Sayfa 245/298 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,953 - 1,960 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Bende kapanista tabandan aldim bu aksam , yeniden ortagiz TH ) PGSUS ve Eregli de aldim , allah sonumuzu hayir etsin , daha fazla tepkisiz kalamadim gercekten cok satıs yedi kagitlar ucuzladı ya da bana öyle geldi bende faiz indirimi devam edecek'e oynadim ama belki 1 toplanti durabilirlerde o zaman biraz daha salabilir ayrica henüz hapis karari'da verilmedi orda da acaba salarlar mı diyorum! yoksa fiyatlandi mi olarak kabul edilir! neyse malsız kalmaktansa en kotu bekleriz bir kaç ay dedim buralardan almamak da olmazdı.
    Dediğim gibi Barclay, erken davrandık ve bıçağı havadayken yakalamaya çalıştık ama bıçağın sapı yerine keskin tarafı denk geldi. Zamanlamamız erkenmiş.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Hocam senin piyasa tecrüben fazla, bu cümleyi tekrar gözden geçirmek isteyebilirsin?
    Bizim ülke ekonomisi nasıl işler? Mekanizma biraz terstir, işleyiş ise bir süre düz gider sonra da booom!

Halkımız 3 veya 6 sene önce bizzat yaşadıklarını kolayca unutur ama 1500 yıl önce vuku bulduğu rivayet edilen şeylere gözüyle görmüş gibi inanır.

Şu ülkede enflasyonla mücadeleyi önceliğimiz diye herkese yutturdular ya helal olsun hepsine. Enflasyon, dolayısıyla faizler öncelik filan değil, baştan beri söylüyorum. Ancak, ekonomik canlılık öncelik elbette. Çok büyük bir dış kaynak bulamayınca canlılık için geriye tek yol kalıyor.
    Hocam artık faiz indirimlerinden vazgeçemezler, belki oranlar 250 şer baz puanı gibi yüksek olmaz ama yine de gıdım gıdım da olsa aşağı çekecekler. Aksi halde resesyon hatta depresyon riski var, bu riski göze alamaz bunlar. Tabii bu politikanın doğal sonucu da enflasyonun istenildiği kadar aşağı çekilememesi olacak.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Şu ülkede olanları görünce borsada çabalayan birinin maruz kalabileceği kayıp ve kazançları eleştirmek doğru değil.
    İlla bir sorumlu arıyorsanız kim olduğunu gayet iyi biliyorsunuz, eleştirilerinizi ona yapın.
    Eleştirilere hiç bir itirazım yok hocam, eleştirilmezsek hatalarımızdan ders çıkaramayız, doğru yolu da bulamayız.

4.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    TH, bir kez dahi şaşırtmaz, fenerbahce, halkbank, derken hep en tepeden alır, sanırım bir kez pegasusdan pandemide biraz kazandı, oda çok erken sattı. Yapı kredi TH alışı 27,80, güncel fiyat 26,74, bugün kapanış 24 civarı olabilir. İnşallah olmaz.
    Halkbanktan fena kazık yedim ama diğer bahsettiklerinin hepsinden çok güzel paralar kazandım. 10 ay önce 39.46 yı, 4 gün önce de 34.68 i görmüş olan YKBNK'yi dün itibariyle 27.80 den almış olmak o kadar da fena durmuyor.

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Şu saatten sonra olumlu bir durum gerçekleşse dahi piyasada güvenin yeniden tahsisine yeterli olur mu? Bence ekonomi yöneticileri siyasal durumu kavrayıp bunun sonuçlarına uygun bir politika belirlemeli. Bazen geri çekilip daha uygun yerde yeni bir savunma mevzisi oluşturmak elinde kalanları yitirme riskinden daha iyidir.
    Bunlarda böyle bir kapasite olduğunu düşünmüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by caylakborsaci Yazıyı Oku
    peki çarpıcı bir sorum olacak bu yaşanılanları biz biraz şaşırarak izliyoruz da peki bu süreçte önceden haberli news trading yapılma olasılığı nedir. ülkede bu yöntemle servet transferi yapılıyor olabilir mi...
    Bu komplo teorisine giriyor. BİST çok sığ ve oldukça ufak bir borsadır. Tedavüldeki lotların toplam piyasa değeri Batı standartlarına göre büyükçe tek bir şirkete eşdeğerdir. Koordineli hareket eden birkaç büyük kurum tarafından endeks kolaylıkla yönlendirilebilir. Bunu yapmak için manipülasyon cihetine gitmeye bile gerek yok, yasal yollardan yapabilirsin yönlendirmeyi. SPK kanunu bana göre yetersizdir. Manipülasyon yaptığı ispatlanmış olan adamlara sen sadece 6 ay işlem yasağı verip geçiştirirsen manipülatif işlemlerin ve yatırımcıları katakulliye getirmelerin önünü kesebilir misin?

7. BJKAS bedelli izahnamesini okumamıştım, o yüzden %400@1TL olarak varsaydım ancak böyle değilmiş, rüçhan kullanım bedeli 2 TL imiş. Yani eldeki her bir BJKAS için 8 TL ödeyecek hissedarlar. 3.5 TL de olan bir hisse için 8 TL bedelli parası ödemek anormal derecede yüksek bir oran. Bu bedelli onaylanırsa kasaya (6-1.2)x2=9.6 milyar tl para girecek.

8. Mevcut haliyle BJKAS bedellisine SPK onay vermeyebilir, rüçhanın 2 TL den 1 TL ye düşürülmesini talep edebilir. Ama bu bile çok yüksek bir bedel, şu anda 3.20 den işlem gören eldeki her hisse için 8 TL yerine 4 TL ödenecek bu durumda, spot fiyatın yine üzerinde bir rakam bu. Allah BJKAS hissedarlarına sabır versin. Eğer bu %400@2TL bedelli onaylanırsa:

Bölünme arifesinde hisse 4 TL ise, bölünmüş fiyat 2.40 TL, rüçhan fiyatı 1.60 TL olur

Bölünme arifesinde hisse 3.5 TL ise, bölünmüş fiyat 2.30 TL, rüçhan fiyatı 1.20 TL olur

Bölünme arifesinde hisse 3 TL ise, bölünmüş fiyat 2.20 TL, rüçhan fiyatı 80 kuruş olur

Bölünme arifesinde hisse 2.5 TL ise, bölünmüş fiyat 2.10 TL, rüçhan fiyatı 40 kuruş olur

Bölünme arifesinde hisse 2 TL ise, bölünmüş fiyat 2 TL, rüçhan fiyatı SIFIR olur

Sayfa 245/298 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •