Sayin mohikan netas nasil gidiyor acaba 5 temmuzda orta vadede veediginiz 2 alternatiften hangisi daha yakin tskler.
SM-A800F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
VIOP TAKAS ANALİZİ...
İlk iki pasta dün ve bugünkü dağılımları gösteriyor.
Burada dikkat çekmek istediğim nokta şudur.
Short tarafının en büyük ayağı olan Garanti yatırım dün 133.360 ortalama ile açtığı 6500 shortun, 5770 lotunu bugün 134.700'den kapatmış.
Şimdi bu kepazelik için 2 olasılık var:
1. Garanti yatırımdan işlem yapan paralı ama çok aptal kumarbaz bir k.yatırımcı 2 günde yaptığı bu işlemlerle 1 milyona yakın para kaybetmiş bulunuyor.
2.Hem long, hem de short ayakları (tıpkı tahta sahibi spekülatörler gibi) yukarıda ikamet eden birilerinin kontrolünde dönen para, onların binlerce lotluk işlemleri sırasında bir cepten diğer cebe girerken arada ezilenler 50-100 lotla işlem yapan k.yatırımcılar oluyor.
Kısacası VIOB ve BIST'in bizzat kendisi; malum bazı kişilerin manipülasyon yaptığı bir tahta olmuştur.
![]()
DUHUL : 1999
B.sayarımdaki kayıtlı bütün sayımları veriyorum
Öncelikle ilk 2 sayım kısa vadeli olup sayımda 2 seçenek var. İlkinde 15.66 üstünde bir zirve yapıp düzeltmeye geçer, ikinci seçenekte ise 15.66 üstünde hızlanır ve çanağı tamamlar.
2. seçenek gerçekleşirse çanağı dik olarak çıkıp tamamlayabilir.
Orta vadeli 2 sayım da geçerli olup çanağı dik değil 45 derecelik bir eğim ile tamamlayabilme ihtimali olduğunu gösteriyor.
Uzun vadeli sayımda ise muhtemel trend kanalını gösterdim.
![]()
YABANCI TAKAS ORANI...
Bunun sayımı olur mu derseniz?
Madem ki yabancı girişi borsayı harekete geçiriyor, o halde bunun da ELLIOT analizini yapılabilmesi gerek.
Bu sayımın başka bir mecrada yapıldığını da görmedim.
Ben 2 yıldır bunun sayımını yapıyorum.
Üstelik 1.5 yıldır 2014 dibinin altında 1 dip daha olacak diyorum.
Ama zamanı konusunda yanılıyoruz, o başka...
Bu nedenle Yabancı takası (her ne kadar bunların çoğu bıyıklı olsa da yabancılar aracılığıyla işlem yapıyorlar) hareketi borsa trendleri ile uyumlu.
Bu arada borsanın dalga boyları ile takasın dalga boyu arasındaki korelasyon bozuldu.
Şunu demek istiyorum: Yılbaşında takas 64.5, şimdi 65.4 yani %1 bile artmamışken endeks %30 arttı.
Bu da hareketin yabancıdan ziyade yerli manipülatörler eliyle olduğunu bize gösteriyor.
UZUN VADE...
2008 zirvesi 72.60'tan gelen 6 dalgalık trendin 5. dibi %61 ile 2014'te yapılmış.
Şimdi yaptığı mavi IV tepki dalgasıdır.
KISA VADE...
Bu tepki dalgasının yakın çekim sayımı.
Haftalık grafik atarak sade bir sayım yaptık, 4 dalgalık trendin 2 zirvesi kalmış.
Şimdi düzeltme yapıyor ve bu düzeltme 64.62'ye kadar olabilir.
Sonra 2 minor zirve ile 2013'teki zirvesi 66-67 aralığına çıkabilir.
![]()
Üstat iyi akşamlar CRDFA sayımı yapıldı mı ? Kasımda 0.23 krş net temettüsü var saygılar üstat
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ykbnk 4,54 döndü diyebilirmiyiz ayrıca son hareketin yine bankalardan başlamalı değil mi.kchol ede döndü diyebilirmiyiz.zamanın old. Fırsat bulursan bakabilirmisiniz.tesekkürler.
Sn.mohikan sanal para BTC 1 ağustosta bölünmeye uğrayacak diyorlar bir ara BTC sayımı yapmanız mümkün müBunu soran oldu mu bilmiyorum ama her şeyin sayımı yapılabilir
![]()
Yer İmleri