3 gündür yazılanları okuyorum birisi bana üslubuna dikkat et dedi sanki kötü bir laf kullandım başkası kendileri hariç herkesi suçluyor lafıma gönderme yapıp biz ne yapalım şirket bilanço ile oynadı tarzında konuştu başkası burası nezih ortamdı dedi suzan hanıma alelenhakaret etti kaldı ki hisse giderken kimse suzan hanımın geçmişini araştırıp burada uyardı mı görmedim
hisseye 21 lerde girip 27 lerde ekleme yaptım 50-55 bandında burası x tlgrm incelerken bugün gömdükleri şirketi övüyorlardı tamam kimse yatırım danışmanı değil ama samimi olmak lazım sonuçta şirket ismi ile etiket yapıp sağda solda yazıp çiziyorsunuz biraz da bu işlerin içinde eleştirileri kabul etmeniz lazım
bu ortamda samimi görmediğim tek insan hisssedarx dir herşeyi kendi biliyor sanıyor bundan sonra ki süreçte kim ne yazacak bakalım takip edeceğim
Bir Kızılderili atasözü der ki: "Benim hayatımı yargılamadan önce benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan geç. Benim takıldığım taşlara takıl yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git benim gittiğim gibi ancak o zaman beni yargılayabilirsin."
Burada konunun hiç bir zaman samimiyet, niyet okuması olmaması gerektiğini, önemli olanın jeopolitik konjonktüre dayalı stratejiler ve öngörülerde bulunmak gerektiğini öğreneceksiniz...Başlık ve kimin ne yazdığı gün gibi aşikâr...Sen ve keko'nun, tam da tahta belli bir stabilizasyona girmişken iyi polis kötü polis oyunlarına girdiğinizi sonrasında başlıkla hiç alakası yokken EGGUB güzellemeleri ile yatırımcıları o tarafa kaydırmak suretiyle sürece verdiğiniz zarara "aklı başında" herkes şahit oldu...Bu konuda çok şey yazarım ancak kimseyi kırmak da istemem, netice itibariyle kimin nereden alıp nereden sattığı, hangi hisseye gittiği beni ilgilendirmez...
Son olarak, yıl sonu bilançosu geldiğinden bu yana, ekonomideki yıkıcı etkilerden şirketin de negatif etkilenmeye başladığına yönelik analizlerim de orada duruyor...Bir çok üstad olmadık kâr beklentileri paylaşırken uyarılarda bulunan, hisse 29-30 TL aralığında konsolidasyon arayışında iken bu çakalların bir şekilde bahane yaratıp 25 TL seviyelerine overshoot hazırlığı yaptıklarını yazan da benim...Ve, gelinen nokta ortada...
Kimin samimi ya da ne niyette olduğunu geç, kimin öngörülerinde haklı çıktığına odaklan...Benim hakkımda ne düşündüğün de zerre umurumda değil...Şöyle okunaklı bir değerlendirme yaz da faydalanalım...İşin gücün birilerine sarmak...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
Benim şirket ile ilgili asıl kırılma noktam: yurt dışında okumuş, belli bir entelektüel düzeye sahip bir yöneticinin İspanya gibi AB içerisindeki en önemli ekonomilerden birine sahip ülkeden el çektirilmesidir...Kimileri bunu tiye aldı ancak ben (bazı arkadaşlarıma göre psikomanyak düzeyde) temkinli bir yatırımcıyımdır, en sevmediğim şey de şirketlerde yaşanan içsel sıkıntılardır...Ha keza Sırbistan pay alım satım mevzusu...Neyse hepsi gerilerde yazılı merak eden açsın okusun...Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim, hiç birinizi de tanımam etmem günün sonunda kazansanız bana ne kaybetseniz bana ne ?!
arkadaşlar vaktiyle biz memlekette yaşanmış bir olayı anlatmak istiyorum...zamanında çok meşhur bir aşiret lideri varmış..herkes ona büyük saygı duyar ,itibarı çok fazlaymış...yine o vakitlerde çevre köylerde yaşayan çok güçlü ,kuvvetli bir ermeni kökenli bir pehlivan varmış...önüne geleni yeniyormuş...bizim bu ağanın bir de oğlu varmış...babası ile gurur duyar kendisini de çok över böbürlenirmiş...
bir gün bu ağanın oğlu binlerce kişinin huzurunda ermeni pehlivan ile güreşmek istemiş...tüm ahali bir meydanda toplanmış ve sonunda güreş başlamış...güreşte ermeni pehlivan bu ağa oğlunu yerden yere vurmuş ağanın oğlunun sırtını yere yapıştırarak müsabakayı kazanmış...kazanırken de hakaret eder anlamında da bir hareket yapmış...
bu müsabakadan sonra ağanın oğlu günlerce dışarı çıkmamış...gururu kırılmış...yemeden içmeden kesilmiş..ben koskoca ....ağanın oğlu iken şu ermeni gelip beni yendi diyerek söyleniyormuş...ağa bakmış ki oğlu günden güne eriyor böyle giderse ölecek diye düşünmüş...sonunda ağa oğlunun yanına gitmiş...derdin ne oğul ,neden bu kadar üzülüyorsun demiş...oğlu da baba ben seninin gibi çok meşhur bir ağanın oğlu iken bu ermeni parçası gelip beni rezil ederek yendi demiş...kendime yediremiyorum demiş...
babası da oğlum merak etme bu pehlivan geçmişte beni de senin gibi rezil edip yenmişti demiş...oğlu gerçekten mi baba deyince , ağa valla doğrudur demiş...
bunu duyan oğlu moralini yerine gelmiş..silkelenmiş ve tekrardan yemeye içmeye başlamış...
bu hikayenin özeti şudur : bu ermeni pehlivanı (suzan, enes ve yaşlı mehmet ) sadece bizi değil ,daha bir çok kişiyi böyle yenmiş..çok da moral bozmamak lazım...önemli olan bundan sonrası durumu bilerek bir strateji geliştirmektir...olan oldu ,artık önümüze bakmamız lazım...bu golü bunlardan beklemiyorduk...ama ne yazık ki bunlar da diğer bir çok patron gibi .....imiş..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
hissedarx ne anlatıyorsun bilmiyorum benim burada şahsi görüştüğüm tanıdığım biri yok ankaralı bir vatandaş olarak eskişehirde devlet memuruyum buyur işin düşerse gel tanışalım ben burada kimseyi şahsen tanımam iyi polis kötü polis benzetmenide hoş bulmadım dediğim rakamlardan beri hisse adıyla x de paylaşımlara telegramda dönen sohbetler ve hissenette neler sunuluyor bakıyorum yeni üye oldum demiştim
sen gelmişsin hala yaz birşeyler de görelim tarzında yaklaşıyorsun üye olurken yazdım ya geçmişinde ceza alan yönetim ve övüle övüle bitirilmeyen bilanço iyi şirket bariz şekilde dediğim platformlarda eleştirilen her yaklaşıma neler yazıldı söylendi takip ettim övülen şirketten gömülen şirkete kitap yazdırır o derece bir u dönüşü genel kurul çıkışı adı altın harfllere güven tazelemişti oysa ki patron ve senin sorunun kendini kaf dağında görmen geçmişte sizde birbirinizi yediniz şimdi üstadım da üstadım ne oldu mavi boncuk mu buldunuz öyle süslü püslü atasözü deyimle olmuyor bu işler sen trade ederken sana yazdıklarında nasıl kazancına baktın şimdi mal da mı kaldında ortak payda da buluştun üstadım üstadım diyerrek inletiyorsun formu tüy dikmeyin beni de alet etmeyin kimseyle bağım yok tanışmak isteyene kapım açık üslubumu da bozmadan yazıyorum sizde ne şirkete ne patrona ne yi'ne hakaret etmeyin zira geçen ben borsada böyle birşey görmedim demişsin sonra söyleyince bozuluyorsunuz araştır bakalım bilanço evrak eksikliği vb gibi durumlardan tahtası 2-3 saat işleme kapatılan kaç hisse olmuştur
Üyelik tarihin 28.10.2024 ve aynı gün ilk attığın mesaj bu...Yani keko ve kitlesi ile geçmişte ufak tefek bir şeyler yaşadın ya da yaşamadın; beni ilgilendirmediği gibi realitemi de bu tür kısır çekişmelerle bozmam...O dediğin Devlet'e 40 yılımı verdim ben, emekli olalı da 20 yıl oldu...Nezaket, nefaset nedir bilirim...Sen de dahil buradaki hiç kimseye hakaret etmedim etmem de...Adam sabah akşam demediğini bırakmadı burada tek bir laf etmemişim sana niye edeyim yahu ?!..
Şu "üstad" hitabına gelince...Benim yazışmalarda hatta günlük yaşamımda en fazla kullandığım kelimedir, sonuçta birileri buraya gelip bir şeyler paylaştıysa, emek harcadıysa benim için değerlidir...Sen ise geldiğin günden bu yana hemen herkese bir şekilde yapıştın ve beni de o kısır tartışma çukuruna çekmeye çalıştığının farkındayım...Bu bir tarz meselesi ve ben buna saygı duyarım ancak bana uymaz...
Allah kolaylıklar versin, yolun açık olsun...
İnatla düşmeye devam ediyor. Bravo valla eski zirvesine gitmesi için suanda %130 çıkması lazım. Mükemmel bilançolar atmadan mümkün mü biraz zor gibi. İşimiz baya zor. Ama tahtacı okuyorsan burayı soyliyim inan bana 1tlde yapsan satmayacağım. Sür yukarı hepimiz satalım al lotlari![]()
Yer İmleri