20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Muhtemelen piyasalardaki bahar havası Ocak ayındaki başkanlık devir teslimine kadar devam eder. Bu arada, BİST de yukarı tepki hareketine çalkantılı bir şekilde devam eder. Yeniden devreye girmesi oldukça muhtemel olan Yen bazlı Carry Trade sayesinde TR piyasasına ciddi oranda bir sıcak para gelir ve bu da piyasanın yukarı yönlü tepki hareketi için gerekli momentumu sağlar.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Döviz kurları baskı altında tutuluyor bildiğimiz üzere. Peki baskı olmasaydı kurlar nerede olurdu? Bunun hesabı basit. TR cari yıllık GSMH 1.5 trilyon dolara çıkmış hem de müthiş bir ekonomik kriz ve yüksek enflasyon varken.. Böyle olmasının tek nedeni aşırı değerli TL dir. Yıllık GSMH olması gereken seviyenin kabaca %50 üzerindedir. Demek ki baskı olmasaydı döviz kurları şu anki seviyenin 1.5 katı olacaktı yani dolar 52, euro 56 TL olacaktı. Çok kaba bir hesapla durum budur.
İyi oldu
Doğa, tarih, termodinamik, sci-fi.. ne ararsam olacak mı Abi?
Ekranıma düşen şu haber dikkatimi çekti:
.... the U.S. corporate bond pool, with the average yield-to-worst on triple-C-rated issues tracked by Bloomberg tumbling below 10% this week for the first time since spring 2022, down more than four percentage points over the past 12 months.
Kredi reytingi CCC yani batığın bir tık üstü olan şirket tahvillerine gelen yüklü alımlar sonucu yıllık getiri %10 un altına inmiş. 2022 baharından bu yana ilk defa olmuş bu. Adamlar artık batık muadili özel şirket tahvillerine saldırıyorlar. Risksiz muadil devlet tahvili yılda yuvarlak %4.5 getiriyor ama bu onları kesmiyor, 5 puan daha fazla getirisi olan batığın bir tık üstü yüksek riskli şirketlerin tahvillerini tercih ediyorlar. Piyasanın rasyonel olmadığının kanıtıdır bu. Ama daha da önemlisi RISK ON modunda olduğumuzun da kanıtıdır. Piyasa için pozitif.
Teşekkürler. Ben de haksız yere şirketin kötülendiği kanısına vararak girmiştim hisseye o dönem. Meme diye dalga geçenler vardı. Kafama yatmadı yani hem devletle o kadar iş yapacaksın hem de işe yarar bir yazılımın olmayacak. İngiliz NHS ihalesini aldıktan sonra bütün hikaye değişti ama. Medyanın ama bizim bilgilerimizi çalıyorlar karalama çalışmasına rağmen o kararı geçirmemek için. Ardından çok sağlam partnerlikler takip etti. Aşırı fanatik bir ky ordusu var. CEO da gaza getirdikçe getiriyor. Ama öyle bir şey oldu ki o fanatikler de artık alınır mı diyor. Pişman olabilirim ama yeni vergi yılına girince satış işine bakacağım, vergiyi biraz ertelemek için. Dolar 2025'de yükselirse avantajlı olurum diyorum. Tabi evdeki hesap bu![]()
Yer İmleri