Originally Posted by
Ayasofya 2005
Benim kayınço köyde hayvan beslerdi eli tornavida tutar becerirdi köyde tamirat işleri yaptığı olurdu aileden. Konya'ya geldi köyü bırakıp. Şuan aylık en az 150 bin kazanıyor kapı, pencere, dolap, çeşme tesisatı, boya badana, parke vs A dan Z ye her işi yapıyor. 24 saat çalışsa yine yoğun çok yüksek paraya iş yapıyor. Yanında yardımcı olarak çalışana bulursa 1000 TL veriyor ama bulamıyor. Kış sezonu bile yoğunluk var. Çevremde işsiz mesleği olmayanlara gel bu işi öğren aylık 100 bin kazanırsın diyorum. Adam asgari ücret ile çalışıyor bu inşaat tadilat işlerini öğrenmeye yanaşmıyor. 20 sene sonra sanayiden tut oto tamircisi her türlü tamir tadilat vs çalışan çoğunluk yabancı olacak böyle giderse. Bizim komple eğitim sistemini değiştirmemiz gerekir. Okullar vakit geçirecek yer olmamalı. Şırnak ziraat fakültesi 6 yılda kaç mezun vermiş bakın. Uygulama hastanesi kliniği olmayan yerlerde diş hekimliği fakültesi tıp fakültesi var.
30 Yıl sonra berber bulamayacağız, gerekse artık bana lâzım olmaz da.
Benim eski bir arkadaşım okuyacak adam değildi, çocukluğunda Almanyada bunu maden direği (Ne öğretiliyorsa) okuluna/sınıfına ayırmışlar, oturduğu yer o zamanlar linyit madeni bölgesiydi.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer İmleri