Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 427/509 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477 ... SonSon
Arama sonucu : 4071 madde; 3,409 - 3,416 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

1. https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...tiracak/721913

2023 de 10 milyar dolar önündeki 5 yılda yatırımdan bahsetmiş ciddi para 355 milyar tl yatırım demişler bu yatırımların ne kadarı borç ne kadarı özkaynak ve bu borçlar ne zaman biter

ciddi paralar ....

yatırım tavsiyesi değildir .....

Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Özet geçeyim 2024 yılının son çeyreğini.
    Kuzey Amerika.
    Kasırgalar rağmen onarımlar hızlı olmuş düşük inşaat ve cam talebi sebepli fiyatlar yüzde 4.5 düşmüş.

Asya
    Aşırı arz ve zayıf talep sebepli fiyatlar düşmüş.

Avrupa
    Sıkı arz, üretim artışı ve lojistik zorluklardan dolayı yüzde 5.2 artış eğiliminde imiş fakat Almanya, Fransa ve İspanya da artan enerji maliyetleri sebepli elektrik fiyatlarında rekor seviyeler goruldugu için biraz zorlanmislar.. zayıf inşaata göre otomotiv tarafında toparlanma sebepli fiyatlar yükseliş eğiliminde kalmış yıl sonuna doğru..
    https://www.chemanalyst.com/Pricing-data/soda-ash-76
    Ytd
    hocam sinirler gergin değil güzel temel bilgiler veriyorsun eyvallah.ama hisse fiyatı ile mevcut ya da gelecek projeksiyonu arasında sürekli bir korelasyon kurmaya calışmak manasız hele birleşmeden sonra.
    kazan doğurdu mu ki öldüğüne inanalım.en şaşalı döneminde ya da bu beklentiyi satın aldığında paraya mı doyurdu?

2027 sonrası yatırımlar bitince gelecek cirolar yatırımların geri dönüşü falan.demek henüz böyle bir beklenti oluşmadı ki hisseye talep yok bu hikayeye henüz inanmıyor kimse.
    zaten buna inanmak demek şu anki ederinin normal olduğunu kabul etmek demek.

şu an 2 dolar olması gereken hisse 2027 de en az 4 dolar üzeri olmalı

sen diyorsun ki stadın zemini kötü kar yağıyor 2027 de iyi oyuncular transfer edeceğiz yeni stad yapacağız güzel sonuçlar alacağız.temel de bu örnekte olduğu gibi işte...halbuki rakipler de aynı stadta aynı hava koşullarında oynuyor.
    2027 de iyi oyuncular alsan mourinho yu da getiirsen yine şampiyon olamayabilirsin.

brisada ben bu mevzuyu yaşadım yıllarca bekletti kar lastığu zorunlu oldu aksaray fabrikası açılınca kralsın ben oğlum dedik falan filan.

wyoming de buyuk yatırım ancak şişeden büyük değil .gerçekleşse bile soda külü fiyatı 2 kat artsa bile fiyata yansımaya bilir.
    deli kar elde ettiği dönemde ortada amerika yatırımı yok iken o karı dağıttı mı bu arkadaşlar?

sözün özü bu hisseye talep yok amerika hikayesi de satın alınmıyor.
    hobi olarak navlun fiyatları soda külü arz talep satışlar rakipler takip edilip paylaşılabilir.can sıkıntısından bunları yaptığını da biliyorum ama günün sonunda bu mevuzların fiyatlamaya bir etkisi olmuyor.

delinin biri gelip hikayesi olmayan şirkette mallanıyor sonra kuyruk küçük yatırımcı da aldıkça alıyor.
    aselsan 40 lira olduğunda hikayesi neydi şimdi her tarafta savaş var hayvan gibi ciro arge anlaşma yapıyor 1000ler liginde olması lazımdı.

soda külü 50 dolara düşsün bu hisseyi götürecek çıktıktan sonra 4 dolar olur ya da 5000 dolara çıksın hala 1 dolarda kalır.
    çok da şey yapmayın

3. Moza hc eline sağlık yazı için. Bu bir deger vermektir, geçiştirmeden yazmak bir saygıdır. Ve sen ne söylersen söyle senin gibi dobra yüreği açık kişiler forumlarda pek kalmadı. Çok nadir denk geliyorum.

Belki de olayın özeti bu kurduğun benzetme de

(sen diyorsun ki stadın zemini kötü kar yağıyor 2027 de iyi oyuncular transfer edeceğiz yeni stad yapacağız güzel sonuçlar alacağız.temel de bu örnekte olduğu gibi işte...halbuki rakipler de aynı stadta aynı hava koşullarında oynuyor.
    2027 de iyi oyuncular alsan mourinho yu da getiirsen yine şampiyon olamayabilirsin.)

Çok beğendim oncelikle.
    bu şirket şu haliyle ( yatırımları, yaptıkları veya yapacakları, borcu vs. başka ülkenin elinde olsa şartlarin aynı olmasına gerek bile kalmazdı. Ytd

4. Moza hc hobi olarak veya can sıkıntısından paylaştığımı yazmışsın ya 😊 aslında bir nevi not defteri gibi oluyor mutat paylasimlar gidişata dair bir nevi canli kalıyorsun piyasalar için. Ama yine de bazı seylerin birbirine kolere olduğunu da takip edebiliyorsun. Belki yazmasam, araştırma gereği de hissetmeyecegim, belki sadece okuyup geçeceğim. Belki takip etmemi de engelllemis olacak bu durum bilemiyorum. Ve ben paylaşınca belki baskalari da bir ekleme yapar, yanlisimi söyler ya da doğruyu aktarır. Bilgi böyle çoğalır, böyle paylaşılır tabi beni de canlı tutuyor. Düşünsene klipler hariç yıllardır yazıyorum hep mi canım sıkkın. Sıkkın olmayan hisselerimde de yazıyorum ama benden bir tane olduğu için heryere yetişemiyorum 😂
    Boş zamanlarinda muzik dinlerim derler ya bende müzik paylaşıyorum sürekli herşeyi zaten takip edemem etmekte doğru değil zaten, piyasa normalleleaecegi zaman zaten rengini belli eder az ya da çok.. ytd

5. Herseyi takip etmiyorum bazen unutuyorum bazense görüp paylasiyorum.
    Ytd
    23-01-2025 17:57:27
    Küresel konteyner navlun fiyatları bir haftada %11 düştü
    Küresel konteyner navlun fiyatları önceki hafta başlayan geri çekilmesini, geçen hafta hızlandırarak sürdürdü.

Uluslararası denizcilik veri ve danışmanlık Şirketi Drewry tarafından hazırlanan Dünya Konteyner Endeksi, 23 Ocak ile sona eren bir haftalık dönemde %11 azaldı.

Drewry tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu haftada 40’lık konteynerin spot navlun fiyatlaması 3 bin 855 dolardan 3 bin 445 dolara indi.

Endeks geçen yılın aynı haftasına göre %13 daha aşağıda bulunuyor.

Düşüşle Shanghai başlangıç noktalı hatlar etkili oldu; Shanghai Rotterdam %19, Shanghai-Cenova %10, Shanghai-Los Angeles %8 ve Shanghai-New York %7 geriledi.

6.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    https://tradingeconomics.com/commodity/soda-ash
    5 yilliktan fazla grafik kül fiyatlarında.
    Her ne kadar yuan bazlı olsa da zirveler ve diplerin ne zaman olduğu belirgin görünüyor.
    Avrupa tarafında durum da bundan hallicedir.
    Elbette abd tarafı bundan sonra daha önem arz edecek artık. Ytd
    https://m.bloomberght.com/emtia/bdiy
    Bu da kuru yük endeksi
    Navlun fiyatları yüksekken Sisecamin notlarında geçmişte bu yükten faydalandığı zamanları okumustuk.
    Aslında grafikleri şöyle kıyaslayınca herşeyin birbirine kolerasyonlu olduğunu net görebiliriz.. ytd

7. Ha paylastiklarim yarın hisse fiyatına dair birşey olacak anlamı çıkmasın aman diyim. Bunlar genel gidişata ait paylaşımlar.
    Navlun mesela düşüyormuş ya!
    Dün paylaştığım asya, abd veya Avrupa tarafı soda külü durumları ya da talep arz ilerleyen süreçte örnek Avrupa bende enerji, gaz elektrik vs pahalı hazır navlun dusmusken daha uyguna maliyetlenmek için başka yerlerden ithal etmek ister ama neresi işine gelirse oradan eder bu navlun hikayesi sebepli aklıma geldi diye paylaştım. Ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

8. Bize sakar şakir tosladı galiba. Kral şakir.. ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 427/509 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •