Sayfa 170/436 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270 ... SonSon
Arama sonucu : 3484 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: KAREL - Karel Elektronik

1. Şirketimizin elektrikli otomobillere yönelik yaptığı faaliyetlerle ilgili olarak; Karel'in resmi sitesinde "Otomobil Projeleri" başlığı altında "Geliştirilen yüksek teknoloji ve üzerinde gömülü yazılım yer alan ürün gruplarının global araç üreticileri tarafından kullanılabilmesi için gerekli olan otomotiv süreçleri araştırma geliştirme faaliyetleri kapsamında devreye alınmıştır ve ASPICE seviye 2 hedefi ile proje faaliyetleri yürütülmektedir." ifade edilmektedir.
    Peki ASPICE nedir? ASPICE, otomotiv endüstrisindeki yazılım geliştirme süreçlerinin değerlendirilmesi için yaygın olarak tanınan uluslararası bir standarttır. ASPICE, yazılım geliştirme süreçlerinin değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi için bir çerçeve sunar ve otomotiv endüstrisi için üretilen yazılımların kalitesinin gerekli standartları karşılamasını sağlar. Bu standart, verimsizliklerin tespit edilip ortadan kaldırılmasına, iletişimin geliştirilmesine ve maliyetlerin düşürülmesine yardımcı olduğu için yüksek kalitede yazılım üretmeyi hedefleyen otomotiv firmaları için vazgeçilmezdir.
    Seviye 2 ise; iş ürünlerini güvenilir bir şekilde teslim edebileceğinizi ve iş ürünlerine ek olarak ASPICE standartlarına neredeyse veya tamamen ulaşabilieceğinizi ifade etmektedir.
    Özetle, KAREL'in planları TOGG'la sınırlı değildir. ASPICE standardında iyi yazılım ürünleri geliştirerek küresel rekabetçi bir marka olmayı hedeflemektedir.

Neyse son cümlem bir sene sonra görüşürüz 2023 kasım karel 30 TL vestel 60 TL

3. geçen bilonçoda zarar 100 milyon bu bilançoda 179 milyon gelecek bilançoda ne kadar olacak ?
    mühendis kardeşler tv ye çıkıp öyle düzelteceğiz böyle toplayacağız diyip durdu artık şirkette güven ve inandırcılık sıfır
    şirketin tek bildiği bedelli yap vadesi gelmiş borç öde
    15 lerden 30 lar gitmesi belki bilonçolarda zarar biraz erimiştir diyeymiş pazartesi itibari ile sağlam bir düşüş gelir artık

4.  Alıntı Originally Posted by erhankod Yazıyı Oku
    geçen bilonçoda zarar 100 milyon bu bilançoda 179 milyon gelecek bilançoda ne kadar olacak ?
    mühendis kardeşler tv ye çıkıp öyle düzelteceğiz böyle toplayacağız diyip durdu artık şirkette güven ve inandırcılık sıfır
    şirketin tek bildiği bedelli yap vadesi gelmiş borç öde
    15 lerden 30 lar gitmesi belki bilonçolarda zarar biraz erimiştir diyeymiş pazartesi itibari ile sağlam bir düşüş gelir artık
    net faaliyet karı uçmuş ciro uçmuş ben 6 aylıktan iyi buldum...5,5 milyar ciro yapan şirkette 100-200 milyon zarar hiçbirşey...gönül ister ki zarar değil kar olsaydı ama finansal gider kısmına çözüm bulamıyorlar...ihracatın payı gün geçtikçe artıyor...bu hızla giderse bir kaç yıla %30-40 ihracat yapan şirket olur...sadece 6 aylık zarar açıkladı dersen haklısın ama ben şirketin gelecek vaad edip etmediğine bakıyorum...o yüzden 1 lot bile satmayı düşünmüyorum...2 milyardan 5,5 milyara çıkan bir ciro var 9 aylıkta...şirket agresif büyüyor yatırımlar yapıyor büyüme hisselerinde bu böyle olur...bu hissede bilanço oturmuş değil bir anda ciddi karda yazabilir o günlerde gelecek...şirketin piyasa değeri ciro kıyaslaması çok düşük neredeyse cirosu kadar piyasa değeri olacak yıl sonunda...

Alıntı Originally Posted by WIPER Yazıyı Oku
    net faaliyet karı uçmuş ciro uçmuş ben 6 aylıktan iyi buldum...5,5 milyar ciro yapan şirkette 100-200 milyon zarar hiçbirşey...gönül ister ki zarar değil kar olsaydı ama finansal gider kısmına çözüm bulamıyorlar...ihracatın payı gün geçtikçe artıyor...bu hızla giderse bir kaç yıla %30-40 ihracat yapan şirket olur...sadece 6 aylık zarar açıkladı dersen haklısın ama ben şirketin gelecek vaad edip etmediğine bakıyorum...o yüzden 1 lot bile satmayı düşünmüyorum...2 milyardan 5,5 milyara çıkan bir ciro var 9 aylıkta...şirket agresif büyüyor yatırımlar yapıyor büyüme hisselerinde bu böyle olur...bu hissede bilanço oturmuş değil bir anda ciddi karda yazabilir o günlerde gelecek...şirketin piyasa değeri ciro kıyaslaması çok düşük neredeyse cirosu kadar piyasa değeri olacak yıl sonunda...
    agresif bir büyüme yok, hatta geçen döneme göre küçülme var... geçen yılki 9 aylıklarda DAİCHİ nin ilk 6 ayı gelir tablosunda yer almadığı için geçen yıl 9 aylığına göre yüksek gözüküyor...

2. çeyreğe göre:

dolar bazında toplam ciro %7, ihracat%24 düşmüş

6.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    agresif bir büyüme yok, hatta geçen döneme göre küçülme var... geçen yılki 9 aylıklarda DAİCHİ nin ilk 6 ayı gelir tablosunda yer almadığı için geçen yıl 9 aylığına göre yüksek gözüküyor...

2. çeyreğe göre:

dolar bazında toplam ciro %7, ihracat%24 düşmüş
    dolar bazında bakarsan endeks 10 yıl önceye gelemedi...dolar bazında kazanç sağlayan hisse bulmak bir elin parmağını geçmez...hisse performansı piyasa algısı bize ne olduğunu yarın gösterir...

7. 2020 yılında 646 milyon 2023 yılında 5,4 milyar ciro yapmış ilk 9 ayda...O zaman dolar şuydu buydu hesabı bana göre mantıklı değil...dolar bazında da büyümek için daichi alındı romanyada fabrika kurulacağı söylendi nokia işbirliği söylendi vs. o günleride görürüz inşallah...eregl vestl asels vs bakınca karel ciro performansı çok iyi..

8.  Alıntı Originally Posted by WIPER Yazıyı Oku
    2020 yılında 646 milyon 2023 yılında 5,4 milyar ciro yapmış ilk 9 ayda...O zaman dolar şuydu buydu hesabı bana göre mantıklı değil...dolar bazında da büyümek için daichi alındı romanyada fabrika kurulacağı söylendi nokia işbirliği söylendi vs. o günleride görürüz inşallah...eregl vestl asels vs bakınca karel ciro performansı çok iyi..

Faaliyet raporundan.

2023 yılı dokuz ay ciromuz 2022 yılı son çeyrek ciromuzdan TL bazında %164 fazla gerçekleşirken, USD bazındaise %112 daha fazla gerçekleşmiştir. 2023 yılı ilk dokuz aybrüt karımız 1.031 Milyon TL ken 2022 yılı ilk dokuz ayında484 Milyon TL şeklnde gerçekleşmiştir. Diğer bir ifade ilebrüt karımız geçen sene ilk dokuz ayına göre % 113artmıştır.

2023 yılı esas faalyet karımız 2022 ilk dokuz ayına göre%111 artarak 364 Milyon TL’den 767 Milyon TL’ye çıkmışolup , esas faaliyet karımızın ciroya oranı %14 olmuştur.2022 yılı ilk dokuz ay net finansman gider 352 Milyon TLolmuş ve ciroya oranı %17 şeklnde gerçekleşmişken 2023yılı son çeyrek net finansman gideri 875 Milyon TL olmuş veciroya oranı %16 şeklnde gerçekleşmiştir. Vergi sonrasıkarımızın satışa oranı 2023 yılı ilk dokuz ayında %-3 olarakgerçekleşmiştir.

2022 yılı sonunda 4.510 Milyon TL olan aktf büyüklüğümüz1.288 Milyon TL ve %29 artarak 2023 yılı ilk dokuz ayında 5.799Milyon TL’ye yükselmiştir

Şu finansman giderinden kurtulsaydı çok farklı olurdu, mal toplu tahtacı ne yapmak istiyorsa onu yapar, son günlerde hissenin canını okudular zaten, Karel yatırımcısı farklıdır, neyin ne olduğunu iyi bilir, giden gider kalan kalır, benim için sıkıntı yok, net kar olmasa da diğer kalemler ortada, zaten kar olsa temettü mü verecek sanki.
    Hisse geleceği satın alsın yeter.

Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Sayfa 170/436 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •