Sayfa 550/716 İlkİlk ... 50450500540548549550551552560600650 ... SonSon
Arama sonucu : 5727 madde; 4,393 - 4,400 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    Değerli Ortak,

EMli 12 aylıktan, EMsiz 9 aylık farkı alarak elde edeceğimiz rakam, son çeyrek faaliyet performansını vermiyor.. aynen, ciroyu vermediği gibi...

çünkü; EMnin tüm yıl etkisi sadece Q4 sonunda hesaplandığı için (geçiş döneminde tüm şirketlerde böyledir ve olağandır) son çeyrek içine yazıldı..

eğer firmanın 2023 performansını yorumlamak istiyorsak, önerim:
    1-EMli 2022 ile karşılaştırmak,
    2-diğer firmalarla 2023 bazında karşılaştırmak..

buna göre, yıllık bazda elimizde 2 tane EMli ve karşılaştırmalı mali tablo var.. çeyreklik olarak ise EMli bazda ilk bilançoyu 2024 Q1 sonunda göreceğiz.

belirttiğiniz gibi; tahmin yapmak epeycene zorlaştı.. hele ki dışardan bakanların (içerdeki bilgiye sahip olmayanların), ertelenmiş vergi satırını tahminlemesi epeycene imkansıza yaklaştı.. faaliyet sonucu (brüt kar ve favök) olarak kötü bir bilanço beklemiyorum..

Abi dediğin gibi bakmak elbette daha doğru öyle bakarsak , brüt kar marjı %33 den %42 ye çıktı diye sevinmeliyiz ama bizim brüt kar marjlarımız hep %50 üzerindeydi em den önce.

Sevgilerimle

2.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Abi dediğin gibi bakmak elbette daha doğru öyle bakarsak , brüt kar marjı %33 den %42 ye çıktı diye sevinmeliyiz ama bizim brüt kar marjlarımız hep %50 üzerindeydi em den önce.

Sevgilerimle
    EMli sonuçlarda, EMsiz sonuçlara göre; üretim ve ticaret şirketlerinde brüt kar marjı (brüt kar / net satış) hep düşer.. çünkü,
    burdaki enflasyon kaynaklı marj, EM gereği parasal kar satırına postalanır.. mekanizma böyle..

bizim brüt kar marjoımız EMsiz olarakhep %60a yakındı.. EM oransal olarak dolayısıyla, düştü.. yani, yeni "normalimiz" %60 değil.. fakat, Q1 2024te ise; şöyle bir durum var: Q1de tüm çeyrekte etkili olmak üzere %25 de zammımız var..

bu nedenle; "faaliyet performansı" olarak kötğü bir performans beklemiyorum..

3. Nisan pazar verileri açıklanmış. Kutu satışı aynı gibi, ciro %72 büyümüş sektörde. Temmuz'da zam şart, Haziran ikinci yarısından itibaren ilaç yoklukları başlar. Firmalar üretimi kısacak mecburen. Temmuz'da %25 zam bekliyorum ben.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. İki yeni ruhsat almışız hayırlı olsun
    birincisi Fluzavir 12 mg/ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Toz, 75 ML Oseltamivir fosfat J05AH02 DEVA HOLDİNG A.Ş.

https://www.ilacabak.com/oseflu-30-m...-30-sase-25660

isminden de anlaşılacağı üzere inflanza ilacı hani inflanza salgını olduğunda bulunamayan meşhur ilaç

ikincisi ilaç kanser ilacı orjinalinin kutu fiyatı 76.000 TL bu ilaçta ilk jenerik olmuşuz gibi görünüyor

Erigib 150 mg Sert Kapsül, 28 ADET Vismodegib L01XJ01 DEVA HOLDİNG A.Ş.

https://www.ilacabak.com/erivedge-15...t-kapsul-17630

ilk ilaç çok yüksek pazar payına sahip bir ilaç ikinci ilaç çok pahalı kanser ilacı ve ilk jenerik olmuşuz şu ilaçların ruhsatını kendi argesinde genil yapsaydı öyle bir kapla duyururdu ki genil yatrımcıları şu an bisti ateşe vermişlerdi

5.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    İki yeni ruhsat almışız hayırlı olsun
    birincisi Fluzavir 12 mg/ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Toz, 75 ML Oseltamivir fosfat J05AH02 DEVA HOLDİNG A.Ş.

https://www.ilacabak.com/oseflu-30-m...-30-sase-25660

isminden de anlaşılacağı üzere inflanza ilacı hani inflanza salgını olduğunda bulunamayan meşhur ilaç

ikincisi ilaç kanser ilacı orjinalinin kutu fiyatı 76.000 TL bu ilaçta ilk jenerik olmuşuz gibi görünüyor

Erigib 150 mg Sert Kapsül, 28 ADET Vismodegib L01XJ01 DEVA HOLDİNG A.Ş.

https://www.ilacabak.com/erivedge-15...t-kapsul-17630

ilk ilaç çok yüksek pazar payına sahip bir ilaç ikinci ilaç çok pahalı kanser ilacı ve ilk jenerik olmuşuz şu ilaçların ruhsatını kendi argesinde genil yapsaydı öyle bir kapla duyururdu ki genil yatrımcıları şu an bisti ateşe vermişlerdi
    bilgi için teşekkürler.

Belirttiğiniz gibi; Erigib, ilk jenerik oldu..

Türk Tıbbına hayırlı olsun, hastalarımıza şifa versin..

6. temmuzda zam sektöre ilaç gibi gelecek.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Nisan pazar verileri açıklanmış. Kutu satışı aynı gibi, ciro %72 büyümüş sektörde. Temmuz'da zam şart, Haziran ikinci yarısından itibaren ilaç yoklukları başlar. Firmalar üretimi kısacak mecburen. Temmuz'da %25 zam bekliyorum ben.

7. dikkat ediyorum gelen bilançoların çoğunluğu zarar veya düşük kar yazıyor, bu puslu havada ilk çeyrek beklediğiniz gibi hasılatın yüzde 35 kar marjı ile gelse 1.3, 1.4m yapar. bu da devanın süprizi olur, genel kurul günü mü bekleniyor bilanço. genel kurul günü bir bedelsiz kararı gelirse herşey güzel olur.

8. 2024 ilk çeyrek enf tahmin.png

Ben 800 milyon civarında bir net kar bekliyorum. Hata payı çok yüksek bir tahmin tabi. Yorumlarım şu şekilde:

1- VUK gelir tablosunda ciro endekslemesi olmadığı için SPK tablolarında daha yüksek bir ciro bekliyorum.
    2- Daha yüksek ciro, birikmiş ÜFE-TÜFE farkından dolayı daha düşük amortisman ve hammadde stoku farkından dolayı VUK gelir tablosundan daha yüksek brüt kar marjı. Sonuç olarak daha iyi bir brüt kar.
    3- Faaliyet giderlerinde endeksleme dolayısıyla daha yüksek giderler. Ar-ge gideri genelde iki tablo arasında uyumsuz ama tahmin etmek çok güç.
    4- İlk çeyrekteki USD'nin TL karşısında %9 değer kazanması sonrası yüksek kur farkı gelirleri: kur korumalı mevduat, döviz mevduatı ve eurobondlarda yüksek değerleme. Aynı zamanda ihracat alacakları kur farkı gelirleri artışı. Eurobond değerleme artışı yatırım faaliyetlerinden diğer gelirler altında.
    5- Yüksek karşılık giderleri sonucu esas faaliyetlerden diğer giderlerin yükselmesi.
    6- Parasal varlık ve yükümlülükler çok dengeli 2023 sonunda. 7 milyar TL civarı her iki taraf da. Pozitif nakit akımı beklentisi kaynaklı ilk çeyrek içinde bir miktar parasal varlık fazlalığı oluşabilir. Aynı zamanda 2023 tarafında bu taraftan ciddi bir pozitif katkı gelmişti. bu nedenle ufak da olsa pozitif katkı mümkün. Bu çeyreğe ait amortismanlar dolayısıyla çok da yüksek olmasını beklemiyorum.
    7- Vergi tarafını şu ana kadar tutturabildiğim olmadı zaten. Teşvikler efektif vergi oranının hep düşük olmasını sağladı. 2023 ilk çeyreğindeki tek seferlik ek vergi haricinde olumsuz sürpriz az yaşandı. Yine de düşük de olsa vergi ödemesi olması mümkün.

Bundan sonraki tablolarda karşılaştırma açısından da, şirket performansını daha iyi yansıtması açısından da nakit akımlarına odaklanmamızın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Sayfa 550/716 İlkİlk ... 50450500540548549550551552560600650 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •