Sayfa 919/937 İlkİlk ... 419819869909917918919920921929 ... SonSon
Arama sonucu : 7495 madde; 7,345 - 7,352 arası.

Konu: ISKUR - İş Bankası Kurucu

  1. Oflu61 sinirlenme bu kadar, sen 2011 kupasınıda bekliyor musun bunun gibi aynı hevesle 🤣

  2.  Alıntı Originally Posted by test10 Yazıyı Oku
    Emin olun o aklınıza gelen banka yetkilisinin benim kadar ticaret kanunu bilgisi yoktur.
    7240 numaralı ilk mesajımda yazdığım gibi altpazardaki işbank hisselerinin daha çok yolu olduğunu düşünüyorum ama bu durum imha nedeniyle olmayacak. Neyse tekrar tekrar aynış şeyleri yazmanın anlamı yok.

    Üsteki yazdıklarıma son bir şey eklemek istiyorum bahsetmeyi unutmuşum eksik kalmış;

    Birleşme ve Bölünme Tebliğinin 11. maddesi aynen şu şekilde (Madde birleşmeye ilişkin ancak bölünmeye ilişkin 18/3 bu maddeye atıf yapıyor)

    Pay sahiplerinin korunması

    MADDE 11 – (1) Devrolunan şirketin ortaklarının devrolunan şirkette sahip oldukları paylarını ve haklarını karşılayacak değerde, devralan şirketin payları ve hakları üzerinde istemde bulunma hakları vardır. Birleşme işlemine taraf şirketlerin karşılıklı iştirak halinde bulunması, devralan veya devrolunan şirketin kendi paylarını elinde bulundurması, devralan şirketin devrolunan şirkette ya da devrolunan şirketin devralan şirkette pay sahibi olması ve benzeri durumlar, bu istem hakkının hesaplanmasında dikkate alınır.

    Önceki mesajlarda demek isteğim tamda buydu.
    Bu dediğiniz isc için geçerli. Hak sahiplerinin korunmasına ilişkin maddede imtiyazlı ve intifa senetleri ayrı düzenlenmiş. Ticaret kanunu çok açık, yavru şirket yoluyla bölünme kısmi bölünme olarak tanımlanmış. Kolaylaştırılmış usulde bölünmenin istisnaları da açıkça belirtilmiş. Kanun hatalı derseniz bilemem ama mevcut durumda konu çok net.

  3.  Alıntı Originally Posted by DÜNYALI Yazıyı Oku
    Bu gruba yazıp birine ulaşmaktı. O kişi ile tanışmaktı. HEDEF tamam Herkes hissesine sahip çıksın. Benden bu kadar.
    Arkamdan ne yazarsanız yazın. Görmeyeceğim bile. Asla girmeyeceğim ne buraya. Ne de telegrama. )))
    sen ... di, sen o....ç... sen ş....z, sen a.a....dan çapraz çıkmış, sen p...c. sen K....pe. birisin. yönetim ister engelleyin ister atın, bu zamana kadar bu p..c in kanına girip sattırdığı insanların vebali sizin de üzerinizde, atın bunu dedik atmadınız.

  4.  Alıntı Originally Posted by Bankers Yazıyı Oku
    Bu dediğiniz isc için geçerli. Hak sahiplerinin korunmasına ilişkin maddede imtiyazlı ve intifa senetleri ayrı düzenlenmiş. Ticaret kanunu çok açık, yavru şirket yoluyla bölünme kısmi bölünme olarak tanımlanmış. Kolaylaştırılmış usulde bölünmenin istisnaları da açıkça belirtilmiş. Kanun hatalı derseniz bilemem ama mevcut durumda konu çok net.
    Öncelikle İmtiyazlı hisse dediğiniz hangi hisseler ve imtiyazları nedir lütfen bu soruma cevap verin.

    İkinci olarak kanunu hatalı yorumluyorsunuz. Hukuk mahkemelerinde maddi anlamda bir tazminat alabilmeniz için zararınızı ispat etmek zorundasınız. Bu bölünme işleminde işbankasının intifa yada pay senedi sahiplerinin zararı nedir?

  5.  Alıntı Originally Posted by test10 Yazıyı Oku
    Öncelikle İmtiyazlı hisse dediğiniz hangi hisseler ve imtiyazları nedir lütfen bu soruma cevap verin.

    İkinci olarak kanunu hatalı yorumluyorsunuz. Hukuk mahkemelerinde maddi anlamda bir tazminat alabilmeniz için zararınızı ispat etmek zorundasınız. Bu bölünme işleminde işbankasının intifa yada pay senedi sahiplerinin zararı nedir?
    Hatalı falan yorumlamıyorum, kanun açık. Maddi tazminattan bahsettiğimi de hatırlamıyorum.


    İş Bankası tarafından https://www.isbank.com.tr/bankamizi-...uyuruMetni.pdf adresinde yayımlanan taslak duyuru metninde aşağıda yer alan ifadeler yer almaktadır.
    “Türkiye İş Bankası A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek kısmi bölünmede ortaklara pay verme yoluyla bölünme değil Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin Yeni Kurulacak Şirket’teki pay ve hakları bizzat elde ederek yavru şirketini oluşturması yolu izlenmektedir. Eş deyişle, Türkiye İş Bankası nezdinde herhangi bir sermaye azaltımına sebebiyet verecek bir mal varlığı devri olmayacağından kısmi bölünme işleminde Türkiye İş Bankası ortaklarına Yeni Kurulacak Şirket’in paylarının veya başkaca hakların verilmesi söz konusu olmayacaktır.
    Sonuç olarak, Bölünme neticesinde devralan şirkette tek pay sahibi Türkiye İş Bankası A.Ş.
    olacağından, A, B veya C Grubu dahil herhangi bir Türkiye İş Bankası A.Ş. hissedarına bölünme sebebiyle yavru şirkette pay verilmeyeceğinden ortaklara pay verme halinde pay sahiplerinin veintifa hakkı sahiplerinin haklarının korunması için uygulanacak olan Türk Ticaret Kanunu’nun
    140. maddesi işbu Bölünme Planına konu kısmi bölünme bakımından uygulama alanı bulmayacaktır. Kaldı ki kısmi bölünme, Türkiye İş Bankası’nın tek pay sahipliğinde, iştirak modeliyle gerçekleştirildiğinden, paydaşların ve intifa senedi sahiplerinin Türkiye İş Bankası A.Ş.’deki safi kazanca iştirak haklarını etkileyen bir durum da söz konusu değildir.”
    İş Bankası tarafından gerçekleştirilecek kısmi bölünmede ortaklara pay verme yolu ile bölünme değil, Bankanın yeni kurulacak şirketteki pay ve hakları bizzat elde ederek yavru şirketini oluşturması yolu izlenmektedir." denmektedir.

    Türk Ticaret Kanunu m 159 b) Kısmi bölünmede, bir şirketin malvarlığının bir veya birden fazla bölümü diğer şirketlere devrolunur. Bölünen şirketin ortakları, devralan şirketlerin paylarını ve haklarını iktisap ederler veya bölünen şirket, devredilen malvarlığı bölümlerinin karşılığında devralan şirketlerdeki payları ve hakları elde ederek yavru şirketini oluşturur. yazılıdır. Yani bankanın yaptığı yavru şirket oluşturulması yöntemi tarif edilmektedir.
    Türk Ticaret Kanunu m 161 - (1) Tam ve kısmi bölünmede şirket payları ve hakları 140 ıncı madde uyarınca korunur. yazılıdır. Çok açık bir şekilde tam ve kısmi bölünmede hakların m 140 uyarınca korunması gerektiği yazılıdır.
    Türk Ticaret Kanunu m 140-
    (4) Devrolunan şirkette mevcut bulunan paylara bağlı imtiyaz hakları karşılığında, devralan şirkette eş değerde haklar veya uygun bir karşılık verilir.
    (5) Devralan şirket, devrolunan şirketin intifa senedi sahiplerine, eş değerli haklar tanımak veya intifa senetlerini, birleşme sözleşmesinin yapıldığı tarihteki gerçek değeriyle satın almak zorundadır.

    Bu kadar açık aslında. Yasama yeri meclis, bankanın hukuk müşavirliği değil.

    İmtiyazlı hisseler isa ve isb, imtiyazlarına ana sözleşmeden bakabilirsiniz, normalde yazmıyordum fakat yönlendirme yaptığınızı görünce müdahale etme gereği duydum. Bankanın tek taraflı aldığı kararlarla imtiyazlı ve intifa senetlerinin içinden geçmiş olması sizi yanıltmasın, günü gelince bu kararların altında imzası olanlara bunun faturası kesilir.

  6. Sayın Bankers;
    Maddi tazminat olarak istemeyecekseniz davanızı nasıl açacaksınız. Ben size işin hukuk mantığını anlatmaya çalışıyorum. Siz bana ticaret kanunu maddelerini kopyala yapıştır yapıyorsunuz.

    Bakın size başka bir şirketin buna benzer nitelikte bölünmesi neticesinde hakkı yenen intifa senedi sahibinin açtığı davayının talep kısmını atıyorum. Mantığını umarım anlarsınız.

    "Davacılar vekili, müvekkillerinin F. R.I.ın yasal mirasçıları olduğunu, F.R. I.'ın davalılardan M.. A..'nin kurucu hissedarlarından olup, halihazırda 199 ve 200 numaralı 2 adet kurucu hisse senedi ile 198,15 TL karşılığı nama yazılı hisse senedi sahibi bulunduğunu, davalı M.. A... 24.09.2007 tarihinde Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve 20. maddeleri uyarınca kısmi bölünme işlemine tabi tutulduğunu, kısmi bölünme suretiyle diğer davalı G.. A..'nin kurulduğunu, kurulan bu şirkete M.. A..'nin mal varlığının belirli unsurlarının ayni sermaye olarak tahsis edildiğini ve bu tahsis karşılığında Genel Yatırım'ın bu tahsise isabet eden sermaye hisselerinin M.. A... ortaklarınca iktisap edildiğini, bölünme işlemi neticesinde sadece F.R. I.ın nama yazılı hisse senedinden kaynaklı olan payına tekabül eden Genel Yatırım'da 42 adet 42,00 TL değerinde ayni sermaye niteliğinde hisse senedi verildiğini, ancak bölünme planında TTK'nın ilgili hükümleri tahtında korunması gereken intifa hakkı sahiplerinin haklarının karşılığının gösterilmediğini, bu nedenle söz konusu bölünme işlemi aslen intifa hakkı sahiplerinin haklarının karşılığı gösterilmediğinden batıl olduğunu, müvekkillerinin kurucu hisse senetlerinden kaynaklanan haklarının korunmadığını ileri sürerek, kısmı bölünme işlemlerinin 25231 sayılı Anonim ve Limited Şirketlerin Kısmi Bölünme İşlemlerinin Usul ve Esaslarının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'in “Pay Sahiplerinin ve Diğer İlgililerin Hakları†başlıklı 8. maddesine aykırı olduğundan butlanına, bunun mümkün görülmemesi halinde müvekkillerinin bölünme ile hak etmiş olmaları gereken değiş/tokuş oranına göre belirlenecek kurucu hisse senedi karşılığına gelecek oranda kurucu hisse senedi tahsisi ile bu karşılık hisselerin müvekkiller adına tesciline veya belirlenecek kurucu hisse senedi karşılığına gelecek oranda kurucu hisse senedinin rayiç değeri üzerinden bedelinin tespiti ile davalılardan tahsilini talep ve dava etmiştir."

    Bakın burda şahıs ne istemiş bölünme sonrası intifa hissesi sahibi olarak hakkım olan şirketten bölünme ile mal çıkışı olmuş ama yeni şirkette bölünen kısım oranında intifa haklarımın karşılığı ödenmemiş.

    İşbankasının bölünmeye konu malvarlığı Tibaş a devroluyor Tibaş ın da tek ortağı İşbankası olacağı için İşbankası nın pay ve intifa senedi sahiplerinin hiç bir maddi kaybı olmuyor. Birleşme ve Bölünme tebliğinin 11. maddesi de aynen bunu diyor. Yukarıda bir forumdaş sadece payları kapsıyor demişti dikkatli bakarsanız "Pay ve Hakları karışılayacak şekilde" diyor. Yani intifida da dahil.

    Hayır imtiyazlı hisse İşctr dir. c gurubu payın her biri 4 kuruş değerinde ve yönetimde 4 oy hakkı vardır. Bunun aksine işbtr ve işatr nin her biri 1 kuruş değerinde ve yönetimde 1 oy hakkı vardır. Esas sözleşmesi böyle. Biliyorum söylediğim size deli saçması geliyor. Birisi 16 TL birisi 600 bin ve 3.5 m siz borsa rakamına bakarak imtiyaz var diyorsanız o kısmın arzdan kaynaklanan bir tiyatro olduğunu söylemiştim.

  7.  Alıntı Originally Posted by test10 Yazıyı Oku
    Sayın Bankers;
    Maddi tazminat olarak istemeyecekseniz davanızı nasıl açacaksınız. Ben size işin hukuk mantığını anlatmaya çalışıyorum. Siz bana ticaret kanunu maddelerini kopyala yapıştır yapıyorsunuz.

    Bakın size başka bir şirketin buna benzer nitelikte bölünmesi neticesinde hakkı yenen intifa senedi sahibinin açtığı davayının talep kısmını atıyorum. Mantığını umarım anlarsınız.

    "Davacılar vekili, müvekkillerinin F. R.I.ın yasal mirasçıları olduğunu, F.R. I.'ın davalılardan M.. A..'nin kurucu hissedarlarından olup, halihazırda 199 ve 200 numaralı 2 adet kurucu hisse senedi ile 198,15 TL karşılığı nama yazılı hisse senedi sahibi bulunduğunu, davalı M.. A... 24.09.2007 tarihinde Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve 20. maddeleri uyarınca kısmi bölünme işlemine tabi tutulduğunu, kısmi bölünme suretiyle diğer davalı G.. A..'nin kurulduğunu, kurulan bu şirkete M.. A..'nin mal varlığının belirli unsurlarının ayni sermaye olarak tahsis edildiğini ve bu tahsis karşılığında Genel Yatırım'ın bu tahsise isabet eden sermaye hisselerinin M.. A... ortaklarınca iktisap edildiğini, bölünme işlemi neticesinde sadece F.R. I.ın nama yazılı hisse senedinden kaynaklı olan payına tekabül eden Genel Yatırım'da 42 adet 42,00 TL değerinde ayni sermaye niteliğinde hisse senedi verildiğini, ancak bölünme planında TTK'nın ilgili hükümleri tahtında korunması gereken intifa hakkı sahiplerinin haklarının karşılığının gösterilmediğini, bu nedenle söz konusu bölünme işlemi aslen intifa hakkı sahiplerinin haklarının karşılığı gösterilmediğinden batıl olduğunu, müvekkillerinin kurucu hisse senetlerinden kaynaklanan haklarının korunmadığını ileri sürerek, kısmı bölünme işlemlerinin 25231 sayılı Anonim ve Limited Şirketlerin Kısmi Bölünme İşlemlerinin Usul ve Esaslarının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'in “Pay Sahiplerinin ve Diğer İlgililerin Hakları†başlıklı 8. maddesine aykırı olduğundan butlanına, bunun mümkün görülmemesi halinde müvekkillerinin bölünme ile hak etmiş olmaları gereken değiş/tokuş oranına göre belirlenecek kurucu hisse senedi karşılığına gelecek oranda kurucu hisse senedi tahsisi ile bu karşılık hisselerin müvekkiller adına tesciline veya belirlenecek kurucu hisse senedi karşılığına gelecek oranda kurucu hisse senedinin rayiç değeri üzerinden bedelinin tespiti ile davalılardan tahsilini talep ve dava etmiştir."

    Bakın burda şahıs ne istemiş bölünme sonrası intifa hissesi sahibi olarak hakkım olan şirketten bölünme ile mal çıkışı olmuş ama yeni şirkette bölünen kısım oranında intifa haklarımın karşılığı ödenmemiş.

    İşbankasının bölünmeye konu malvarlığı Tibaş a devroluyor Tibaş ın da tek ortağı İşbankası olacağı için İşbankası nın pay ve intifa senedi sahiplerinin hiç bir maddi kaybı olmuyor. Birleşme ve Bölünme tebliğinin 11. maddesi de aynen bunu diyor. Yukarıda bir forumdaş sadece payları kapsıyor demişti dikkatli bakarsanız "Pay ve Hakları karışılayacak şekilde" diyor. Yani intifida da dahil.

    Hayır imtiyazlı hisse İşctr dir. c gurubu payın her biri 4 kuruş değerinde ve yönetimde 4 oy hakkı vardır. Bunun aksine işbtr ve işatr nin her biri 1 kuruş değerinde ve yönetimde 1 oy hakkı vardır. Esas sözleşmesi böyle. Biliyorum söylediğim size deli saçması geliyor. Birisi 16 TL birisi 600 bin ve 3.5 m siz borsa rakamına bakarak imtiyaz var diyorsanız o kısmın arzdan kaynaklanan bir tiyatro olduğunu söylemiştim.
    Artık bilinçli şekilde yönlendirme yaptığınızdan emin oldum. İsctr’ye imtiyazlı hisse dediğiniz an konu kilitleniyor zaten. Yargıtay kararına konu şirket halka açık değilse spk vs onaya gitmemiştir zaten, sigorta şirketi ile ilgili karar ise eski ttk zamanında yapıldığı için o tarihteki maddeler geçerli olacaktır. Yazdığım maddelerin neresinde maddi kaybı varsaya ilişkin istisna var, gösterin bir zahmet. Kaldı ki doğrudan bankaya aktarılması gereken iştirak şirketlerinin karları araya şirket kurarak oraya aktarılacak, dilediği kadar hukuku arkadan dolanmaya çalışsın, takılır.
    Benim size bir sorum var, bankanın avukatlığına soyunma motivasyonunuzun kaynağı nedir?

  8. bANkERS tam bizim etrafımızda ki hiç bir açıklamayı kaale almayıp tek kendi dediği doğru olan ikili gibisin. Tabi onlar dolandırıcı.
    İnsanları senin yada sizin söylediklerinize aksi bir yorum getirdiginde neden hemen motivasyonun ne gibi sorular yöneltiyorsun? Gerek yok. Kandırdıgınız insanlar aydınlandı. Hisse al sattan bir sürü paralarda kazandınız. Acık vermeye basladınız. Simdide dava diyip kandıracaksınız ama insanların gözü açıldı.

Sayfa 919/937 İlkİlk ... 419819869909917918919920921929 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •