli sayesinde emekli oluyorsun!

Alın emekli olun keyfini sürün bir şey demedim zaten ben tavrımı koydum çektim gittim ne haliniz varsa görün işime çıkarıma gelirse gelirim bundan sonra net. Zaten baksana herkes öyle yapiyor kendi çocuğunun bile hakkını yemekte sakınca görmüyor. Bana mı düştü.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Daha önce de bunları yazdın. Biz eyt lilerde aynı şeyi yazdı. Suriyelilerle harcanırken bu kadar üzülmedin. Benim ödediğim vergi benim emekli maaşımı öder, kimseden bana bir şey geçmez.

Vergilerinizin hesabını milyar dolarlık vergi afları yapılırken sorun, zenginler daha da zenginleşirken sorun. Elin ecnebisine harcanırken sorun.

Sınıf bilinci bu kadar yok olmuş, bu kadar ezilmiş bir kitle yoktur. Son 15 yılda en çok ezilen, adeta itin kıçına sokulan beyaz yakalı abilerinizin bir hakkı iade ediliyor. Kıyametiniz kopuyor. Elinizde olsa işsiz, zorda beyaz yakaya bir tekme de siz atacaksınız.

Şunu da herkes kafasına soksun, bu gaspedilen ve hukuk oyunlarıyla tescillenen bir hakkın şok geçilmeli de olsa iade edilmesidir.

Dürüst olun ve 15 yıldır emekli olamayan eyt lilerin hakkını arayın. Onlar da hakkını arasın.

8. Bence şu aşamada yapılacak en iyi hareket eyt tamamlandıktan sonra emeklilik yaşını 65’e çekmek olmalı. Hem de hayata geçirildiği gün. İptal edilmemek üzere

Sayfa 134/472 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •