Sayfa 192/656 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292 ... SonSon
Arama sonucu : 5246 madde; 1,529 - 1,536 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Uyarıları dinleyip 1200den satanlar, faiziyle 1400 kazandı, 900'den yerine koydular.
    "Uyarıları dinleyenler" borsada para kazanamaz sayın @Siesta
    Dinlemiş olanlar çakılır. Girip çıkamaz, ya da çıkıp giremez.
    Kendimden biliyorum! :D

Birkaç yıl boyunca sağı solu dinleyip yeterince dayak yediğime ikna olunca özellikle kimseyi dinlememeyi ilke edindim kendime. Hâlâ temel, teknik bilgim çok yoktur ama kimseyi dinlemem!

Alıntı Originally Posted by Abram Yazıyı Oku
    Çünkü çoğunluk hisse değerlemesini doğru yapamiyor.
    Sayın @Abram siz değerleme konusunda hangi yöntemi kullanıyorsunuz?
    Nereden öğrendiniz?
    Kaynak tavsiyeniz var mı?

3.  Alıntı Originally Posted by reyz Yazıyı Oku
    Nereden öğrendiniz?
    zilyon tane değerleme yöntemi var İNA (DCF-FCF) Kuruluş değeri göreceli değerlmeler, piyasa çarpanalrı vs vs ya da buffetın peter lynchin, William O'Neil, jhon nefff saymakla bitmez bu tarz yatırımcıların kriter bazlı değerlemeri var tabi bunlar kendi pşaysalarına göre bunalrı belirlemiş bize uyarlamak gerek kriterleri burda önemli olan piysa hangisine bakıyor, yani etkili olan değerleme yöntemi çoğunluğun aynı bir şarkıdaki uyum gibi dikkat ettiği değerleme yöntemelridir. Çok farklı değrleme yöntemleri var ama piyasa bunları dikkate almıyorsa neye yarar? yani piyasanın dikkate aldığı değelerme yöntemelri önemli olan... benim tespit ettiğim bizim piysasa biraz daha pratik bakıyor olaya piysa çarpnalrını ( pd/dd, f/k, f/s, fd/favök gibi tarihsel, prospektif yani gelceğe dönük ya da bezer şirketlerle bu oaranalrın karşılaştırılması min med maksimum oranlara göre bir band belirlemek) ve göreci değerlemeleri daha çok kullanıyor genel bu tarzla hareket ediyor İNA ya falan bakmak çok zorlu karmaşık süreçler yöntem olarak değil sağalam öngörğü sahip olmakla alakalı bazı kabullerin olması gerek bu kabullerin tutmnası gerek ki İNA sağlıklı olsun.

nokta atışı değeleme bence zaten yapılamaz bir band belirlemek kötü orta iyi senaryo gibi alt bant orta bant üst band gibi belli bir bantta değerleme yapmak daha sağlıklı olur. gibi gibi çok yöntem var... yabancı kaynaklarda çok fazla açık bilgi var google translatle yönetemelri araşltırabilirisin Türkçe kaynaklar hem dahga az hem daha ektumlar bilgi paylaşımı biraz daha az kıskançlık ve cimrilik var. yabancı kaynaklarda bedava olan bilgiler Tükçe kaynaklarda ücretli, temelci olamk isteiyorsan muhakakkak temel analiz yapacağın sağlam bir platform gerek bun alrın bir kısmı ücretlidir... terendingviewede invesitng de temele dönük bilgiler ücretsiz bunun dışında araştırırsan pek çok yabancı kaynak sitede mevcuttur ama tabi bu verielri yorumşamak için temel analiz alt yapısı olması gerek

bunun dışında birde bilgi kirliliği var mesala fordun özkyanak karlılığüı nedir? halakbank scor cardda farklı, trendigviewde farklı, faraklı farklı platformlar farklı farklı oaranlar???? yetmedi nasıl bakacaksın yıllıkalndırılmışı farklı çeyrekseli farklı temiz veri bulmak da zor
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by reyz Yazıyı Oku
    Nereden öğrendiniz?
    Kendi geliştirdiğim yöntemi kullanıyorum, Ayni zamanda bu yöntem y. Lisans tezimdir. Kaynak fln kullanmıyorum. Kaynak bizzat kendim . Teze göre ucuz olan hisseler Bist 100 e göre daha iyi performans gösteriyormu bunu inceledim. Ama basit bi şekilde anlatırsam bir şirkete 100 tl koyduğunuzda sizin cironuz ne kadar. Buna bakıp geçmiş 15 senelik değerlerle karsilastiriyorum ve gecmise yonelik ciro bazli ucuz olup olmadiklarina bakarak ciro bazli ucuz olanlardan. Şirketin piyasa değeri ve borçlarınida hesaba katıp fovok yönünden paramı kac senede amorti ettiğine de bakarak agirliklandirilmis piyasa carpanlari yöntemini uyguluyorum ancak burada bahsettiğimiz carpanlarda f/k ağırlığı çok düşük ve pd/dd ise hic bakmam daha dogrusu ikisine de bakmam. Bunlar bence yanıltabilir. Sonuçta herkesin bir tekniği bir yoğurt yiyişi var. Siz nasıl bir yontem kullanıyorsunuz pd/dd ve f/k demeyin lütfen bence bunlar yanıltabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by Abram Yazıyı Oku
    Kendi geliştirdiğim yöntemi kullanıyorum, Ayni zamanda bu yöntem y. Lisans tezimdir. Kaynak fln kullanmıyorum. Kaynak bizzat kendim . Teze göre ucuz olan hisseler Bist 100 e göre daha iyi performans gösteriyormu bunu inceledim. Ama basit bi şekilde anlatırsam bir şirkete 100 tl koyduğunuzda sizin cironuz ne kadar. Buna bakıp geçmiş 15 senelik değerlerle karsilastiriyorum ve gecmise yonelik ciro bazli ucuz olup olmadiklarina bakarak ciro bazli ucuz olanlardan. Şirketin piyasa değeri ve borçlarınida hesaba katıp fovok yönünden paramı kac senede amorti ettiğine de bakarak agirliklandirilmis piyasa carpanlari yöntemini uyguluyorum ancak burada bahsettiğimiz carpanlarda f/k ağırlığı çok düşük ve pd/dd ise hic bakmam daha dogrusu ikisine de bakmam. Bunlar bence yanıltabilir. Sonuçta herkesin bir tekniği bir yoğurt yiyişi var. Siz nasıl bir yontem kullanıyorsunuz pd/dd ve f/k demeyin lütfen bence bunlar yanıltabilir.
    elde ettiğiniz sonuçlarda orta - uzun vadeli başarı oranları nedir?
    Elbette ki dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.

6. Arkadaşlar gıda perakendelerden Bim Şok Migros'tan birini almak isteseniz Şok almak daha mı iyi sizce bugünkü durumlarına göre?

Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Arkadaşlar gıda perakendelerden Bim Şok Migros'tan birini almak isteseniz Şok almak daha mı iyi sizce bugünkü durumlarına göre?
    saydığın perekendeler zaten çok gitmiş....az giden de şok ....gider mi onu bilemem....ama satış performansı gittikçe de artıyor......şok mağazalarını gezgiğimde bizzat mağazalar iyi satış yaptığını gördüm kampayaları win uygulaması güzel......
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 192/656 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •