Sayfa 771/1011 İlkİlk ... 271671721761769770771772773781821871 ... SonSon
Arama sonucu : 8088 madde; 6,161 - 6,168 arası.

Konu: ViOP XLIX

Bn bir sonraki kkm dönüşünde yatırımcılara dövizleri yerine yüksek kürdan TL verileceğini düşünüyorum.piyasada dolar aşırı kit olaxagi içinde aynı miktar dövize bir daha sahip olunamiyacak.kkm ile döviz sahibi olanlar kayıt altına alındı.... gerisi tufan....ytd

2.  Alıntı Originally Posted by MiniYatirimci Yazıyı Oku
    hayatında dolar enflasyonu diye bir şey duydun mu reis? borsanın tekrar bırak 1,25doları, 1,5 dolar altını görmesi için 2008 benzeri kriz veya ww3 lazım. hulusi akar seçimi kazanırsa da olabilir 1,25USD
    daha hulusi işi netleşmedi ki, reis seçime bi hafta kala -ben çekiliyorum, adayımız hulusi paşa diyebilir..
    -buna inanan adam, endeksin 1,50 dolara düşeceğine de inanır
    neymiş, daha evvel görmüş oraları çünkü, argümana gel argümana

alıp-sattığımız 30-endeksin yüzde 74 kısmını temsil eden en büyük 14 şirketin son 6 yıldaki net kar rakamları aşağıda, amerikan doları bazında.. 2022 yılında yaptıkları kar ondan önceki 5 yılda yaptıkları yıllık ortalama karın üç katından fazla.. dolar olarak 3x kar üretmişler .. şirket karlarının üçe beşe katladığına bakma sen, şimdi bu şirket fiyatları yarıdan fazla düşecekmiş, daha evvel görmüş oraları

3. 1. Seçimi kim kazanır bilmiyorum.
    2. Faizler artarsa borsa düşer. Faizlerin yükselişinden kar sağlayacak şirketler gider.
    3. Uzun vade de bist100 için 4300 lere yaklaştıkça al 5300 lara yükseldikçe sat stratejisini uygulamaya devam
    4. Kısa vade al sata devam.

4.  Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Ben olacak demedim. Düşmez diyen sizsiniz. Ben dediğiniz rakamın altı görüldü, yaşandı dedim.

Benim mala giriş seviyem başka.
    Buradan almam.
    bir şey geçmişte yaşandı diye tekrar yaşanma ihtimali artmaz. 94te borsa 40 centi görmüştü ama hangi şartlarla? o zamanın 40 centi ile şimdinin 40 centi bir mi? senin mantığına göre borsa geçmişte 40 centi gördüğü için bugün artık 40 centi görmez diyemeyiz.

5. ViOP XLIX

Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Şu anki fiyatlama seçimin ikinci tura kalacağı yönünde bence. İkinci tur olursa o iki haftalık süreç can sıkıcı olabilir.
    İkinci tur + karışık bir meclis yapısı akp+mhp+gelecek+deva koalisyonu sürpriz kupon [emoji3]
    YTD

6. Geçen BBHT'de Ege Cansen ekonomist dediğin sulu göz olmaz cesaretli sert olacak vs şeklinde konuştu.

İyi Parti'den Bilge Yılmaz, seçime doğru açıklama yapacağız iktidarı teslim alana kadar geçen sürede ekstra dalgalanma olmamasını sağlayacağız dedi. Bürokratlara sopa, yatımcılara havuç göstrecekler muhtemelen. Faizler önce yükselecekmiş sonra düzelecekmiş, bir süre sonra kimse dolar kuruna bakmayacakmış çünkü çok az oynayacakmış. Fazla evi olanlara vergi getireceğiz dedi, böylece ev fiyatları düşecekmiş.

Bunu yapmayı ikltidar bilmiyor da yeni bir icat gibi açıklamaları kötü oldu.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Geçen BBHT'de Ege Cansen ekonomist dediğin sulu göz olmaz cesaretli sert olacak vs şeklinde konuştu.

İyi Parti'den Bilge Yılmaz, seçime doğru açıklama yapacağız iktidarı teslim alana kadar geçen sürede ekstra dalgalanma olmamasını sağlayacağız dedi. Bürokratlara sopa, yatımcılara havuç göstrecekler muhtemelen. Faizler önce yükselecekmiş sonra düzelecekmiş, bir süre sonra kimse dolar kuruna bakmayacakmış çünkü çok az oynayacakmış. Fazla evi olanlara vergi getireceğiz dedi, böylece ev fiyatları düşecekmiş.

Bunu yapmayı ikltidar bilmiyor da yeni bir icat gibi açıklamaları kötü oldu.
    Nasıl ki memlekette yasa konusunda sıkıntı yok ama uygulama noktasında sıkıntılar var çözüm için de reçeteler hazır ama uygulayan, uygulayabilen yok. Bizim memleketteki en büyük sorun klientalizm. Bilmeyenler için kısa bir tanımını aşağıya bırakıyorum, dileyenler daha detaylı araştırabilir.

"daha çok siyaset biliminde kullanılan bir terim olmakla birlikte, görece güçlü ve zengin patronların (partilerin), görece zayıf ve yoksul müşterilere (seçmenlere) oy, emek gücü karşılığında iş, koruma, altyapı ya da buna benzer hizmetler vaat etmelerini sağlayan patron-müşteri, parti-seçmen ilişkisidir."

Biz memleket olarak bu konuyu aşamadığımız sürece parti, lider farketmeksizin gelen vurur, giden vurur. Bir parti de çıksın biz bu durumu şu şekilde aşacağız desin. Diyemezler çünkü göbekten bağlılar bu sisteme. O yüzden dibi görmeden çıkabilmek artık mümkün değil bizim için. Dip görülecek ki artık ortada paylaşacak bir pasta da kalmayacak, herkes şapkasını önüne koyup düşünmeye başlayacak. Umarım yanılıyorumdur.

8. Geçtiğimiz hafta yukarı yönlü hareket beklentim vardı olmadı. Özellikli hafta başındaki dipten sıçrayışın hakkı fazla olmalıydı ama alıcı yok seçmece hisse bazlı cılız hareketler oldu o kadar.

Önümüzdeki hafta yavaştan bayram satışları gelebilir. Geçen yıl her iki bayramdan önce de sağlam doğrama gelmişti. Hele şu ortamda 5 gün malda kalmayalım diyen çok olur. Yine de bankalar geçen perşembe gelen düzenlemeye rağmen pek sallanmadı bu hafta bir hareket gelebilir. Geçen hafta Thy de iyiydi belki orasıda 130+ yapabilir.

24 nisan haftası ile bilanço sezonu başlayacak. Öncelikle bankalar geliyor ama banka karları da 2022 4.çeyreğin altında gelecek gibi. Hem personel giderlerinden ötürü operasyonel giderlerde artış var hem de gelir kısmında daralma var. Genel olarak 1.çeyrek bilanço döneminde bilançoların kötü geleceğini düşünüyorum. Demir çelik ve ihracatçılarda içler acısı bir tablo olacak maalesef. Ereğli tarafında en kötüsünü görürüz diğer çeyrekler daha iyi gelir artık. Kardemirden bir şey beklemeyin bu sene sürünür gibi. 2022 4.çeyreğine kıyasla daha iyi bilanço gönderecek majörlerden sadece Otomotiv var, zaten fiyatlama da destekliyor bu durumu. Thynin yaptığı çok yüklü bağışlar da bu çeyreğe girecek, 2019 a kıyasla daha iyi uçuş verileri olmasına rağmen tatsız gelebilir bilanço. Bilançoların büyük kısmı zaten seçim haftasında gelecek. Kısaca bilanço fiyatlaması olmaz, olursa da satış getirebilir.

Seçim fiyatlaması olursa şayet 24 Nisan ve 1 mayıs haftası banka+holding bazlı olabilir.

Belirsizlik dolu 4 hafta var, KKM girişleri uçmuş, mevduat uçmuş. Bunlara bakınca ralli zor ama piyasa çok sıkıştı. Adamlar mal satmak istiyorsa yukarı sürmeli özellikle cuma günü tamamen kurumuştu artık piyasa. Bakalım göreceğiz.

Sayfa 771/1011 İlkİlk ... 271671721761769770771772773781821871 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •