Sayfa 812/1001 İlkİlk ... 312712762802810811812813814822862912 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 6,489 - 6,496 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1. https://twitter.com/AliArifAkturk/st...cC_L4Ayxg&s=19

Dün çok büyük bir inşaat sirketinin en tepesindeki birisiyle beraberdim. 85 milyonluk ülkede inşaatlarda çalışacak insan bulamadiklarindan şikayetlendi. Bu sizde mi böyle dedim. Her sirkette böyleymiş. Ozbekistan’dan insaat işçisi getiriyormuş sektör. Benzer durum sanayide de aynı. Suriyeli göçmenler boşluğu dolduruyor. TC vatandaşı çalışmıyor. Bunun nedenlerini uzun uzun tartışabiliriz.

2.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    https://twitter.com/AliArifAkturk/st...cC_L4Ayxg&s=19

Dün çok büyük bir inşaat sirketinin en tepesindeki birisiyle beraberdim. 85 milyonluk ülkede inşaatlarda çalışacak insan bulamadiklarindan şikayetlendi. Bu sizde mi böyle dedim. Her sirkette böyleymiş. Ozbekistan’dan insaat işçisi getiriyormuş sektör. Benzer durum sanayide de aynı. Suriyeli göçmenler boşluğu dolduruyor. TC vatandaşı çalışmıyor. Bunun nedenlerini uzun uzun tartışabiliriz.
    Bunun tek nedenini daha önce defalarca yazdım. Bizim eğitim sistemi 23 yaşına kadar gençleri uyduruk bölümlerde avutuyor. 23 yaşında mezun olan genç masa başında iş pembe panjurlu ev masasında kahvesini hayal ediyor. Konya'da yeni hukuk fakültesi mezunu avukata bile asgarî ücret vermiyorlar. Kaldı ki diğer bölümlerden mezunlar düzgün iş bulsun. Bir ara burada yazmıştım elektrik elektronik mühendisliği mezunu yakınıma staj yeri bile bulamadık Konya'da muhtemelen o genç iş bulduysa Konya dışında bulmuştur. Türkiye de yabancılar olmasın ne sanayi ne inşaat sektörü yürümez. Muhtemelen de. 20 -50 sene sonra bu ülkede azınlık olmaya başlayacağız.

3. Benim kayınço köyde hayvan beslerdi eli tornavida tutar becerirdi köyde tamirat işleri yaptığı olurdu aileden. Konya'ya geldi köyü bırakıp. Şuan aylık en az 150 bin kazanıyor kapı, pencere, dolap, çeşme tesisatı, boya badana, parke vs A dan Z ye her işi yapıyor. 24 saat çalışsa yine yoğun çok yüksek paraya iş yapıyor. Yanında yardımcı olarak çalışana bulursa 1000 TL veriyor ama bulamıyor. Kış sezonu bile yoğunluk var. Çevremde işsiz mesleği olmayanlara gel bu işi öğren aylık 100 bin kazanırsın diyorum. Adam asgari ücret ile çalışıyor bu inşaat tadilat işlerini öğrenmeye yanaşmıyor. 20 sene sonra sanayiden tut oto tamircisi her türlü tamir tadilat vs çalışan çoğunluk yabancı olacak böyle giderse. Bizim komple eğitim sistemini değiştirmemiz gerekir. Okullar vakit geçirecek yer olmamalı. Şırnak ziraat fakültesi 6 yılda kaç mezun vermiş bakın. Uygulama hastanesi kliniği olmayan yerlerde diş hekimliği fakültesi tıp fakültesi var.

ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX şirketine ait Starship roketi, bugün yapılan fırlatmadan yaklaşık 2,5 dakika sonra infilak etti.

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Benim kayınço köyde hayvan beslerdi eli tornavida tutar becerirdi köyde tamirat işleri yaptığı olurdu aileden. Konya'ya geldi köyü bırakıp. Şuan aylık en az 150 bin kazanıyor kapı, pencere, dolap, çeşme tesisatı, boya badana, parke vs A dan Z ye her işi yapıyor. 24 saat çalışsa yine yoğun çok yüksek paraya iş yapıyor. Yanında yardımcı olarak çalışana bulursa 1000 TL veriyor ama bulamıyor. Kış sezonu bile yoğunluk var. Çevremde işsiz mesleği olmayanlara gel bu işi öğren aylık 100 bin kazanırsın diyorum. Adam asgari ücret ile çalışıyor bu inşaat tadilat işlerini öğrenmeye yanaşmıyor. 20 sene sonra sanayiden tut oto tamircisi her türlü tamir tadilat vs çalışan çoğunluk yabancı olacak böyle giderse. Bizim komple eğitim sistemini değiştirmemiz gerekir. Okullar vakit geçirecek yer olmamalı. Şırnak ziraat fakültesi 6 yılda kaç mezun vermiş bakın. Uygulama hastanesi kliniği olmayan yerlerde diş hekimliği fakültesi tıp fakültesi var.
    30 Yıl sonra berber bulamayacağız, gerekse artık bana lâzım olmaz da.

Benim eski bir arkadaşım okuyacak adam değildi, çocukluğunda Almanyada bunu maden direği (Ne öğretiliyorsa) okuluna/sınıfına ayırmışlar, oturduğu yer o zamanlar linyit madeni bölgesiydi.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Valla yok gibi, iş görür olan bir tek Fransanın Rafale teyyaresi kaldı.

İsveçin bir tayyaresi var ama, o orta seviye bir uçak F16 veya F35 ile karşılaştıralamaz bile.

Rusyanın MIG21'leri var, Çin ise MIG çakmasıyla uğraşıyor, zaten bunlarda NATO sistemleri ile uyumlu değil.

Japonya ile Güney Kore bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, keza Hindistan ve galiba Pakistanda uğraşıyor.

Rafaleye gelince, 1980'li yıllarda ABD yine F16 vermemişti, Rafale alalım dediler i b n e Fransızlar da çamura yatmışlardı.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Yani savaş teyyaresi denilince elini attığında bulunan bir şey değil, büyük yolcu tayyaresi alacam bile desen 2 şık var A. Boeing B. Airbus.

Ayrıca biz niye savaş teyyaresi aroyoruz, zaten yaptığımız bir şey değilmi?
    Son düzenleme : reha kaya; 19-11-2023 saat: 01:52.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

8. Alamanya, ABD nin izin vermediği bi şeyi satamaz, ABD de İsrail lobisi onay vermeden, izin veremez, İsrail lobisi de İsrail devleti ile papaz olanlara onay vermez, dön baba dönelim, olduk. Buradan İsrail devleti ile kanka olalım anlamı çıkmasın, bu herif lerden dost olmaz ama durumu buna göre idare etmek lazım.
    Seyyare yi yaptık sıra teyyare de... Yersen Kirşen..
    Ama basın toplantısında vermezsen verme denmesi yerine uçağı vermezsen ben de mülteci ve tahıl işine karışmam mı deseydiniz. Bi yerde bi hata var ama sen soykırım yaptın demek iyi olmuş...
    2023 hedefleri yanlış yazılmış 2123 olacakmış.
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

Sayfa 812/1001 İlkİlk ... 312712762802810811812813814822862912 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •