Benim hesaplamalarıma göre 448 milyon TL civarı kambiyo kârı oluşma potansiyeli var (tabii ki rakamlar 1. çeyrek bilançolarındaki gibi kaldıysa). Döviz kuru etkisi olmasa idi 385-400 milyon tl arası 2. çeyreklik net kârı gelirdi diye bekliyorum. Geçmişte 2Ç net kâr rakamlarının genelde 1Ç net kâr rakamlarına göre azaldığını görerek böyle bir tahminde bulunuyorum.

Bu durumda küçük olanı baz alırsam 385 + 448 (kambiyo kârı) = 833 Milyon TL civarı 2. çeyrek kârı gelebilir. Bunlara önceki 3 çeyreği ilave edersek 833 + 445 + 376 + 325 = 1.979 Milyon TL civarı Yıllıklandırılmış Net Kâr oluşabilir. Bu da yıllıklandırılmış net kârda daha önceki zirve rakamı olan 1.611 Milyon TL'lik rakamı geçmiş olur, ve yeni zirve pozitif etki yapabilir.

An itibariyle Piyasa Değeri 12.581 Milyon TL. Fiyat aynı kalırsa bu yıllıklandırılmış net kâra göre f/k 6,36 civarı oluşuyor.

Pandemi döneminde genelde 8 f/k ile 12 f/k arası hareket ediyordu. Sonrasında ekstrem sapmalarını hariç tutarsak 4.50-8.50 f/k arasında fiyatlanmaya devam etti. Pandemi döneminde çok iyi bilançolar ve çok iyi büyüme rakamları getirecek beklentileri biraz daha makul fiyatlanmasını sağlıyordu. Sonrasında bu beklentiler boşa çıktı bir nevi. Bilançolar iyi olsa da büyüme rakamları düşmüştü.

Şimdi yine 'iyi bilançolar ve iyi büyüme serisi başlayacak' beklentisi hakim olursa 12 aylık dönem sonuna doğru 8-12 f/k'lı fiyatlanma bölgelerine atak yapabilir, Bist'in de gazıyla. Bu durumda sene sonuna doğru 3'lü rakamlar görme potansiyelimiz var. Yok gelecek rakamlar o hissi/beklentiyi oluşturmazsa, fiyat kendini o banda atamayabilir ve Ocak ayı ortalarına kadar 55-85 TL fiyatlar arası bir süre salınabiliriz.

Kişisel beklentim bu yönde. Öngörülerim hatalı olabilir, bu sebeple yatırım tavsiyesi değildir.