-
Selam ysfkrm hc. Eskiler yavaþ yavaþ toplanmaya baþladý. Surundukten sonra çin iskencesi kýsýmlarýna henüz baþlamadýk sanki. Ziyaretçi sayýsýnda öyle aman aman belirgin bir artýþ yok. Tabi sasirtipta ters köþe yapmazlarsa..
Lakin geçen gün sermaye tavaný artýþýný arada bilanço hengamesine getirmeside gözlerden kaçmýþ havasýna soktular, arada kaynattilar... Oysaki aracý kurumlar böyle artýþlarý yazarlardi. O kýsým biraz ilginç geldi. Çünkü 2026 da arttýrma kararýný öne almýþlar bahsedilmesi gerekirdi diye düþünüyorum.. belki de ben görmedim. Ytd.
-
Ciner usta Bloomberg te soda külünde geleceðe yönelik güzel þeyler anlattý.
Uzun vadeli planlar Hayallerimiz ve yaþamlar. Kazandaki kapasiteyi 6 tona cikaracaklarmis vs vs. Ytd
-
https://youtu.be/UZ8I0auK-L8?si=JcZiKmOmbfVHvweq
Videoyu paylaþayým. Adamlar Genesis i Liman iþletmesi ile birlikte satýn almýþlar.. vay vay vay. Ytd
-
Dünya soda külü piyasasý yüzde 40 Çin. Kalan kýsmýn yüzde 30 u bu satýn alma ile kapasite artýþý ile Ciner de, ve þiþenin Wyoming deki yatýrýmý tamamlaninca çin haric olan kýsmýn Ciner ile birlikte yüzde 50 kusurelrin üzerine cikacagini söylüyor yanlýþ anlamadiysam. Bu durumda çin haric bu ikili (Ciner þiþe) Çin haric olan kýsmýn Dünya soda külü piyasasýni elinde tutatacak. Notlarýmiz arasýnda kalsýn. Ytd
-
Bu durumda 6 ml kapasiteye çýkacak kazan tesisi ile dünyanýn lideri konumda olan Ciner diyebiliriz.
Kazan tesisini düþersek Avrupa ve ABD tarafinda þiþe denilebilir.
Ama yüke baktýðýmýzda Ciner lider. Ytd
-
Zaten adamlarda bu satýn almayla dünya pazarýnda lideriz diyorlar.
Haberi bugün yoldayken dinliyordum, yarým yamalak dinelmisim. Þuanda toplam kapasite 9 kusur ml ton, iki yýl içerinde bu kapasite 11 ml tona çýkacak ve sonrasýnda 13 ml ton olacak.
Yahu bize ne bunlardan demeyin iki yýl içerinde kapasite artýþýna gidiliyor kýsmý ince ayrintilar. Malum stok fazlalýðý eritme süreci yaþadýk geçen sene, fiyatlarý vuran oluþan stok fazlalýðýydi. Bunlar þirketlerin planlarý arasýnda önem arz eden vurgular.. ytd
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri