Arama sonucu : 5758 madde; 1 - 8 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    bir bilançoda da ilaç satışı üzerinden süpriz yap ve bizi şaşırt deva. hep mi beklentiye yakın gelir bilanço, burada tahmin edenler piyasada uzmanlar filan her zaman yakın geliyor. atıyorum 5 beklenir, 15 getir 30 getir o zaman ilgi olur hisseye.
    Kardeş, bu kadar regüle, neredeyse tek alıcının devlet olduğu ve her ay sektör verilerinin açıklandığı ortamda nasıl sürpriz olsun.Üstelik en muhafazakar sekötrdür, kolay kolay ürün değişimi olmaz, bir doktor bildiği bir ilacı yazıyorsa, dur bu sefer de bunu yazayım demiyor..Bu sebeplerden fazla sürpriz beklemeyin, hatta bu yüzden yeni ürünlerimizin pazar payı alması da çok yavaş oluyor.

Sürpriz beklememiz gereken tek alan, bence, ihracat rakamlarıdır. Özellikle geçen yıldan bu yana böyle bir sürpriz bekliyoruz, ama normal trend dışında bir artış yok.

Yeri gelmişken ihracatta, eies genel sekreteri malkoç, yurt içi fiyatların referans fiyat olarak ihracata da baz teşkil ettiği ve bu düşük fiyatlardan ihracat yapmanın da anlamlı olmadığını ifade etmiş.

İhracatta yurt içi fiyatları ne kadar etkili bilmiyorum. Serbest piyasa sonuçta,ama bizim yaptığımız gibi komşu ülkeler de tr deki fiyat baz alınır, bize ihracat yapacaksanız tr deki fiyatı baz almak zorundasınız filan mı deniyor?
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

İhracatta yurt içi fiyatları ne kadar etkili bilmiyorum. Serbest piyasa sonuçta,ama bizim yaptığımız gibi komşu ülkeler de tr deki fiyat baz alınır, bize ihracat yapacaksanız tr deki fiyatı baz almak zorundasınız filan mı deniyor?
    Eylül ayında bu konuyu tekrar forumda konuşmuştuk mail atıp sormuştum gelen cevabı tekrar paylaşayım.

Yurt dışına yapılan satışlarda ilaç fiyatları Türkiye’den bağımsız olarak belirlenmektedir.

Saygılarımızla,

3.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    Eylül ayında bu konuyu tekrar forumda konuşmuştuk mail atıp sormuştum gelen cevabı tekrar paylaşayım.

Yurt dışına yapılan satışlarda ilaç fiyatları Türkiyeâ€â•den bağımsız olarak belirlenmektedir.

Saygılarımızla,
    Konuyu ve paylaşımını hatırlıyorum. Ancak şeref Malkoç un açıklamaları sürekli iç piyasa fiyatlarının ihracat birim fiyatlarını düşürdüğü şeklinde. Belki doğrudan bir ilişki yoktur ama pazarlık gücünü düşürüyordur.

Bu durumda ilaca erişimin bu kadar önemli olduğu bir dönemde ihracat miktarımızın yeterince artamaması izaha muhtaç (Pandemi sonrası ilaç gibi kritik sektörlerde Çin’e bağımlı olmama adına alıcılar çeşitlendirme yapmaya çalışıyor)
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Konuyu ve paylaşımını hatırlıyorum. Ancak şeref Malkoç un açıklamaları sürekli iç piyasa fiyatlarının ihracat birim fiyatlarını düşürdüğü şeklinde. Belki doğrudan bir ilişki yoktur ama pazarlık gücünü düşürüyordur.

Bu durumda ilaca erişimin bu kadar önemli olduğu bir dönemde ihracat miktarımızın yeterince artamaması izaha muhtaç (Pandemi sonrası ilaç gibi kritik sektörlerde Çine bağımlı olmama adına alıcılar çeşitlendirme yapmaya çalışıyor)

Üstelik en muhafazakar sekötrdür, kolay kolay ürün değişimi olmaz, bir doktor bildiği bir ilacı yazıyorsa, dur bu sefer de bunu yazayım demiyor..Bu sebeplerden fazla sürpriz beklemeyin, hatta bu yüzden yeni ürünlerimizin pazar payı alması da çok yavaş oluyor

Bence burda yazdığınız ihracat içinde geçerli ürün ilaç olduğu için süreç çok yavaş ve zorlu ilerliyor ruhsat almak uzun bir süre pazardan pay almak uzun bir süre emekleye emekleye gidiyoruz.

5.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    Üstelik en muhafazakar sekötrdür, kolay kolay ürün değişimi olmaz, bir doktor bildiği bir ilacı yazıyorsa, dur bu sefer de bunu yazayım demiyor..Bu sebeplerden fazla sürpriz beklemeyin, hatta bu yüzden yeni ürünlerimizin pazar payı alması da çok yavaş oluyor

Bence burda yazdığınız ihracat içinde geçerli ürün ilaç olduğu için süreç çok yavaş ve zorlu ilerliyor ruhsat almak uzun bir süre pazardan pay almak uzun bir süre emekleye emekleye gidiyoruz.
    İlaç firmalarının pazar payı kapma yarışı çok çetin

Hastanelerde bunu bizzat canlı olarak görüyoruz

Firma elemanları kapı kapı doktorları ziyaret edip

yeni ürünlerini hekimlere tanıtıyorlar. Zorlu bir süreç

Deva'nın bu konudaki çalışmaları ne derece yeterli bilmiyorum
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Bu durumda ilaca erişimin bu kadar önemli olduğu bir dönemde ihracat miktarımızın yeterince artamaması izaha muhtaç (Pandemi sonrası ilaç gibi kritik sektörlerde Çin’e bağımlı olmama adına alıcılar çeşitlendirme yapmaya çalışıyor)
    Deva özelinde yada herhangi bri ülke özelinde değil ama genel olarak şunu söyleyebilirim ki ilaç fiyatları genellikle diğer ülkelerle kıyaslanarak belirleniyor. Özellikle ilk ruhsat aldığı/piyasaya çıktığı ülkedeki fiyata göre ilerliyor. Türkiyedeki fiyat 5 ülkenin en düşük euro fiyatı ile devletin belirlediği euro kuro üzerinden ve bazı durumlarda ek özel regülasyonlarla belirleniyor. O yüzden firmalar her ülkede(özellikle başka ülkelere referans olan ülkelerde) fiyata göre hareket ediyor. Bazen şirketler ilacı bu sebepten ötürü pazardan ilacı çekiyor.

7.  Alıntı Originally Posted by tıbbıyeli Yazıyı Oku
    Deva özelinde yada herhangi bri ülke özelinde değil ama genel olarak şunu söyleyebilirim ki ilaç fiyatları genellikle diğer ülkelerle kıyaslanarak belirleniyor. Özellikle ilk ruhsat aldığı/piyasaya çıktığı ülkedeki fiyata göre ilerliyor. Türkiyedeki fiyat 5 ülkenin en düşük euro fiyatı ile devletin belirlediği euro kuro üzerinden ve bazı durumlarda ek özel regülasyonlarla belirleniyor. O yüzden firmalar her ülkede(özellikle başka ülkelere referans olan ülkelerde) fiyata göre hareket ediyor. Bazen şirketler ilacı bu sebepten ötürü pazardan ilacı çekiyor.
    Yaşlı annemin kullandığı madopar diye bir ilaç var

Parkinson hastalığı için kullanıyor. 4-5 aydır ilaç

piyasada yok. Deva üretiyordu daha önce.

Her nedense üretimi durdurmuş. Muhtemelen

sizin söylediğiniz nedenlere dayalı olarak üretmiyor
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •