Alıntı Originally Posted by Erasure Yazıyı Oku
maalesef internet sorunu çok fazla, hisse.net'e girmeyi bırakın, normal emailleri bile okumak eziyet
haline geldi. Evde 50 mbps'lık bağlantıyı bırakıp da burada 10 kb'a düşmek kadar berbat bir şey yok.
Öte yanda hisse işi neredeyse durdu. Bitcoin işine daldım. Aslında bir bölüm açıp bilgileri paylaşmak lazım.
Epeyce deneyim sahibi oldum ama bitcoin, litecoin vs Türkiye'de sınırlı işler.

Neyse sizin soruna döndersem; bu tip resetlemeler birçok sebebe bağlı, ilk sıkıntılar ram'lerden olur.
Farklı ram markaları, hızları, büyüklükleri vs zamanla sorun yaratabiliyor. Buna bağlı olarak
işletim sisteminin güncel kalması ve yeni işletim sistemine karşılık donanımın geri kalması da
olası etkenlerden. Bir de elektronik cihazlarda belli bir ömür var. Bir süre sonra iflas edebiliyor.

Ben notebook hariç masaüstünü hep topluyorum. Ama konuyu fazla bildiğimden parça seçmek,
bir araya getirmek zor olmuyor. Bu gibi durumlarda anakart ilk önce seçiyorum. Tabii işlemci
fiyatı da bir kriter, ne yapacağınıza bağlı olarak seçeceğiniz işlemci önemli, eğer günlük kullanım
için istiyorsanız, ileriye dönük olarak core i7 seçilebilir, bunların da 1151 ayaklı modellerinin
size göre ekonomik olanı önerilebilir.

Anakart bu ayak sayısına göre seçilmeli; usb 3.0 ve 3.1'li modeller seçilebilir.
Tercihim m2'li SSD destekli bir kart olsun. m.2 SSD alırsanız hızı iyi bir sisteminiz olur.
Ram'i 16GB'den aşağı almamanızı öneririm ama 8'de iş görür, bunu da anakarttaki tipe göre
seçmeniz lazım. Ben ram için corsair, kingston alıyorum. Stabil sorunsuz markalar.
Anakart için asus kullanıyorum ama gigabyte'da tercih ediyorum.

Grafik kartı için eğer oyun oynamacaksanız, çok fazla para vermeyin. Yanımdaki notebook 8 yıllık ve
bununla izlemediğim film çalıştırmadığım program yok. Ama After Effects ve CAD programlarında
makina bayılıyor. Bununda farkındayım.

Şöyle bir önerim var. Yukarıda yazdıklarıma benzer linkler gönderin, ben iyi yada kötü gibi öneride
bulunayım. Zira çok marka var ve seçim yapmanız zor. tabii bütçe işi önemli, zira bir çok parçanın
fiyatı kur'dan dolayı çok arttı. Özellikle ekran kartları epeyce yükselmiş. İndirimlere denk gelerek
parçaları da toparlamak da mümkün, bunu ben sıkça yaparım.

Hemen cevap veremeyebilirim. İnternet çalıştıkça zaman zaman bölümü kontrol edeceğim.

Çok teşekkür ederim kardeşim...Bunca işinin arasında ve bu internet yokluğunda hemen cevap verdiğin için...
İşin rast gitsin,her şey gönlünce olsun...
Ben de yukarıda verdiğin bilgiler ışığında ufaktan parçalara bakayım bakalım nasıl bir sonuç çıkacak...