Sayfa 317/892 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon
Arama sonucu : 7135 madde; 2,529 - 2,536 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1. Ne zaman ki bu gizemli ve sağlıklı bir şirketin şeffaflık politikasina uymayan "alengirli" hisse satışları haberi verildi. İşte o gün patronlar Gesan yıldızının ışığını çalmaya başladılar.

Sonra bu Europower'ı sahneye çıkarip Gesan'la işimiz bitti artık yeni rantımiz bu olacak,manasina gelen (en azindan benim gibi düşünen pek cok piyasa oyuncusu var) yaklaşımları devreye girdi.

Hele de şu son KAP'larda hissede gerçekleşen mide bulandırıcı hareketler de tam tüy dikti bu sürece.

O halde yapılacak tek şey var:
    Bu güzelim şirketten herkes ekmek yedi. Patronlar kaymağı zaten götürdü. E artik tepelerden maliyetlenenler öncelikli düşünerek biraz da ky'yi korumak.

Azalan,zayıflayan ve çökme noktasina gelen GÜVEN'i tekrar tesis etmek.

Çok zor da değil hani.

Eğer patronun böyle bir derdi varsa bir geri alım programı açıklaması tüm havayı değiştirir.

Haaa zzten 250'lerden sattıklarini 200'lerden bi miktar alarak yine kâr edecek ya neyse.. Hıç olmazsa hisse sahipsiz değil gerektiğinde müdahale ederim mesajı o kadar kuvvet verir ki hisseye..

Sonrasinda tazelenen güvenle birlikte Keko'nun saydıkları rahat bir biçimde yani olağan piyasa gerçekleri etkisiyle değerlendirilir ve hisse "asıl" değerini bulur.

Ama güven erozyonu aşılmadığı müddetçe gelecek ne getirir muamma.

Kimse de kalkıp kızmasin. Benim fikrim bu. Zaten hep söyledim. Hicbir zaman şirketi kötülemedim. Bilakis simdi de kötülemiyor hak etmediği bir noktaya itildiğini düşünuyorum. Kesinlikle bir piyasa düzeltmesine tabi olacaktı. Bunun da etkisi oldugu muhakkak ama direncinin bu kadar zayiflamasinin altindaki sebebi ve kendimce çözümü belirtmek iatedim,saygılar

2.  Alıntı Originally Posted by Ömür Yazıyı Oku
    Keko,yazdıkların son derece mantıklı,tutarlı ve olasılığı yüksek tespitler. Bu tarz detaylı ve ciddi emek sarf edilmiş tespitler altın değerinde. Gerçek yatırımcının mutlaka bilmesi ve değerlendirmesi elzem bunları.

Ama Keko Türk borsasında sadece karlılık,gelecek perspektifi,yatirımlar v.s gibi temel değerlendirmeler hisse fiyatlaması için yeterli değil malesef.

Öyle olsaydı sadece Eregl,Sahol ve daha nice çok kârlı ve sürekli büyüyen şirketlerimiz şimdikinden çok çok çok daha rağbet görüyor olmalılardı.

Bizim borsamızda spek hisseler, balonlar, kamuoyu algısı v.s ile klasik piyasa rasyolarına göre hareket etmeyen yığınla hisse var.

Öncelikle Gesan kesinlikle içi boş bir hisse değil. Bilakis sektöründe müstesna,mazisi ortada köklü bir şirket. Şöyle bir bilançoya bakınca da yine sektörel bazda ciro,fk oranı,borç çevirebilme kapasitesi,yatırım kalemi v.s açısından çok iyi bir noktada. Hele senin dediklerin de birer birer gerçekleşince dediğin gibi buna mukabil bu çarpanlar çok çok daha verimli ve hisseyi değerli kılacak noktaya gelecektir.

Zaten tüm bunlar Gesan'a olan büyük rağbetin sebebiydi. Üstelik o kadar iyi çarpanlara sahipti ki onca kat değerlnmesine rağmen sektörel kıyaslama yapılabilecek kontr,smartg gibi fk ya da pd/dd'si arşa çıkmadı.

Yani gidecek daha çok yolu vardı (insallah daha da olacak)

Ammmaaaaaaa
    söylediklerin çok doğru ama kısa ve orta vade için doğru uzun vadede ise hisseler mutlaka ederine gidiyor benim tecrübelerimle 0/3 ay kısa vade 3/9 ay orta vade ve 9/27 ay uzun vade de olması gerekenler olur. Ancak olağan üstü siyasi, savaş yada bulaşıcı hastalık atmosferi varsa süreç 54 aya kadar uzayabilir. kısaca su akıyorsa muhakkak önüne çıkan engelleri aşa aşa yolunu bulur.
    ssss

3. ömür dostum kısada söylediklerinde haklısın...kısada nasıl bir hareket yapar onu da bilemem...ama bir hisseyi yıllarca tutmayı düşünecek uzun vadeci dediğimiz yatırımcı arkadaşlarımız için bence çok güzel bir persektif var...çeyrekler geçtikçe bu güzel beklentilerin yansımalarını göreceğiz...ama kısaya ben de bir şey diyemem..kendim de gesanı ne kadar tutabilirim konusunda net fikrim yok...10 aydır tutuyorum hem de hiç bir trade amacı taşımadan ama gesanın borsa hareketleri herkesi tradeye de teşvik ediyor...bunu da söylemek gerek...

benim de bir yanım bu hisseyi temettü verinceye kadar tut diyor..bir yanım da sen de herkes gibi trade yap ardından da belli bir yerden sonra da sat ve başka bir hisse bul diyor...şu anda ilk düşüncelerimin etkisi altındayım ama daha ne kadar bunu sürdürebilirim doğrusu bilmiyorum...biliyorsunuz ki borsada düşünceler günlük değil ,saatlik bile değişebiliyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4.  Alıntı Originally Posted by syncelik Yazıyı Oku
    söylediklerin çok doğru ama kısa ve orta vade için doğru uzun vadede ise hisseler mutlaka ederine gidiyor benim tecrübelerimle 0/3 ay kısa vade 3/9 ay orta vade ve 9/27 ay uzun vade de olması gerekenler olur. Ancak olağan üstü siyasi, savaş yada bulaşıcı hastalık atmosferi varsa süreç 54 aya kadar uzayabilir. kısaca su akıyorsa muhakkak önüne çıkan engelleri aşa aşa yolunu bulur.
    ssss
    senin yorumunu görmeden bende bir yorum yaptım..fikirlerimiz örtüşüyor dostum..uzun vadede her türlü kazandıracaktır gesan...eruopowerin arzından sonra ise ikinci plana düşer mi ?? bu ihtimal de var..ama her halükarda patronun da dediği gibi ben olumlu etkilenmesini bekliyorum..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. Elbette ki kısa ve uzun vadedeki gelişmeler ve parametreler farklı,buna lafım yok ama ilk etapta sadece kısa vadeyi etkiler gibi görüne bu "güven" meselesi uzun vadede tamamiyla unutulur diye düşünmüyorum.

Eğer işler değişmezse tabi ki uzun vadede sıcaklığını yitirir bu mesele ama hissenin genel algısına dair bir tortusu muhakkak kalır. Oysa şimdiden ön alınırsa ne tortusu ne de başka bir şeyi kalır. Bilakis hisseye inanin daha hizli yükseliş etkisi verir hem kısa hem uzun vadede.

Alın işte Sasa örneği. Yıllardır patronu için güven abidesi,efsane patron v.s dendi. Hakikaten de o da buna yaraşır şekilde yönetti şirketi. Sonrasinda Sasa'nin nasil bir dev olduğunu gördük ama gel gör ki adam kalktı hisse 160'ları bulmuş ve bitkaç taban yiyip tekrar yara sarmaya calisirken ortaya çikti, Zaten ederi 80 lira falandi, demeye getirdi. Ulan ne diye o halde 160'lara kadar cikmasini bekledin. Hayir,düzeltmesini yapmisti zaten. Niye toparlama sürecinde darma duman ettin hisseyi?

Sorarim size şimdi bunlar unutulacak mı? Uzun vadede eski Sasa performansi kolay kolay gelişecek mi?

Gesan'da bu çapta bir durum elbette ki yok. Ama daha başlarda verilecek bir kuvvetli mesaj enfes bir karar olur ki içimden bir his bu hafta bu dedigim geri alim işini yaoacaklar diyor. Zaten açikladiklari anda olay bambaşka olacaktir.

6.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    @Gueno_33

Seni gerçekten tebrik ederim Ben de aynı düşünüyordum.Sen satınca ben de satayım dedim ama şimdiye kadar sattıklarımı hiç geri alamadım ve uzun vade de hep hata yaptığımı farkettim.En son 100 e aldığım kozalı sattım 170 den.Hisseleri satıp hiçbirşey almadan hedefi beklemek büyük bir irade gerektiriyor.Bunu yapabilen al sat yapsın öbür türlü hiç dokunmadan orta uzun vade iyidir.

Yalnuz şunu da söyleyeyim portakalın kabuğundan da su çıkarmaya çalışıyorsun sanki. Bugün 200 altından almalıydın.
    Yavaştan topluyorum dostum 😂 buralar TOPLAMAK için çok güzel fiyatlar. Tek seferde almak için değil. Kademe kademe topluyorum işte.

Dün dipte 1 milyar TL civarı hacim oldu, ciddi mal el değiştirdi. Bundan sonraki birkaç gün çok önemli. Hacim düşsün yeter biz buralardan toplarız. Elinde olanlar da yavaştan malını arttırır, sonra yavaş yavaş büyük yolculuk başlar diye düşünüyorum.

7. https://www.solarenerjin.com/2022-10...ulum-maliyeti/

Bu linkte de 1 MW ges in anahtar teslim maliyeti 600-650 bin dolar aralığında olduğu yazıyor...benim önceki yorumumda bulduğum 630 bin dolar ile paralel fiyatlardır...

demek ki 1000 MW lık panel fabrikası fuul kapasite çalışır ve bunlar da ges lerde kullanılır ise 11,8 milyar tl lik ciro potansiyeli doğurur...ama bunun önemli bir kısmı sunjunior gibi kar marjı daha yüksek bir üründe kullanılacağını düşünüyorum....bu fabrika da önümüzdeki 1-3 ayda faaliyete girecek..faaliyete girdiğinde de ciro ve karlar artacak ve net kar marjı da artacak...çünkü finansal giderler artık azalacak...

8. Ben de ömür gibi düşünüyorum. Ben kendi adıma önce patrona güven sonra gesanın hikayesine gövendim. Hikaye ortada ama güven erezyonu oluştu haliyle. Trade edenlere lafım yok ben de becerebilsem yaparım ama o da harcım değil. Diyorum ki 500 tane başka kağıt var çek git. Daha iyi hikayeleri olan daha iyi patronları olan ve daha az prim yapmış olanı bulayım diyorum onu da bulamıyorum. Patronların da bindikleri dalı kesmeyeceklerine inanarak gesanla kendimce yola devam edeceğim. Herkes kısmetini yer...

Sayfa 317/892 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •