Komisyon toplantısı ne oldu ?
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
bedavadan emekliliği aldınız bir de 5bin prim günü doldurmayalım diye sızlanıyorsunuz. 5 bin gün aktif olarak 14 yıl çalışmaya karşılık geliyor, utanma olur insanda.
buradaki kişilere değil genele(twitter, sosyal medya v.s) istinaden yazıyorum.
50 yas ve min 7000 gun olmaliydi bu eyt sansi
Onun disi gercekten ayip
Hatta ne yalan soyleyim bir ara 50 yas 9000 gun olacak beklentim vardi..
Ama devleti yoneten adam kendi emekli olmamak icin kac milyon kisiyi emekli yapti ..
250 bin civari eyt li calismayan varmis
Emin olun onlarinda en az 200 bini sigortsiz calisiyordur
Tek umitli olfugum nokta emekligi gelmis bir cok memur bu emekli maaslari ile emekli olmazlar
2.5 milyok degilde ilk etap da 1.5 anca eyt li olur ki su kademeli pirim ile bu daha da asagi iner bence
Ha emeklilere devlet para da vermiyor
Niye cunku emekli cok calisana gore
1960 larda 1 e 4 du bu ora simdi 1 1.8 galiba oldu yada olacak
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu resmi rakamlardır ama gerçeği yansıtmamaktadır.
Çoğu şirket çalışanlarını gerçek ücretleri uzerinden değil çok daha düşük ücretler üzerinden bordrada gösterip düşük prim yatırmaktadır. Kalanıda açıktan ödemektedir. Yani çift bordro yapmaktadır. Ve daha kötüsü devlet bunu bilmekte ve göz yummaktadır.
Bunun haricinde yine çoğu kişi sigortasız çalışmaktadır. Gündelik temizlige giden kadınların neredeyse %100 'ü sigortasız çalışmaktadır.Şantiyelerde çalışan düz işçilerin gene neredeyse tümü sigortasız çalışmaktadır.
Yurtdısından gelen milyonlarca sığınmacının hepsinin kaçak sigortasız çalışmasını saymıyorum bile.
Bunca prim kaybına rağmen 1'e 1.18 orana iyi bile denir.
Evet düşük bir orandır ama devlet yapması gereken denetimi yapmayarak, şirketler uzerinde gerekli kontrolü sağlamayarak ve milyonlarca sığınmacının kaçak sigortasız çalıştırılmasını neredeyse teşvik ederek buna kendi izin vermektedir.
Bu yüzdende şikayet etme hakkı yoktur.
Son düzenleme : tantrum; 03-02-2023 saat: 10:51.
Yer İmleri