Ben viopta işlem yapmıyorum yapsam da hedge için işlem yapardım ya da spot viop arbitrajı ama kaldıraçla değil param kadar.Doğrusu da budur zaten. Birileri haddini çapını bilmeyip viopta kaldıraçlı işlemler yapıyor batıyor diye viop kapatmak doğru değil. Bu kumarcı tayfa bu sevdalardan vazgeçmelidir.
Geçen sene agustos ayı yükselişinden sonra burası olsun çevrem olsun herkesi kredili kaldıraçlı işlemler konusunda uyardım.Ama o zehri alanın işi zor.Bir profosyonel için bile bir hayli zor olan bu işleri parası olan herkes yapabileceğini sanıyor.Yapamazsın varı yoğu verirsin.
Spotta 70-80 faizle kredili pozisyon almak viopta 90-100 lü faiz oranlarından pozisyon açmak nedir ya.Bunları yapanlar gerçekten uçmuş.
Ben full time ekrandayım çoğu zamanda işlem yapmam.İşlemi gerekirse yaparım illa ekran karşısındayım diye sürekli almaya satmaya kalkışmak büyük bir hatadır.Niye ekran karşısındayım çünkü sürekli izlediğim tahtalarda ya da piyasada işlem yaparken doğru karar verme oranımı artırıyor.Bir nevi futbolcunun hafta içinde idman yapması gibi.Ama benimle meslek sahibi olanların çoğunluğu bile bunu yapamaz-yapamıyor.
Bizim işte kırk gün kış olur bir gün av. Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmazmış.
Bu iki disiplin bu piyasada işlem yapan herkeste olmalı.
Bir de bazılarının sosyal medyada parasız olan bazı uygulamaların grafikleri üzerinden analiz paylaşması da çok komik oluyor.Millet kerizdi paralı ekran kullanırken.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri