Sayfa 485/1003 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585985 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: Viop LXIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Geçenlerde bir arkadaşı ziyaret için okula gittim.Öğretmenler odasında;edebiyat-türev-kimya konuşulmuyor

Borsa-altın-dolar muhabbeti var.f/k lar..bilançolar.

Hastanelerde de durum aynı.Arkadaş tomografi çekerken(teknisyen) telefonunda hisseler vardı.

Tüm halkımız trader olmuş durumda.

Borsada uzun vadede kaybederler.(pandemi gibi hep go olan piyasa olmadıkça).Çünkü SÜRÜ HAREKETİ insana güven verir.Hangi hisse gidiyorsa akıma kapılıp almak her zaman daha mantıklı gelir.Oysaki bu çoğunlukla en zirvelerden maliyetlenmek demektir.

Hele tv-yorumculara güvenmek en büyük hata.11200 deyken(temmuz 2024) hangi analizci,satın da 3-5 ay bekleyin dedi..sürekli kademeli destek verdiler ve zarar çoğaldı.

Bence borsada 2 şekilde DÜZENLİ-BOL kazanç elde edilir.

-Ya +10 yıllık ,kazançlı bir yöntem-tecrübeniz varsa...

-Ya da +10 yıldan fazladır kazandığını bizzat gördüğünüz bir akraba-bizzat tanıdığınız ve hesap sorabileceğiniz birisinin önerileriyle.

Bunlar yoksa yılları heba etmenin anlamı yok.Nasıl olsa uzun vadede %90 kayıp olacak gidip onu tatilde harcamak lazım.

Dovizi tutmak icin döviz sat.
    Hisseler dusmesin diye Varlik fonu alis yapsin.
    Bitmeyen para var galiba.

3.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    MB bu seferde 38 e set çekti 37.9999 oluyor 38 olamıyor dolar. Bak sen şu serbest piyasaya. Borsaya ben müdaheleyi dün bekliyordum ama beklediler dün bütün iştahlı satıcılar satınca bugün elleri daha güçlü. Ben dün tepki yaparak günü -4-5 lerde bitiririz diye düşünmüştüm. Demek ki bugün +4-5 civarı yapabilirler. Dün MB ile ilgili 20 milyar dolar sattı falan abartılı rakamlar var . Gerçek rakam hiç bir zaman ortaya çıkmayacak büyük ihtimal.
    Bozkurt 4 sene sonrada maliyetin 100 tl olmuş olacak enflasyon ile zaten. petkm eregl şişe. Bunları 2 sene önce alanların maliyetine gelmesi için hisselerin 4x 5x yapması lazım. O noktada bazıları anca başa baş olurken bazıları ise paraya para demiyor olacak. Zamanlama çok önemli.
    Zamanlama tabiiki önemli ama zamanlamayı nasıl zamanlıycaz. O zaman Karaduman dayu gibi 8bin endekis olmadan 1 lot bile almıyalım
    Hamdım Piştim Yandım

4.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Zamanlama tabiiki önemli ama zamanlamayı nasıl zamanlıycaz. O zaman Karaduman dayu gibi 8bin endekis olmadan 1 lot bile almıyalım
    Hisseyi anlık olarak izlersen ellerini belli ediyorlar. Tarafsız gözle bakmak lazım ama. Borsa 3 çıkıyor hisse 5 çıkıyorsa , borsa 3 düşüyor hisse 2 düşüyorsa bu hisse de bazı eller malda demektir. Ama borsa 3 çıkıyor bu 4 düşüyor borsa 5 çıkıyor bu 1 çıkıyorsa bir cacık olmaz. Bu baktığım korelasyonlardan birisi mesela. Bir diğeri forumlarda twitter de investing de herkesin ağzında olması herkesin üst üst fiyatlar vermesi umut aşılaması gazlaması köpürtmesi falan. Grafiklere de belli bir olgunluğa erişti erişmedi falan belli ediyor. Bazen bazı şeyler üst üste biniyor . Bakıyorsun ana faaliyet kolunda pozitif gelişmeler var. Kimsecikler kalmamış üstelik devamlı satın edinciler toplanmış fiyat dolar bazlı 3 de birine düşmüş 3-4 senedir sürünüyor , hisse borsa ile pozitif korelasyon içinde. Eee bir zahmet kademeli alıma geç yani.
    Örnek olarak dün bugün belki ileriki günler. Çok önemli veriler sunuyor. Aaaa çok düştü aaa ne kadar çıktı aaa şu aldı bu sattı dan ziyade bu gibi günlerde ellerini belli ediyorlar. İyi izlemek lazım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Vallahi umurumda değil..Batmak isteyenin elinden tutacak değilim.Aynı şeyleri burada yazma niyetimde yok.

KAZANAN HAKLIDIR.hem oransal hem de miktar olarak.

HATTA oyun teorisi gereği işin AYRINTILARINI yazmamak ta lazım.TEKFEN aldığımda pembe dairenin içiydi..Global bir şirket bu diplere gelmişse,RİSKE DEĞERDİ.

6. Eksi kaparsa bist uzun süre iflah olmaz

7. Bence kapamali hatta yakın bir zamanda bir taban daha yemeli

8. Kısaca şu şekil özetlenebilir
    KısaVade vob yapan paraları katlar hisse alan batar
    Diyebiliriz
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 485/1003 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız