Meraktan soruyorum, Peygmber efendimiz döneminde alınan Beytü'l-mal'de toplanan zekat vergi yerine geçmiyormuydu? Ayrıca bir vergi var mıydı? Yanlış atırlıyor olabilirim ama bazılarının ödedikleri vergileri zekattan düştüklerini duymuştum

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
Bir tavır sürekli söylenirse o tavır YAŞANMAZ sadece sloganda kalır.

Bizim ülkedeki müslümanlık bu.Sürekli fakiri gözetmekten ,tevazudan ,müsriflikte bahsedilir ama bu sadece sloganda kalır ve kişi KENDİNİ TATMİN ETMİŞ OLUR.

TARİKAT şeyhlerimizin malikaneleri var.(lider poz. olanların bu hayatı olamaz.çünkü binlerce kişi en temel ihtiyacını karşılayamazken)...Siyasiler,müteahhitlerimiz de aynı durumda..

Herkes malının %2.5 ini her yıl zekat verse fakir kalır mı? Vergi ayrı bir şey...

Bu koşullarda lüks içinde yaşayan hiç bir müslümanın(önder,lider konumunda olanlardan) benim için islam namına düşüncesinin anlamı yoktur.Dini sömürüyor algısını oluşturur.SADE MÜSLÜMANA bir şey diyemem..o ayrı..

Ama dini söylemleri sürekli kulanan bir siyasi profil,tarikat lideri,vakıf başkanı lüks yaşayamaz..Binlerce ümmeti MUHAMMET bu durumda iken bunu yapıyorsa söylemlerinde bir bilinç aramam..