Sayfa 126/298 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,001 - 1,008 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

ABD hepten keyifsiz hocam. Bu düşüşü ciddiye almalı mı?

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    EREGL'de bana göre 30 tl nin altında alım yapmak hata olur. Şimdi diyeceksiniz ki kağıt 24-25 aralığında iken almıyor da 30 un üzerine çıktığında alacak, bu TH geri zekalının önde gideni, adam tam salak. Böyle düşünenlere itiraz etmem, fikir özgürlüğüne inanıyorum. Ama bu adamlarla tartışmaya da girmem, önce yeterli tecrübeyi kazanın, borsayı öğrenin, kendinizi eğitin, ondan sonra gelin konuşalım derim. Bu kağıdı almak için gerçekten de çıkış trendine girmiş olduğundan emin olmak icap eder. Bunu da ancak 30 un üzerinde tutunabilirse anlayabiliriz. Daha önce buradan geri dönmüştü. Kağıt uzun zamandır geniş bir kanal içinde yatay gidiyor, trendsiz hareket ediyor. Bu şekilde giden bir hisse alınmaz, önce çıkış trendine girmesi beklenir. 30 un üzerinde 2 gün kapanış bunu teyit eder, her ne kadar bunun garantisi yok ise de.
    Geçen defa aynısını demiştiniz hatırlıyorum. 52 liraydı geçmesi gereken yer. Oradan aldım ekledim ben denemek için :D Ama stop falan düşünmediğimden 60'ın altında satamadım tabi. Çok az zararına çıktım hatta galiba O kovalayan stop işini yapmam gerekiyordu.

3.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    ABD hepten keyifsiz hocam. Bu düşüşü ciddiye almalı mı?
    Hacim düşük ABD borsalarında. Ama konu PLTR olduğunda ne desek boş, fifti fifti, kağıt çok volatil her 2 yöne de ciddi marjlar olabiliyor. 2 Ocak'a kadar sabretse bari.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Geçen defa aynısını demiştiniz hatırlıyorum. 52 liraydı geçmesi gereken yer. Oradan aldım ekledim ben denemek için :D Ama stop falan düşünmediğimden 60'ın altında satamadım tabi. Çok az zararına çıktım hatta galiba O kovalayan stop işini yapmam gerekiyordu.
    Kovalayan stop hayati öneme sahip. Bunu uygulamayanlar hisselerde yıllar boyu hapis kalabiliyor, böylece bir çuval inciri bok ediyorlar. Bir sürü fırsatı da kaçırmış oluyorlar. Alınan kağıdın doğal gezinti marjının bir veya bir kaç tık üzerinde bir kovalayan stop koymak lazım her zaman. Sonra da bu prensibi taviz vermeden uygulamalı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. FENER için benim alım seviyem 35 in altıdır. Kağıt 40 tl nin altına inmedi bedelli sürecinde, şimdi de 46. Bedelli süreci 31 Aralık'ta sona eriyor. Şu anda hisse arzı kısıtlı olduğu için yani rüçhanların tümü henüz kağıda dönüşmediği için tablo tam olarak ortaya çıkmadı. Nihayetinde bütün sportifler zaten son derece spekülatif kağıtlar, ne zaman nereye gideceklerini kestirmek çok zor. Bu yüzden ben alım seviyemi önceden belirleyip buraya gelmelerini bekliyorum. Gelmedikleri sürece de sadece seyrediyorum.

6. Amiral gemisi İSCTR borsanın en ağır kağıtlarından. Bunun nedeni de facto bir holding olması artı kağıdın %250 sulanma etkisine maruz kalması. Öte yandan AKBNK ile YKBNK banka hisselerinin çita'sı, son derece dinamikler. Aslında ben bankacılık sektöründe bir satın alma veya birleşme bekliyorum, yakın / orta vadede bu olur mu olmaz mı göreceğiz.

7.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    57 tl de çıkman gerekiyordu, 60.5 zirvesinden %6 stop buraya tekabül ediyor.

8. İşbankası "iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme" suretiyle tüm iştiraklerini %100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak bir anonim şirkete devredecek. Bunu geçen seneden beri yapmaya çalışıyorlar aslında ama SPK üyelikleri uzun süre boş kaldığından bu başvuru zamanında ele alınamadı SPK tarafından ve başvuru kadük oldu. Şimdi yeniden başvuracaklar. Bu yapıldığında hisse ciddi prim yapar.

Sayfa 126/298 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •