Bir sorum olacak; diyelim ki itirazlarımız dikkate alındı ve SPK şu fiyatın altında tahsisli yapamazsın dedi. Bunun üzerine şirket o zaman ben sermaye artırımı yapmaktan vazgeçtim diyebilir mi?
Bir sorum olacak; diyelim ki itirazlarımız dikkate alındı ve SPK şu fiyatın altında tahsisli yapamazsın dedi. Bunun üzerine şirket o zaman ben sermaye artırımı yapmaktan vazgeçtim diyebilir mi?
Su akar yatağını bulur...
Yazdıklarım beni bağlar, asla yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
O zaman şirket yatırım için 250 milyon TL bulmak zorunda demektir.
Şirket bu fiyattan kullanmam derse,, PD/DD 15:6 Tl olan kendi hissesini almama yönünde tercih kullanmayarak zaten yerlerde olan itibarını iyice çukura gömmüş olur.
SPK ne fiyat belirlerse belirlesin o 250 milyonu kasaya koymak zorunda.
Ben de derim ki senin 250 milyon TL var ise, bağlı ortaklığın Osman Akça Tar. Ürün. İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş. nin Menderes Tekstile 404 milyon TL borcu var. O sermayeyi Osman Akça Tarımın sermayesine ekle. Osman Akça da Tarım da o para ile Menderese olan ticari borcunun 250 milyonluk kısmını ödesin.
Böylece MNDRS e 250 milyon koymuş olursun.
Tabi bu iyi niyetli patronun yapabileceği bir şey.
Şirketin yapmak istediği sattığı ve yatırımcılardan geri alamayacağını anladığı hisseleri maliyetsiz geri alma operasyonudur.
Ben böyle olduğunu düşünüyorum.
SPK 10+ lira da belirlese tahsisli yapılacaktır. Yeter ki SPK adil bir fiyat belirlesin ve en az 3 yıl borsada satma kısıtı getirsin
Yer İmleri