Hoşgeldiniz Sn.T/A, olayı çok güzel izah etmişsiniz ama bazı şeyleri anlatabilmek için karşıdakinin anlamaya hazır olması lazım, zaman zaman arkadaşlarıma saatlerce bazı şeyleri anlatıyorum yada anlatmaya çalışıyorum diyeyim ama sonuç genelde hüsran oluyor çünkü onların kafasında farklı şeyler var ve benim onları tastiklememi bekliyorlar sadece, tabi bende doğru bildiğimden dönmediğim için bir sonraki konuşmada herşeye yeniden başlıyoruz, siz aynı şeyleri forumda defalarca yazarak anlattığınız halde hala anlamayanlar, anlamak istemeyenler olacaktır maalesef.

Originally Posted by
T/A
Grafikleri değerlendirdiğimiz zaman ne görüyoruz. Biraz da işin inceliklerinden bahsedeyim:
- Eğer bir hisse prim yapacak ise bunu ilk önce saatlik daha sonra da emin olmak adına günlük grafiklerden anlayabiliyoruz...
- Bu durumda bir hisse haftalık ve aylık olarak olumsuz görünebilir...
- Her ne zaman önce haftalık, sonra da aylık grafikler olumlu bölgeye girmişlerse işte bu defa artık kısa vadeye bakmaya gerek kalmıyor...
- Trend devam ettiği sürece günlük bakmak hatalara ve erken çıkmaya neden olabilir...
- O nedenle belirli hedeflere ulaştığımız zaman göstergelere göre, harmonik analizlere göre, fibo analizlerine göre, vb. analizlere göre hedefine geldiğini veya yaklaştığını düşündüğümüz hisselerde yine günlük olarak düşüşü gözlemlememiz gerekiyor...
- Örnek olarak yine SASA ve HEKTS üzerinden gidecek olursak, haftalık ve aylık olarak henüz ciddi bir bozulma olmamakla birlikte günlükte aşırı bir bozulma mevcut ve sinyal bize çok öncelerden gelmiş durumda...
- Ayrıca dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi de olaya hangi pencereden baktığımızdır...
- Eğer yatırımcı zihniyeti ile bakıyorsak, daha esnek parametreler kullanmalıyız ve ani değişimlerden mümkün olduğunca etkilenmemeliyiz...
- Yok eğer trade amaçlı alıp dalgaları yakından takip etmek istiyorsak bu durumda parametreleri daha kısa vadeli kullanıp dalgalanmalardan olabildiğince az etkilenmeye çalışmalıyız...
Benim yukarıda paylaştığım grafikler yatırımcı mantığı ile olan parametre ayarları ile yapılmıştır. Trade mantığı ile daha hızlı hareket edecekleri unutulmamalıdır. Yani düşüş bu grafiklerde başladığında trade grafiklerinde çok daha önceden başlamış olacaktır...
Bu sayfalarda amacımız; sadece hisse paylaşımı yapmak değil, olayların arka planını ve nasıl inceleme yapmamızı anlayabilmek için toplu bilgi paylaşımıdır. O nedenle herkes düşüncesini ve tecrübelerini rahatça paylaşabilir. Burası dostlar mekânıdır...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Yer İmleri