20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
sn.TRENDHOUND....... sn.KUZU size zeytin dalı uzattı..bilginiz olsun.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...60206&page=281
İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul
Bu arada temel analizcilere bir not düşeyim:
DCF indirgeme analizlerine pek bel bağlamamak lazım. Çünkü bu tür hesaplarda geleceğe yönelik subjektif varsayımlar kullanılır ve bu yüzden varyans (oynamalar, sapmalar) çok büyüktür. Gerçekçi bir sonuca ulaşmak DCF analizi ile imkansızdır. Mesela siz bana arzu ettiğiniz hisse fiyatını söyleyin, ben DCF analizim ile sizin o rakamınıza ulaşırım. Tek yapmam gereken geleceğe yönelik iskonto oranını amacıma uygun şekilde belirlemektir. Varsayımdaki ufak bir oynamanın günümüze indirgenen fiyata etkisi çok büyük olur, sonuçta da varyans anormal şekilde büyük çıkar. İşte bu nedenle DCF analizlerinin pek bir kıymeti harbiyesi yoktur.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul
Yer İmleri