AH AH
o emir silme ve bekleyeni düzeltme yapmayı becerebilsek .
Kotasyon verici olurduk piyasaya
ben yapamıyorum
yapabilen varsa
sadece pasifte bekleyen emri düzelten tek satırı paylaşırsa sevinirim.
AH AH
o emir silme ve bekleyeni düzeltme yapmayı becerebilsek .
Kotasyon verici olurduk piyasaya
ben yapamıyorum
yapabilen varsa
sadece pasifte bekleyen emri düzelten tek satırı paylaşırsa sevinirim.
Bear_Bull
@BearBull26
Robotun pozisyon kontrol verilerini kaydettiği dosyayı bulamadım..
Başka bir bilgisayarda iDeal işlemlerine devam edebilmem için o dosyayı aktarmam gerekiyor eski bilgisayardan yenisine.
Muhtemelen bir text dosya değil. Bilgisi olan var mı bu aktarma işlemini nasıl yapabilirim?
İlave:
Veri tabanım için gönderdiğim emrin %100 gerçekleşmesi önemli.PHP Code:
/// <summary>
/// Örnek kullanım: Sistem.EmirFiyatTipi = enuIMKB_EmirFiyatTipi.PİYASA_FİYATI;
/// </summary>
public static class enuIMKB_EmirFiyatTipi
{
// Piyasa Emri (PYS)
// Emrin girildiği anda ilgili sözleşmede piyasada bulunan
// en iyi fiyatlı emirden başlayarak emrin
// karşılanması amacıyla kullanılan emir yöntemidir
public const string AKTİF_FİYAT = "PYS";
public const string PİYASA_FİYATI = "PYS";
public const string LİMİTLİ_FİYAT = "LMT";
// "En İyi Fiyat" emir sadece piyasada o anda bekleyen
// en iyi fiyat seviyesindeki emirlerle eşleşir
public const string EN_İYİ_FİYAT = "EIF";
public const string KAPANIŞ_FİYATI = "KAP";
}
Robot döngüsü içinde; mesela 40 adet hisseyi tek tek al-sat sinyal kontrolünden geçirip; gerektiğinde emir gönderiyorum ve hemen sonrasında veri tabanını güncelliyorum. Bir sonraki döngüyü beklemeden gönderdiğim emrin gerçekleşme durumu önem arz ediyor.
Onun için
Sistem.EmirFiyatTipi = "PYS"; kullanıyorum.
Bunun yerine
Sistem.EmirFiyatTipi = "EIF";
kullanabilir miyim?
Alış ve Satış kademedeki aktif fiyattan mı gerçekleşir?
Kademedeki lot sayısı gönderdiğim emir miktarından düşükse emir miktarının o kademede karşılanmayan miktarı bir sonraki alt/üst kademeden mi gerçekleşir?
Önemli olan tek şey gönderdiğim emrin %100 gerçekleşmesi.
EIF yöntemini kullanıp tecrübe eden, bilgisi olan var mı?
PozisyonKontrolGuncelle kendi kendine bir şeyler yapıyor; kendince bir veri tabanı oluşturuyor; ama senin hesabında o emrin gerçekleşip gerçekleşmemesi ya da tam - kısmi olarak gerçekleşmesi onun için önemli değil.. sonuçta afaki bir pozisyon miktarını yazıyor kafaya. Ya sistem emrini kabul etmediyse.. dün başıma geldi. Sağolsun sayın Bear_Bull dostum halletti sıkıntıyı. Ya aktiften 1000 lot emir gönderdin ve sana 99 lot işlem yapıldıysa.. robot PozisyonKontrolGuncelle ile 1000 lot aldım ya da sattım zannedecek.
Yanılıyorsam lütfen düzeltin. Hoş burada bilgi paylaşan da çok az.
Son düzenleme : INVENTOR; 03-12-2024 saat: 12:04.
paradigma değiştir abi. bahsettiğin bir sistem değişkeni. bunu kullanmayıp kendi değişkenini oluşturup kullansana.
selamlar herkese. eski bir dost nostalji girişi yapsana dedi. forum hala duruyormuş, hesap bile duruyormuş. en ilginci ideal var ve kod yazan insanlar borsa istanbulda işlem yapıyor. hayat çok garip.
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
bu konuyu hatırlıyorum, gerçekten basit bir çözümü vardı. forumda da paylaşıldı sanırım.
idealde direk olmama sebebi sanırım regülasyondu. bunu çaktırmadan atlamanın yöntemi ise şöyle.
ideal bu işlemi manuel yapıyor mu? evet.
robotda yapıyor mu? hayır
neden? regülasyon.
çözüm: manuelde nasıl yapıldığını bulmak ve uygulamak.
evet ama nasıl? manuel yapılırken ideal.exe aracı kurumla haberleşmesini api isteği atarak yapar.
manueli nasıl bulunur: istek attığı url i tespit ederek tabii ki. ağ izleyebilen bir network uzmanı bulup rica edin. daha fazla şey yazarım da sonra gereksiz hamaset yapabiliyordu birileri. o nedenle ben burada duruyorum.
fakat biri size kod verecekse mutlaka öncesinde siz ona kullandığınız aracı kurumu söyleyeceksiniz, bu kesin.
çünkü kütüphanede böyle bir kod yok. aracı kuruma göre değişen bir url var bu işi yapan. bu urlde hesap bilgilerinizde geçiyor olacak bu url lib.cs ye koyacağınız url çağıran bir metoda iletip result alacaksınız.
Son düzenleme : Keçi; 04-12-2024 saat: 22:25.
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
iDeal'i sil baştan yapacak genç bir ekip lazım..
Kendi adıma kıyıdan kıyıdan giriyorum sulara..
Kendi veri tabanımı oluşturdum tabi ki de ama şu aşağıdaki sayfadaki bilgi deli etti beni..
ki o PozisyonKontrolGuncelle komutunun koca bir balon olduğunu ikinci gerçek işlemler günümde anladım.
Ağzınıza sağlık sayın dostum.. bana lazım olan gerçek bilgi buydu. Teşekkürler.
Yine de mevcut pozisyonları başka bir bilgisayara taşıyabilmek için o kayıtlara ulaşmanın yolunu bulmam lazım.
İlave : PozisyonKontrolOku/Guncelle kayıtları nereden okuduğunu buldum. Acemilik işte..
![]()
Son düzenleme : INVENTOR; 05-12-2024 saat: 04:56.
Yer İmleri