Anadoluda herhangi bir ile gidin. En çok arsası evi olanlar ya doktordur ya dişçi ya eczacı. Ama ne hikmetse sürekli de ağlarlar. :-)
Yeni görüntülere ulaşıldı... Hastalarından bıçak parası isteyen doktorla ilgili gelişme: Rüşvetin listesini tutmuş, paraları aylara bölüp not almış.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/y...almis-42317125
Yiğidi öldür hakkını yeme derler ya ; siz yiğidin hakkına girmişsiniz. Sizin yazdığınız mesele 2000 lerin başına kadar dı. Doktorlar özellikle son 15 yıldır yıldırıldı. Lafa gelince eğitimden dem vururuz ama bir hekimin hangi sıkıntılı dönemden geçerek geldiğini nedense bir türlü irdelemeyiz. İlkokuldaki çocuğu için zorlanan veliler TIP fakültesinde 6 yıl okutmanın ne demek olduğunu biliyor mu ?
Kamuda bütün ücret dengesi zaten bozuldu ( bilerek- isteyerek ) Yeni işe giren imam, polis, mühendis, hekim aşağı yukarı aynı maaşı alıyor. Bu durum normalse mesele yok. Hekimler dönemlerinin en başarılı öğrencisi olduklarından matematik zekalarını da kullanarak finans işini iyi yönetiyor ve ev- araba vb. yatırımlar yapabiliyor. İlkokul mezunu müteahhit sorgulanmıyor ama beyaz yaka sorgulanıyor. Bu forumda bile herkes kendi açısından bakıyorsa geniş bakamıyorsa ülkeyi zaten konuşmaya gerek yok.
Master yapmamış mühendis kalmadı. Onlarda 6 sene okuyor, çoğu da doktora da yapıyor. Mühendislerin niye doktorlar kadar sesi cikmiyor?
Kamuda calisan maaşlı kesim içinde en kayirilan grup doktorlar disciler Eczacılar.
Serbest calisanlar zaten daha da şanslı. Türkiye de gelir vergisi veren yok. Serbest çalışan boyacı fayasnci anahtarci muteahhit daha çok kazanıyor.
Gelir vergisi veren yok Turkiyede. Zaten sorun burada. Kim kimi tutarsa.
Anadolu zengin dolu.![]()
Şimdiye kadarki kiracılarımın çoğu anadoludan gelen öğrenciler.
Çocuğuna sıfır Audi alan mı dersiniz,
koca daireyi tek başına çocuğu için tutup 1 asgari ücretten fazla kira veren mi dersiniz,
öğrenci evine spotçudan değil de mağazadan mobilya döşeyen mi dersiniz,
neler var neler anadoluda.
Hani öyle esrar kaçakçısı gibi tipler de değillerdi ha.
Antalyada klimacı, bursada mühendis, başka illerde gıda toptancısı, şuncu buncu işte..
Depremde gördük, mutfağı benim salonumdan büyük olan daireler varmış hatayda, maraşta..
Kim fakir?
Benden daha fakirini göremiyorum etrafta.
Mahallede en ucuz araba benimki. Kan emici zalım ev sahibiyiz güya..
Trakya da aynı.
Yazları gidiyorum, çiftçide iki çeker massey ferguson kalmamış. Hepsi 4 çeker ve yeni model..
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Alıntı yaptım ama sizinle tartışmak için değil. Konunun devamı kopmasın diye......
Eşimin akrabası kuşadasında muhasebeci. Oğlu üniversite giriş sınavında ortanın altında alınca Ankara da bir özel ünv. de Bilgisayar mühendisliğine yazdırdı. Mezun oldu, babasının yanında çalışırken AKP ilçe yönetiminde olan babasının '' zoruyla '' İzmir yüksek teknoloji enstitüsüne master için haftada 2 gün gidip gelmeye başladı ve 3 yılda Dr. ünvanı aldı. Şimdi Aydın Üniversitesinde öğretim elemanı.
Babası , kuşadasında gayrimenkul zengini. Düğünde harcadığı para benim tüm servetimi alır. yani gemisini yüzdüren kaptan. Yine sözümdeyim, istinalar kaideyi bozmaz. Birkaç özel ünv. hariç Tıp doktorlarının diğerleriyle kıyaslanamayacağı açık. Herhangi bir hekim, hastasının zarar görmesini asla isteyemez. Mesaileri ağır. Bunu bilenler bu mesleği de yıpratmak için azeri, suri, sırp, afgan, siyahi hekimlerle dolduruyor. Sonra da meşhur - giderseniz gidin - noktası....
Merkezin faiz kararını borsa da döviz de coşkuyla karşıladı. bakalım dışardan vaad edilen dövizler gelecek mi ..
Umutabi bu konuları zamanında konuştuk.Gene tartışmaya gerek yok.
Yer İmleri